Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

Itt a fórumon láttam sorbakötésre példát valakinél...

Az ipari kapcs tápok pl. omron se földfüggetlen?
...gondolom, lehet földfüggetleníteni

Nekem egy DC48V 20A körüli kellene...
kapcsoló üzeműben nem nagyon találok ilyet...

000000000

http://www.atysco.eu/hu/products/show/625  
Itt találtam 48 voltos 15.6Amperes PFC-s tápot.
Csak 52645Ft+ÁFA, szinte ingyen van. [#circling]

svejk

Már hogyne lenne!!!
Keresd Sanyit, vagy Szalai Györgyöt.

000000000

Varsának voltak olyan tápjai,amiket sorba kötött.

000000000

Nekem is ilyesmi kéne[#wink]
Ha véletlenül találsz jó áron, gondolj rám is[#wave]
Megyek az adok-veszek-be

keri

Milyen komparátor IC-t használtok chopper áram szabályzónak és hogy?
Simán rákötitek a kimenetét a kapcsoló elemre?
Áram érzékelő lábra tesztek valami szűrést?
Tegnap játszottam szkóppal és az ára mérzékelő ellenálláson elég nagy tranziesek jelentkeznek kapcsoláskor, amit a szimulátor is előre jelzett. Szimulátorban elég volt egy 500ohm 50nF RC szűrő a komparátor bemenetére, de csak ideális komparátorokkal működött rendesen, valós IC-vel nem.

s7manbs8

Te milyennel próbáltad ?

keri

Még egyikkel sem. Nincs konkért feladat, csak próbálom kiismerni és tapasztalatot gyűjteni ezzel a megoldással.
Szignál generátorral meghajtott és szkóppal nézett induktivitás,FET, R sense kapcsolással játszottam.

Az EWB-ben meg az első ami a komparátor címszó alatt volt :)

Tehát egy komparátor tipusszám kell nekem, meg érdekelne milyen szűrés kell rá.

keri

Mellékesen most egy olyan árammeghajtással próbálkozok ahol PIC AD figyeli az áramot, de ugye az önmagában lassú.

Bekapcsol egy tekercset, amikor eléri a kívánt áramot akkor átkapcsol fix kitöltésű PWM-re ami számítások szerint tartja az áramot.
Az azért jó mert az AD bemenettel tetszőleges áramra álhatok rá szoftverből, így elvileg a mikrolépést is meg lehet csinálni szoftverből és a PIC sebessége is elegendő.

Persze a PWM-el meg a mikroC-vel még küzdök...ASM-ben már rég megírtam volna :) de így tanul a gyerek ha erölködik :D

s7manbs8

Valaki már ezzel az  AD-vel csinálta,vagy Sirnyeteg, vagy LZ. FOgsz egy komparátort és kész, LM393, LM311 ilyesmik pl. Meg szűrheted 1k-4n7-tel pl. én rajzokban ilyeneket láttam.

me3ua0a6

Én egy attiny13-ban levő komparátorral próbáltam. Működött is, de csakis 1db kis led szintjéig jutottam. Fényerőszabályozó lett belőle :D
De időhiány által nem vittem tovább, később meg nem is kellett folytatni... Így abbamaradt.

keri

Köszi. Ezek kellenek nekem.

s7manbs8

Az a tranziens, mikor kikapcsolod a végfok elemet, attól függ mennyi idő alatt fut le, ha közben amúgy is késleltetés van az áramkörben és attól hosszabb, akkor a szűrés sem olyan fontos gondolom.

sanyi84

Két labortáp kapcsolás felkerült a mappámba. Az egyik 723 ra és két opa ra épül a másik lm324 re. A második táp még csak terv, biztos működik mert csak panel lett újratervezve a tranzisztorokhoz. Mindkettő Alkotó HE-s kolléga és a HE-s áttervezőket dícséri, övék az érdem. Ha valakinek kell használja egészséggel.

keri