Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

keri

Az nem gond. A 2*16 -os kijelzőben is 4*20 -as memória van, tehát programozás szempontjából ugyan az a kettő, csak a 2*16 nem mutat annyit, ott lehet léptetni hogy éppen melyik részét szeretnéd látni...legalább is az enyémnél így van.

keri

PIC topikban írtam rá hogy működik.
Játszani egész jó, de többet is ki lehet hozni a motorokból egy rendes bipoláris kapcsolással.

keri

A hagyományos alkatrészre könnyebb tervezni. SMD-t könnyebb kivitelezni és megfelelő alkatrészt beszerezni. Hagyományost jobb beforrasztani (kézzel)
Javítani szinte mindegy. SMD-t általában könnyebb felszedni, de jó szem kell hozzá. Nekem mondjuk jó a szemem, de így is kiugrik a helyéről ha át kell tekinteni.

keri

Egyébként én jobban szeretek SMD-vel dolgozni, és szeretem hogy pici, kompakt, masszív áramköröket lehet vele építeni

keri

Jó, akkor úgy mondom nekem nem tetszik :)
Persze hogy vannak jól megtervezett dolgok is, de pont olyan ami nekem esztétika és gyártás szempontjából is megfelel, nincs.
Egy PIC égetőt csináltam letöltött nyákterv alapján, de azt is megbántam, mert persze pont olyan alkatrészt nem kaptam ami igazodott volna hozzá...és csomó baja volt. A végén vettem egy gyári égetőt :)

s7manbs8

Olyat próbálok nézni, amihez alkatrész is van, ha valami érdekes rajzot találok, vagy olyat, ami pótolható mással.

43pbwjg8s

Ti meg mindig kitoltok velem, Tudva ezt! :)
A tanácsokat nagyon köszönöm!
A bekötés ma elmaadt.
Más fontosabbat kell befejeznem, ami nem nekem lesz.
A héten majd szórakozok vele.
Ha elakadok kereshetlek benneteket?

s7manbs8

Neked küldeni kellene egy beültetett díszpéldányt. Biztos örülnél neki. Látod, hogy mindig itt lógunk nem a kocsmát járjuk, számíthatsz szerintem.[#circling][#circling]

43pbwjg8s

Semmi beültetés! :)
Csak nature!
Szerintem ha odőm lesz megoldom magam is. De kell a tudat, hogy a profik mellém állnak a tudatlanságom eleni harcban! :)

Te meg tudom, hogy hazavitted inkább a kocsemát! Onnan fórumozol! :)

s7manbs8

Amúyg véletlenül ezt az arduino panelt, amiből csináltam párat magamnak, elcsináltam, mert a digital kimenetek a 2 db 8-as csatlakozó egy fél osztásközzel közelebb lett egymáshoz, így nem szabványos, a legközelebbieket majd szabványosra kéne csinálni, csak a rátéteket is erre csináltam, úgyhogy lehet mégse kéne áttérni a szabványra, olyan ez, mint az oroszok vonatvágányai, azok is elcseszték annak idején, valami rajzoló elmérte a terven biztos.

000000000

Sziasztok!
Van 2 darab kapcsolóüzemű tápom.
1. 24V 10A
2. 12V 20A
Ha sorba kötöm mekkora feszültséggel ill. áramerősséggel számolhatok.

...a fesz gondolom összeadódik...
az áramerősség?

Bocsánat a tudatlanságomért.
Üdv!

rbbhbyvfs

x4rhew5r3

A kisebbik lesz a mérvadó, tehát 10A.
DE!
Mielőtt sorba kötöd, nézd meg, hogy mindkét táp "földfüggetlen", azaz a negatívja nincs összekötve sem a házzal, sem a hálózati földdel. Vagy legalább az egyik ilyen.
Ha csak az egyik ilyen, akor az legyen a felső (pozitív oldali).
Ellenkező esetben az alsónak egy kemény zárlatot adhatsz.

000000000

Köszönöm![#vigyor2][#worship]

000000000

Jobb esetben 36Volt 10Amper, rosszabban pedig egy vagy két döglött táp.
Két külömböző feszültségú és áramú tápot én tuti nem kötnék össze.
Föleg ha kapcsolóüzemű, mert a védőföld és a negativ álltalában egybe van kötve és igy az egyiket kapásból rövider zárod.
Röviden ennyi, de ragozhatnám tovább is.