Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

besirkyjh

Szia  

Ez a gond az elektronikában 3 havonta felvirágzik ,

[#nevetes1]

Szalai György

Akkor bocsánat! De még az is belefér ebbe a szép változatos nyelvbe.

Szalai György

Kevesebb ő-t használsz, mint sok közéleti személy. Már ez komoly eredmény.
Itt TE is celebnek számítasz. CNC fan. Van, aki csak a dzsungelben celeb.

43pbwjg8s

Ezzel tartoztam még:
http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/elektronika/H2TAP/TAP_H_2_1.JPG" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/elektronika/H2TAP/TAP_H_2_2.JPG" border=0>

s7manbs8

Az 5V-os rész mennyi Ampert fog felvenni, kell oda majd hűtőborda biztos.

keri

Egész pofás.
Nem követtem az eseményeket. Működik?

bicme92us

Ez szakmai fórum! Szakmailag szólj hozzá!
Biztos van a nyelvészeknek is. De ez nem az!

bicme92us

Bocs elektron #5527

s7manbs8

Közben azt keresgélem, mit írtam rosszul, az Ampert vagy a Voltot. [#circling][#circling]

43pbwjg8s

elektron!
Én tégedet agyoncsaplak, Te jobban kódorogsz a témák között mint én!!!

Pár sorral lentebb derült ki, hogy felejthető a 7805,és helyette TS2576-T5 lesz aminek elég finom a hőleadása... Ugyanugy T12 a 12V-os ághoz.

Elvileg egyébként ezek max kapcsolókhoz, encoderhez egyéb kis kütymütyhoöz van fenntratva (lesz bocsánat). Tehát kisáramú dolgokhoz. Mondjuk az encoderekkel még nem ismerkedtem közelebbről, de fogalmaim szerint ezek kisáramúak.
A 12V pedig csak a hűtőventillátor miatt van levéve. Semmi más szrep. Ugyhogy itt ezeken az égakon szerntem soha nemlesz nagy terhellés.

43pbwjg8s

El kell ismerni az. De nem az én művem.
A 78.. hibák kivételével (és az hogy 8 hónap alatt nem készült el) az egyik kollégát dícsérné.
Terheletlenül most nincs gond és a visszajelző LED-ek szertin működik, valamint a power ágon ott van rendesen a nafta.
De ahogy lentebb beszéltünk a szekunder ezzel a trafóval még 42.7V! Valszleg ahogy mondtátok lentebb, ha rákötnék valamit az 5V-ra (de lehet hogy ha egy kicsit többet hajtogatnám simán) elszállna.
Elvileg ez volt az utolsó két hónapban a gondja a kollégának, mndig elszállt az 5V ág a próbáknál.
De mindemellett elsősorban lusta, nemtörődöm és lekezelő volt.  

Most ki van belőle szedve a 3 üvegbizti tartó. Ez az én művem. Vissza lehetne tenni, de ugyis más STAP IC környezet kell és ez ebeb a nyákba nem fog passzolni.
Egyébként szép munka lenne.

Esetleg egy még kisebb trafóhoz jó lesz ez, ahol a szekunder a 78... határfeszültésgek alatt van.

SquirrelTech

"elszállt az 5V ág a próbáknál."
Az adatlapja pedig eléggé sok helyen elérhető... Ráadásul ezek a stabkockák a max. input (40V) szempontjából még viszonylag egységesek  is. (78xx, LM317, LM338, LM350...)

43pbwjg8s

Nem tudom...
Én nagyonnagyra tartottam (és végülis tartom mégis) a srácot, mert nagyon jó és komoly dolgokat tesz össze, de ez most megdöbbentett.  De nem érdekes.

s7manbs8

Tegyél közé egy Zener diódát, sorba kötve, a 7805 elé.Egy 12 V-osat, persze valami combosabbat.

s7manbs8

Érdekes, most mértem meg ez az EPSON trafó is 43V-ot ad ki csúcsban. Ez pont jó is lesz, mert a supressor egységszerkezet táp+48V-nál lép működésbe, így a tranyók 100V-os határértékét nem éri el. Tehát ki kellene bírniuk.