Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

SquirrelTech

A 78xx adatlapjából kiollózva:
"
Absolute Maximum Ratings
Input Voltage (for VO = 5V to 18V)   35V
(for VO = 24V)                       40V
"
Az Lm317-tel ugyanez a helyzet...
Sok lesz a 42.7V mindkét IC-n bemenetnek... (Ha nem lépne át határt, akkor is fölöslegesen többszörös érték ezekhez a kimenő feszültségekhez) :-/

43pbwjg8s

Hűha!!! Ez fontos infó.
Ezért kinlódot az úriember anno vele.. Ugylátszik nagyon túlbecsültem őkegyelmét. (nem magamhoz képest!)

Milyen bitonságos megoldást ajánlanátok helyettük/vagy velük?

jv7pu3a5p

TS2576-T5 és T12
Kapcsolóüzeműek, és létezik belőlük HVT-s változat is ami 65Vig bírja. Hűtőborda sem kell, mert szinte nullát disszipál.  
Nézd meg az adatlaot abban van bekötési példa is. Tekercs, dióda, 2 kondi kell hozzá csak.

jv7pu3a5p

Most nézem neked nem is kell HVTs változat, mert az alap is 45Vig jó.
http://www.datasheetcatalog.org/datasheet2/d/0jie4ite1o9jk1ur74fyc8szu6py.pdf" TARGET=_fnew>Ime adatlap

SquirrelTech

Hát...
Ehhez vagy rá kéne tekerni egy ~15-18V-os szekundert a toroidra, vagy esetleg megcsapolni az egyik meglévő szekundert, ha nincs sűrűre tekerve és megoldható menetzárlat előidézése nélkül.
Kérdéses viszont az egyenirányítás is, mert lehet, hogy az is külön fog kelleni neki...

43pbwjg8s

köszönöm!
Ez a legjobbnak kinéző megoldás!

SquirrelTech

Vagy az a változat, amit Zoli ír. :)

43pbwjg8s

Egy Zoliról beszélünk Tomi? :)
Az Ö tanácsát vettem meg! :)
Én nem bontogatnék semmit ha nem kell!

SquirrelTech

LZ Zoli TS2576 javallatáról beszélek. :)

jv7pu3a5p

Megvetted!!?? Akkor küldöm a számlaszámot.[#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]

43pbwjg8s

Ne fosszatok ki!!! :)
Minden jó tanácsélrt fizetve bizony még egy ötöslottó nyeremény sem lenne itt elég!! :)

Rabb Ferenc

Láss, necsak nézz! A saját hibámat javítottam.

svejk

Akinek inge, vegye magára! - szól a kifordított közmondás :)
Én magamra veszem.
3 helyről szoktam fórumozni, ebből a munkahelyi egy igen kifordított billentyűzetű laptop.
A rossz mondatszerkezet pedig általában abból adódik, hogy az ember átnézi mégegyszer a mondanivalóját, belejavítgat, aztán borul az egész mondanivaló.
Arról nem is beszélve hogy sokszor 1-2 percem van csak írni.
Persze ezekkel nem megmagyarázni akarom a hibákat.
A Word biztos segítség lenne de én csak ebben a kis ablakban szoktam írni.
Viszont a napokban felfedeztem hogy a Firefox Mozilla, helyből ellenőrzi a helyesírást, így valószínű át fogok térni rá, hogy legalább az elütések, ékezetek, külön/egybe írások hibáitól mentes legyen a hozzászólásom.
Ajánlom mindenkinek, csak az IE után kicsit szokatlan.
A mondatszerkezeti hibákra persze ez sem gyógyír.

SquirrelTech

Tegyük hozzá, hogy nem csak a helyesírás ellenőrzővel tud többet. (addons.mozilla.org ;)

s7manbs8

Nem vagy TV bemondó, ne izgasd magad.