Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Nekem a fotó a jobb. A terv az csak terv.
Még mindég nem értem, hogy hogyan lesz azon a panelen a 35V-vól 12V meg 5V. Rejtély.

s7manbs8

Na én is fúrkálok egyet, odabiggyesztem a EPSON trafót, meg a kondis cuccot a többihez, összébb teszem őket hátha ráfér. Majd lefényképezem, ha megvan, még ma este elvileg összejön.

s7manbs8

Megcsináltam, éles próba holnap.

crgs7u9wg

megvan :) elektronikai ismeretek, vagy ha az amerikai mintat kovetjuk, lehetne elektronika 101, vagy elektronika elmelet es gyakorlat

de nem is fontos, mert kesobb meg megvaltoztathatjuk a nevet

minden esetre koszonom elore is a felajanlott segitseget

Rabb Ferenc

Szerintem a fekete vezeték-kötegtől jobbra van a panelon 1-2 stab IC is. És akkor már nem olyan nagy relytély. Hacsak az nem, hogy minek a H2-nek 5V és 12V?

Rabb Ferenc

Szegény Lőrincze Lajos meg forog a sírjában a hibásan írt 'rejtély" miatt [#falbav]

43pbwjg8s

Este inkább aludtam. Bocsánat.

Az 5V egy 7805, a 12V pedig egy LM317-essel.
Így:
http://kepfeltoltes.hu/100106/BOARD_1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

43pbwjg8s

Kép este lesz.

SquirrelTech

Péter, a gyakorlatban is ilyen vékony vezetékek mennek az IC-k lábai felé?
Az 1.8k ellenállás helyett miért nem teszel inkább egy trimmerpotit?

Szalai György

Mi a baj a „Rejtély”-el?
A Word helyesírás csősznek tetszik. A Google sem javasol mást. Hadd forogjon.
Ha még nem forogta csapágyasra magát a sok hibától, amitől hemzseg a fórum. (A többi is.)
Ékezeteket mellőző teljes hozzászólás sorozat. (Pont attól, aki tanítani akar másokat.)
Értelmetlen, állítmány nélküli mondatok. Stb. Mit számít?
Majd pár év múlva megmagyarázzák a nyelvészek. Úgy sem tettek soha mást, mint magyarázták az élő nyelvet. Az meg él, ahogy neki tetszik.
Ne egyél már nyelvtannáci! Vagy ha igen, akkor ne ez ellen.

Szalai György

Este meg majd: „Este inkább aludtam. Bocsánat.”
http://activerain.com/image_store/uploads/6/9/8/2/4/ar120015986842896.JPG" border=0>

4um5b65d

Sebay, malyd lekközelebb sikerül.... :)))

43pbwjg8s

Eszméletlenm vastagon fel van cinezve a vezető oldal.
Mondjuk ugy, hogy a nyák gyakorlatilag csak egy előtérkép volt a majd 2mm vastag cinezésnek.

43pbwjg8s

Nehogy rosszul vedd a kérdést, mert érdeklődő nem cinikus! :
Miért tegyek?

43pbwjg8s

Csak neked!  
Nem alszok el addig amig nincs meg. :)
Muszály, hogy megértsük a relytélyt! :)