Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Én hallod azt nem értem, mi a gondod ? Ha 10A-től többet nem akarsz engedni, akkor egy 10A-es biztosíték kell valószínűleg, persze azt meg kell kérdezni a boltba, hogy az milyen értelemben 10A-es, effektív érték, vagy csúcs, vagy mi.

43pbwjg8s

Mind a két oldalra teszek!
Lenn a képen láthatod!

A primeren ott a 2 db 2A-es kismegszakító (mind a két ágon) a szekunderen pedig lenne (van most) a 10A.
A kérdés még mindig a 250V-os megszakító alkalmazhatósága.

Itt van egy alkalmazás egyébként ami példa nekem, Ezért is gondolkodnék a kismegszakitóban.
Kár hogy nem ismerem az alkotót:
http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/elektronika/elektodoboz/1.JPG" border=0>

43pbwjg8s

Nem tudom, hogy létezik-e olyan kismegszakitó, hogy DC akármennyi V 10A. Ez a bajom. :)

43pbwjg8s

s7manbs8

Meg kell a boltban érdeklődni, milyeneket lehet kapni.

may47wb

Csak nem árt olyat választani ami előbb kiolt mint a nyákon elégnek a fóliák, vagy a vezetékről leég a szigetelés. Szerintem érdemes vele foglalkozni hogy mekkora és milyen legyen.
Szívesen megcsinálnám, szeretek építeni, meg 9Ezres dobozokat szétvágni.[#vigyor3]

43pbwjg8s

Fogadjunk hogy a világ másik végében lax! :(

43pbwjg8s

Egyébként tényleg elég irányadó a két infó!
Azért még kell érdeklődni szerintem a biztosért.
Nem szeretnék tönkretenni semmit!

s7manbs8

Ez nem egy Nyíregyházi valakié ? Valami Balogh nevű, azt hiszem.

43pbwjg8s

Ha igen megköszönném a mélcímét!

besirkyjh

Szia peti

Igen ez az , vannak gyakorlati kapcsolások is valahol . Valami primitiv kis elektronika az egész .

Sajnos az LZ-nek igaza van " kicsi rá az esély " hogy megtudod védeni az elektronikát .

Még valami : ne a szekunder oldalra tegyél biztit ( olvado vagy kis megszakitot ) hanem a vezérlö elektronikára külön külön .
[#integet2]

jv7pu3a5p

Jó reggelt urak!
Én tudod mit csinálnék a helyedben? Építenék egy túláram védő kapcsolást. Úgyis ismerkedsz az AVRrel ha jól láttam, van ez az ACS713 árammérő IC. Összeraksz vele egy kis kütyüt, aminek még a túláram ideje is állítható nem csak a mértéke. Így aztán úgy hangolod be ahogy akarod. Akár egy Tiny13 is elvinné.

Rabb Ferenc

Lehet, hogy kicsit későn szólok bele és már megoldódott a problémád, de azért egy-két dolgot leírok. 250VA-es trafónél a primer oldali 2A-es kismegszakító tökéletes, mert elviseli a bekapcsolási áramlökést, de zárlatnál vagy durva túlterhelésnél időben leold. A szekunder oldalon is jó a 10A-es kismegszakító vagy bizti, DE CSAK A VÁLTAKOZÓ ÁRAMÚ KÖRBEN.

43pbwjg8s

Sziasztok!
Igen!
Mág a váltakozó áramú körbe tettem (nem ugy ahogy a rajzon ajánlják) a diódahíd elé.

Rabb Ferenc

Folytatás, mert véletlenül kiszaladt...
Egyenáramot megszakítani nem egyszerű feladat. Létezik egyenáramú kismegszakító is, de kb 4-szer drágább.