Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Várjál, ez egy shield, ezt kell rádugni az ARDUINO-ra majd, ez csak egy kísérleti valami.

Van rajta memória tároló IC, RS485 csatlakozás, kapcsoló üzemű táp, meg egy hőmérő PT100-hoz, de lehet variálni, rátenni valamit, vagy ilyesmi.

43pbwjg8s

s7manbs8

Az is lehet, hogy az alsó oldalra ráteszek egy procit is, meg ami kell még neki, és 2 oldalasra is meg lehetne csinálni, de ezt csak úgy mondom most. Most tegnap hoztam olyan állapotba, hogy lassan neki állhatok egy példányt kimaratni belőle, csak még pár furathelyet megnagyobbítok hogy könnyen lehessen forrasztani.

Szalai György

mostakkor vege vagy folytkov

43pbwjg8s

Sziasztok! Segítséget kérnék!
Az uj évet azzal kezdtem hogy számot vetetten azzal amit csináltam eddig.
Rájöttem, hogy ha nem csinálom, csak beszélek butaságot, akkor bizony nem akar magától semmi elkészülni.
Igy nekiestem a H2-es vezérlő tápjának és a dobozolásának.
Ez volt a kezdet:

http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/elektronika/H2TAP/tap_1.JPG" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/elektronika/H2TAP/tap_2.JPG" border=0>

MOst estére sikerült egy régebbi kezdeményezért rendbetennem és igy állok:
http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/elektronika/H2TAP/tap_3.JPG" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/elektronika/H2TAP/tap_4.JPG" border=0>

VAn rajta 6 db 5V-os kimenet, 1 db 12V os kimenet és egy power a vezérlőhöz.
A toroid elvileg egy 250VA-es 230/24V-os darab, a diódahíd egy 35A-es 800V-os SB358-as, egy 10000uF-os 63V os kodi. A megszakítók 2A-esek (egy-egy a primer mind két oldalán), és egy 10A-es a szekunder oldalon.  
A primer oldali ugye egyértelmű hiszen ott 230V van, igy a sima 230/2A-es megszakitók jók.
De a kérdésem először az, hogy a szekunder oldalra van-e értelme 230/10A-est tenni? Másképpen viselkedik-e mint egy sima mondjuk 60V környéki 10A-es olvadó? Vagyis egyáltalán működik-e ha kell?

A másik kérdésem:
Ugyan ez a felépítés egy az egyben stimmel a H2 doksijában referenciaként megadotthoz, aonban ott kifejezett követelmény az, hogy a tápfez (még terheletlen állapotban se haladja meg (érje el?) a 35V ot.

Most a tápfesz 42.7V ezen az összeállításon.
milyen elemet építsek be és hova tanácsoljátok, ahhoz, hogy semmiképpen ne lépjem túl a 35V ot? (mondjuk inkább 34-et)

Előre is köszönöm a segítséget!

svejk

Elektromos emberkék!
Nézzétek már meg az Adok-veszek #11323-at!

s7manbs8

24*1.4=33.6, hogy lesz abból 42 V ? Ilyen méretű trafónál ekkora feszültség esés van ?

43pbwjg8s

N hát ez szép!!!!
Most derül ki, hogy az első trafó amit vettem nem 24-es. :(
De ez jó lesz máshoz.
Ez 32V-os.
Nem baj
Feldobom rá a másikat. Az 24V os.

A többi kérdést is nézd már meg légyszives!

s5f8tmfv3

Pont azt számoltam hogy vagy nem jó trafót használsz, vagy igen nagyot csal a multimétered :)

s7manbs8

Na ugye, gondoltam, hogy valami nem stimmel, azt akartam mondani, hogy mérd már meg a kimenő tekercs ellenállását, mert ha 10A-t ad le, és 1 Ohm legalább, akkor elhittem volna.

43pbwjg8s

Közben lejött a dolog. Az MSD vezélőkhöz kell a 32-es.

43pbwjg8s

Ez az építés még ehhez készült anno.
Lehet azokat izzitom be mégis előbb.
KÖszönöm. Már csak a 10A-es kérdésem lenne a secunder körben.
Lent irtam ezt a kérdést is.

s7manbs8

A 10 amper az 10 A szerintem. Ha nem húz át, mivel 230V-os , akkor kisebb fesznél is jónak kell lennie.  

43pbwjg8s

may47wb

Szerintem nem mindegy! Nem véletlen van a biztosítékokra a feszültség és az amper is ráírva.
Vagy rosszul gondolom?