Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Lemérem mekkora kell és be is ugrok a boltba. Megnézzük mit tudnak ajánlani.
Köszönöm a tippeket.
Kár hoyg a laminálómba az ilyen vastag cuccok nem férnek be. :( Pedig jó megoldás lenne.)

43pbwjg8s

István! Itt laksz Ludason?
Nem vagyunk nagyon messze akkor. Ott megyek mindig fel a 3-asra, ha menni kell valahova. :)
A vezeték nélküliről röviden:
Sajnos nagyon gagyi sok helyen a lefedettség. A kis hétvégi házikóm Mezőszemerén van. Lefedettség (Vodafone) nuku :( Pedig még HSDPA-s telefnt is vattem anno miatta, hogy a ygerek el lehessen ha lent vagyunk és unja a kinnlétet.
OFFTOPIC OFF

rbbhbyvfs

4um5b65d

Ez sem vóóóót azért mai gyerek....
80-as évek ????

000000000

kitudnál dekorálni rendesen!:))))[#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2][#vigyor][#vigyor][#vigyor]

000000000

Té,az a ludas nem az a ludas!:))))sverterl papa vajdaságban lakik!:)))jo is lenne ha itt lakna!:)))))

000000000

szia cimbora!:)))én wi-fi hálozatokat forgalmaztam telepűléseknek,és semmi gáz vele,ha a szolgáltato normális,az igényeknek megfelelő sávszélességet vásárol,és azt osztja le!csak sajna Mo-n, vesz a szolgáltato egy 20Mb-os csomagot,és azt akarja ezerfelé osztani!

rbbhbyvfs

Jaja, de azért a két szkóp között is van vagy 15 év...

4um5b65d

Nem mindig a kor számít, ha hozza a gyári elvárásokat akkor használható a cuccos.
Mondjuk nekem jobban tetszik a szögletes ernyő, így a te szkópodat választottam volna, de ha a széttört perselymalacban csak épp 10E pénz lapul akkor nem tudnánk üzletet kötni.

sasi

Megújuló energia!
 http://www.sasovits.hu/cnc/vegyes/villambefott.jpg" border=0>

3vv2btrhv

http://www.microfusing.hu/index_elemei/frame.htm" TARGET=_fnew>Mikro-hullámu ékszer készitö kemence
Na ez hogyan MÜKÖDIK ????

Szalai György

Jó sok hozzászólást kaptál!
Van közte szakmai is. Az már nem sok.
6mm vastag víztiszta polikarbonátom van, 140 X 680mm-es, 2db, kétoldalt védőfóliázott, karcmentes. Abból elég masszívan ki tudod alakítani az előlapodat szerintem. Hétfőn postázhatom. Nem vezeti az áramot, mint a fém előlap, bármit ráfúrhatsz közvetlenül. Nem törik, nem reped, nem karcolódik, mint a plexi és bonusznak még UV stabil is. (Hátha egyszer lesz még UV lámpád a műhelyben.) Ha a puffer kondenzátorokra a színes kisütő LED-eket hosszabb vezetékkel szereled, felragaszthatod őket az előlap hátuljára. Esztétikus volna. (pici bontott LED-et is küldhetek mellé)

Sárga-fekete!
Az áramtól átjárt vezetők maguk körül mágneses teret alakítanak ki. A mágneses terek egymással kölcsönhatnak és térerő változás esetén más vezetőkben idegen feszültséget, zavart indukálnak. A tápvezeték párokat tehát a lehető legrövidebbre tervezzük, összesodorjuk, így a két összesodort vezeték kifelé mutatott mágneses térereje a nullához közelit. Nem kelt zavart az áramkörök érzékenyebb részeiben. Fokozottan érvényes ez a törvény a motorok PWM szabályozott (vagy vezérelt) munkakábeleire. (Tekercsenként összesodorni.)  

„Gyünyörűen fut igy üresben, remélem hasonló jó lesz amikor gépre kerül majd.”
Én is remélem. De nem vagyok biztos benne. A dobozod és a motorok közé bekerül még pár méter vezeték. Remélem, sodort érpárú. Az még sok mindenbe beleszólhat, pláne, ha a főmotorod is PWM szabályozott, és szakszerűtlenül huzalozott lesz.

Megy az így is, de nem úgy.
A léptető motorok előbb, vagy utóbb lépést veszítenek. Hogy mikor, mekkora tengelyterhelésnél, mekkora fordulatszámon, azt jelentős mértékig te mondod meg nekik. Azzal, hogy milyen limitig alakítasz ki korrekt mágneses mezőket, ahhoz szükséges elektromos áramokkal. Mágneses és elektromos zavaroktól kevéssé terhelt környezetben a vezérlőd erre magasabb szintig képes. Segíts neki.
Huzalozz helyesen, árnyékolj alaposan.(Készíts üres sóletes dobozokat)

0gbwyh99

© KisKZ !
A sóletes dobozokat , szerintem , György a trafókra , tápokra meg egyéb "nem túlzottan melegedő" elektronikára érthette . Én a H1-esre nem tenném rá , de minden másra igen . Én is gondolkoztam már hogy valamilyen lemezzel elválasztom a "motyót" a dobozomban , csak nekem könnyebb a dolgom mert vaslemezböl van az egész doboz és csak a "közfalakat" kell csak kialakítanom . A sóletes doboz nem is jutot eszembe ,
köszi Szalai Györynek [#circling][#eljen][#worship][#worship][#wave]

43pbwjg8s

Szia Gyuri!
Jó hogy vagy ismét!
Igen és örülök a sok válasznak. Mindig az a jó, ha több oldalról hallja az emnerfia a tippeket.
És mindezek mellett amikor gond volt azonnal jött a válsz és nagyon nagyot segített, hogy folytathassam a munkát.
Mindenkinek nagyon köszönöm!

UV lámpám? Bizony valakitől már kaptam egy kvarclámpát.  :) Csupán félretettem és majd ha oodajutok elő is veszem.

Most vettem ugyan nyáklemezt de sajnos ennek a mérete kisebb mint az előlapp helye. De zaon gondolkodom éáppen hogy hogyan tudnám összedolgozni úgy, hogy a végén egységesnek tűnjön. De ha külön megoldható az esztétikum (majd valami logó kerül mondjuk a rövidebbre) akkor az is megoldás.

Persze ez nem a tökéletes az biztos.
Ha nem gond és elküldöd a lapot azt nagyon megköszönöm. Csak az lenne az igazi ha egyetlen megfelelően merev lapra tudnék szerelni mindent.
Előre is nagyon köszönöm! A LED nem gond. Szerencsére elég rendesen felszerelkeztem alapdolgokkal elektronikai szempontból.

Nagyon köszönöm a tippet a vezetékekkel kapcsolatban. bár a teszteknél nem volt gond, de ha csinálom akkor már csináljam rendesen.

A főmotor készen van. Be is van kötve szerencsére árnyékolt vezetélkkel. Annaka megfhajtása a frekiváltón keresztül egy teljesen külön körből megy. HA a kapcoslását valamiért a mill csatlakozón keresztül szoftverből akarnám megoldani mindenképpen a Magi Pisti féle relés megoldást alkalmaznám. De első körben inkább külön oldom meg.

A z árnyékolást ha lenn nézed a képet már egy irányból elkezdtem. Nem véltelen használtam alaplemeznem Nyákot. Azt még nem tudom eldönteni, hogy melyik földet tegyem rá. Remélem Magi Pisti segít ebben.
Előbb még be kell terveznem egy ventillátort, utána látni fogom, hogy hogyan alakulnak majd a helyek odabenn.

Egyébként a sóletes dobozról:
Hetekig gyűjtögettem az alkoholmenetes sörösdobozokat és vágtam szét őket lemeznek. :)
Ebből építek áéppen mellékesen egy kis robot manipulátort, de ebből fogom elkészíteni a  ventillátor légterelőjét is, hog yegyenesen a borda irányvonalából szívja mad a levegőt.

Egyébként lesz majd egy nagyobb dobozolási project. Az lesz a húzósabb. valahol itt van ebben a #3893 hozzászólásban. Egyelőre a kisebb, teszt fémgéphez azonban még ezt a H1-et akarom használni.

Mindent nagyon köszönök!

43pbwjg8s

Szerencsére ez a videó doboz fény alappal és fém fedéllel rendelkezik. De ahogy lentebb írtam elgondolkodok hoogy mit és hogyan tudnék megoldani a tanácsok alapján.