Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

Egyébként a kis amorf kivágásokhoz a jó öreg Cseh "pillanat" forrasztópáka, meg egy szike a sorjának, esetleg reszelővel finomítani :))

4um5b65d

Én is úgy olvastam hogy a felajánlás PC-ről szólt, de ki tudja mit vitt a postagalamb...[#fejvakaras]

Bicska

Legszebben: flex, alacsony fordulat...de ez nem a legpontosabb..., de legalább nem reped.

svejk

Már ketten állítjuk hogy polikarbonát :))
tehát nem reped...

Bicska

OK bocsi, nem olvastam vissza, hogy miről van szó, csak a kérdésre reflektáltam:).

keri

Én cekaszal vágtam 5mm-es plexit. Gondolom a polikarbonátra is jó.
Kifeszített huzal miatt egyenes lesz a vágás.
Van egy olyan trükk vele hogy mire átvágom addigra visszaforr a vágás másik fele. Viszont ha jó melegre beizzítom a huzalt, akkor felhabosodik a műanyag a vágás mentén így ott már könnyen és szépen törhető.

keri

És ha lombfűrészbe fogja a cekaszt, akkor tetszőleges formájú lukat is vághat.

000000000

azért ne ájuljatok el a poli karbonáttol,csak látnátok az elötetömet jég eső után!:(((

4um5b65d

És UV védelem volt a polikarbonátodon ? Anélkül elveri a jég.....  
Még az UV-snél is figyelni kell mert csak az egyik oldalán van bevonat.

000000000

volt ezen minden,és rohadt drága volt!!!!!mint ha sörétes puskával löttek volna bele!!!

4um5b65d

De nem fordítva raktad fel ?

keri

Azért nem golyóálló, de tényleg sok mindent kibír.
Legtöbb motoros bukósisak héja és "plexije" is polikarbonát, pont azért mert nem törik. Nem lehet hogy plexit adtak el neked?

Szalai György

Plexit vágni egyenes mentén ritkán szoktam. Leginkább csak 1-6mm vastag forgolódik a kezeim között. Azt mindkét oldalán vezető mellett rajztűvel bekarcolom és az asztal szélén egy mozdulattal letöröm. Utána az élét készre csiszolom, vagy reszelem. Ritkán kellett 10mm feletti vastagságú plexit darabolnom, azt kb3mm-es fogú, éles, rókafarkú, illesztő fűrésszel, egyszer pedig teljesen leszabályozott dekopír fűrésszel, folyamatos kézi olajozás mellett vágtam. Annyira pontos a vágás még soha nem volt, hogy utóreszelés, csiszolás ne kellett volna.

Ez a 6mm-es polikarbonát csak a kis fogú illesztő fűrészemet szereti. Vonal mellett, szépen nyugodtan, egyenesen vágható. (Az illesztő fűrésszel nehéz is görbén vágni.) De ha üzemi méretekben kéne vágnom, asztali körfűrészen vágnám, vizes hűtés mellett, utómegmunkálás nélkül. A darabjaidon látható, hogy őket is tárcsával vágta a gyártó.

svejk

Azért ne hasonlítsd össze a több éve kint levő vékony, rácsos  szerkezetű tetődet egy zsír új 6mm vastag tömör lappal...

000000000

nem akarom,de amikor vásároltam a reklám szőveg igy hangzott:ez az anyag ellenáll egy tenisz labda átmérőjű márvány golyonak,aminek a ebesége 250m/s.z a jégre vonatkozik!de:mikor csináltam a tavam,és a főldet kubikolták,egy egy 50cmszéles 4m husszu meg maradt lemezen tolták a megrakott talicskát,és és kb 700köbmétert toltak át rajta,és egy karcolás sem kelettkezett,a cellák meg sem rogytak,pedig talicskánként azért nem kevés volt a suly! !szoval egy anyagnem mindig arrajo,amire reklámozzák!:)))