Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

keri

Bocsánat ha sértő voltam. Nem volt szándékom. Nem az igazadat vitatom, mert műszakilag indokolva igazad van és nagy rendszereknél nyilván ilyen részletességgel figyelembe kell venni mindent.

Azonban egy PC ház szintű dolognál legfeljebb az áramlásban fellépő turbolenciák okozhatnak mérhető (de szerintem nem jelentős) különbséget.
Ebből a megközelítésből igazad lehet hogy szívni jobb mint fújni.
De a nyomásváltozás okozta melegedés, hűlés, levegő sűrűsége, és motor teljesítmény nem mérhetően befolyásol ilyen körülmények között.

SquirrelTech

Nem sértődtem én meg. Nem is az igazamat akarom bizonygatni, sem apróságokon lovagolni.  
Tény, hogy minimálisan változtatnak a hűtés hatékonyságán az elsorolt dolgok. Ám hogy ez a néhány százalék mennyit számítana, lehet csak akkor derül ki, amikor már épp elfüstöl valami... :)

Ahogy Végyé társunk is említette: az egyenletesebb közegáramlással (lamináris vagy afelé közelítő) magabiztosabb, kiszámíthatóbb lesz maga a hűtőrendszer. Míg az örvénylő (turbulens) áramlás eléggé nehezen behatárolható, gyakorta véletlenszerűen alakuló jelenség...

6x509vxe

Ha már gáz(levegö) mozgatás,segitsetek profik.CO2 lézerhez kellene a gázt nagy sebességgel keringetnem.Hogyan oldanátok meg?Egyik szakirodalomban olyan kompresszor-szivattyu van ábrázolva,ami ugy néz ki mint két egymással 90fokban elforditott babapiskota.

rbbhbyvfs

Roots fúvó vagy kompresszornak hívják.
Nagy mennyiségű légnemű anyagot tud szállítani, viszonylag kicsi nyomás mellett. Silóknál használják a takarmány, liszt és hasonló anyagok feljuttatására.

Szalai György

http://www.mazdaklub.hu/magazin/feltoltok" TARGET=_fnew>Az autóipar használja a feltöltőket, tehát autósbolt, vagy bontó.

Szalai György

http://www.vakuumszivattyuk.hu/gardnerdenver.php" TARGET=_fnew>Esetleg oldalcsatornás fúvó, ha nem kell nagy nyomáskülönbség.
Zotyónak volt egy eladó nem rég.

43pbwjg8s

Szia Gyuri!
Számíthatokakkor a polikarbonát lemezre?
Nagy segítség ez a számomra.

6x509vxe

köszi az infot!
létezik estleg olyan turbo amelyik villanymotorral van hajtva,és nem a kipufogógázzal?
lényegesen leegyszerüsitené a dolgomat...

rbbhbyvfs

A te eseted azért annyival speciálisabb, hogy mind a nyomó, minf a szivó oldal vákum alatt van. Ha találsz is megfelelő turbót, akkor a tömitéseit át kell variálni, ha falsot sziv, akkor használhatatlan lesz a rendszered.
Esetleg sima ventillátoros megoldás is jó lehet, azt bele tudod légmentesen épiteni a rendszerbe.

Szalai György

Elvitte a Posta.

Bicska

A mercedeseknél a "compressor" néven futó motoroknál nem a kipufogógáz hajtja a turbót, hanem a motor, egy áttételről, szal, ha villanymoci nincs is, de a tengelykihajtásod meg lenne.

43pbwjg8s

Nagyon szépen köszönöm Gyuri!
Jövök egyel! (nem igaz már legalább kettővel ha nem többel!)

43pbwjg8s

Gyuri ez légivel jött? :)
Nagyon köszönöm. Íg még ronthatok is, (bár nem igazán szeretnék).
Viszont tanácsot kérnék, hogy szerinted(tetek), itthoni körülmémnyek között mivel lehet a legjobban, legpontosabban, legszebben vágni a plexit? Nem elfelejtkezve mondkuk az olyan dolgokról mint a kis csatlakozók relatív apró lukai.
Sajnos én még nem találtam meg a jó vágási módszert (sok anyagra) és enyhén szólva béna vagyok.

PS:
Tegnap éjszaka egy hatalmas pukkanással kilehelte a PC-m a lelkét. Legalábbis látszatra.
Szerencsém volt, csak a táp sült meg. (húúúúúúhhhh...)

4um5b65d

Nincs felsőmaród ?  
Dekopírral nem jó, körfűrésszel nem jó, marad a kézi vasfűrész.... a pici lyukakhoz meg csigafúró és reszelő....na meg az imádság, hogy menet közben ne repedjen el sehol...
Előlapnak nem a legjobb választás, sajnos....

svejk

Én úgy tudom KisKZ polycarbonát lapot kapott Szalaitól nem plexit :)
Azt meg a melegen kívül mindent kibír.