Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

mondjuk egy 1K-s és egy LED?
42.7V on van az az ág!
Mekkora legyen?
VAgy egy 10K-s?
Tudom számolni kellene de most még ehhez sincs agyam.

43pbwjg8s

István!
Így mehet a H1 re ugye? Igy megfelelőenle van választva a két GND. MErt ugye írod hogy nem szabad közösíteni.

000000000

Lehetne ragozni: egy 48V-os AC relé a híd váltókörével párhuzamosan és a táp kikapcsolása esetén a záró érintkezőjével bekapcs egy R-t (ami így csak kikapcsoláskor terhel ugye). De szerintem nem érdemes ennyire bonyolítani...

43pbwjg8s

Ilyen "csak ohm értékre vett" ellenálláésból van egy jó adag itthon mindenféle méretben. Csak tényleg azt kellene tudni milyen teljesítmnyűek ezek
VAgy lehet hogy megyek vissza a boltba megint. :)

43pbwjg8s

Nem nem!
Eszembe sincs nagyon nekiugrani.
Csak ami szükséges.
A LED dolog még szimpatikus.

000000000

Igen jó (jó kis sorkapocs temető [#vigyor3])!

43pbwjg8s

Ki tudja mire lesz még jó a nafta. :)

000000000

42.7-1.5=41.2V
41.2/0.02=2060 Ohm ~2k
0.02×0.02×2000=0.8W ~1W

43pbwjg8s

A kutyafáját! ez rendesen megsütögette a csavarnyúzót! Nem lett volna jó ha engem sütöget!

43pbwjg8s

Köszönöm István!
Pedig milyen egyszerű ez a számolgatás.
Hozzá kellene már szoknom!

43pbwjg8s

A 2.2 K még belefér?
Mennyi az alsó áram határa a LED jól látható működésének? 0.018 Amper még jó ugye?

4um5b65d

Nekem van egy csavarhúzó és kapcsoló gyáram.... :))
Jó lenne ha KisKZ fellendítené a forgalmat. Azért annyira nem drasztikus helyzet, hogy ne lehetne megtenni. Én a csavarhúzósat szoktam használni, ha ilyen gondom van, nem bonyolítom túl. Nem nagyon tudnám elképzelni, hogy 6000 mikroFarád elégessen egy 5mm szélességű csavarhúzót.  De kétségtelen, hogy elegánsabb egy LED.

43pbwjg8s

A megnyugtatás kedvéért:
A csavarhúzót már alkalmaztam is, de később talán jobb ha nem kell bontogatnom mindig a házat. :)
Valami más profilt keress Laslie! Még lehengerelhetsz egy másik jó árúcikkel. :)

43pbwjg8s

közben negtudtam ezt is.
Alapból nálunk nem tudom máshol hogyan megy) 0.25W-os ellenállásokat szoktak adni.
Ugyhogy megyek vissza a boltba.

4um5b65d

Nem is kell bontanod a házat, hát ott van a sorkapocs kimeneted. Egyikbe  is egy csavarhúzó meg a másikba is aztán a szárakat keresztbe rakod. Ebben az esetben a csavar tetejére tenném a csavarhúzót....
Ezzel a módszerrel már két csavarhúzót tudok neked eladni... :))