Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

SquirrelTech

Nekem valamilyen set-top box haxolásnak tűnik. Lehetséges, hogy egy picit nagyobb (esetleg bontott) eepromot v. vmilyen gyorsabb kontrollert kapott... [#confused]

svejk

Ne erőltessük :))
Te már sokat beforrasztottál úgy és egyikkel sem volt gond, én meg sokat újraforrasztottam mert gond volt velük..
Te gyártasz én meg javítok, ennyi...
meg tudod: Ám legyen :)

keri

Ja, bocs, így érthető a kínlódás.

keri

Fenyőgyanta nem vezeti az áramot :D
Alkoholban feloldok egy kis darabot, a frissen csiszolt rézfelületet lekenem vele, száradás után korlátlan ideig forrasztható. Ha forrasztás után még egyszer átkened, akkor az égett gyantanyomok is eltűnnek.

43pbwjg8s

Rövid helyzetjelentés:
Elkeseredés.
Teszteltem a forrasztott gyorsulásmérőt....
Jobb híjján az AVR topicban említett skóp programmal.
A kimeneteken egészen addig amig rá nem jöttem, hogy a sleep mode lábára high-ot kell adni, 0.2-0.4V jelent meg.
Mozgatás egyéb hatására semmi változás, egyik tengelykimeneten sem.
Érdekes, hogy a kimeneteken mérhető feszültség van, ami viszont semi nem változott az egység mozgatására.
Komolyabban odakoppantva az asztalhoz, időnként egy egy jel jelent meg, de tejesen rapszodikusan.
Utána az ujjamat ráhelyeztem a felforrasztott IC-re és finoman elkezdtem feszíteni egyik másik irányban.
Amikor oldalra feszítettem, a mozgatásra egyértelműen gyakrabban jelentek meg a jelek a képernyőmön.

Valóószínűleg ez nem igazán oda forrt, ahová kellett volna neki? :(

Előbb utób odavágom!!  
[#boxer][#boxer][#gun][#gun][#violent][#gonosz2]

43pbwjg8s

a skóp=szkóp. Bocsánat!

43pbwjg8s

Nincs olyan hogy átlátszó nyák?
Úgy megnézném ilyenkor, hogyi hova forradt!

A végén tényleg én is felmadzagolom azt a pár lábat amit kell és majd ez is neg széltében hozzában a levegőben. Mint a linkelt képen volt lentebb.

3k74cecek

Mi a tipusszáma az IC-nek?

4um5b65d

A jelen pénzgyűjtő akció mintáját alapul véve szerveznék neked egy "forrszem gyűjtést". Én kapásból 2 forrasztást felajánlanék kezdésnek. Ha esetleg Svejk és Elektron is beszállnának 3-3 forrasztással, majd ezt követően tódulna a tömeg , hogy a paneled színe elé járuljanak...... hamar összeállna a cuccos....
[#buck]

43pbwjg8s

MMA7260Q az IC megnevezése.
De mr nagyon elegem van belőle, mert semmivel nem haladok miatta. :(

43pbwjg8s

Ja! :)
Majd körbeküldjük. :)

000000000

van aki szuzukival van aki m5-el jár. mindkettő elvisz ugyanoda de azért mégsem ugyanaz.

3k74cecek

Nem tudom, milyen módszerrel forrasztottad, de én amikor ilyen tokozású IC-t használtam, akkor a kísérletek idejére a tetejére fordítva rögzítettem és vékony drótokkal csatlakoztam a lábaira. Így tuti nincs gond egy esetleges rossz beforrasztással. A feszegetéssel nagyon kell vigyázni, mert ennél a tokozásnál nagyon könnyen leválik a tappancs, aztán nincs tovább!

43pbwjg8s

Megpróbálkoztam ezzel is már (lentebb láthatod).
De azt hiszem nagyon ügyetlen vagyok én ehhez.
A feszegetést (nem is ezen a néven kellett volna hívnom) nagyon finoman csináltam.
Most az a gondom, hogy hogyan szedhetném le a nyákról.
Ujra neki szeretnék ugyanis futni.

keri

Azért egyszer próbáld ki. Sokkal kellemesebb forrasztani a kémiai ónozóhoz képest a fenyőgyantás felületet.
Nekem is van kémiai ónozom, de szerintem már megpenészedett :)
Sőt van plasztik spraym is, de azt sem a nyákra használom.