Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Jah! Ő az Őrs környékén lakik.
De kocsival mobilis.

rbbhbyvfs

Majd egyszer valamikor készitesz nekem egy tenyérnyi NYÁK-ot? Olyan jól megy már neked...

svejk

Azért is írtam hogy ám legyen, mivel nem vitaíndítónak szántam :)
Amit írsz a sűrűlábú nagyméretű tokokról való igaz, oda elég mert egyrészt a lábak is rugalmasabbak másrészt még mega a tok is valamelyest hajlékony, illetve el sem férne több forraszanyag.
Én kimondottan az olyan SO tokozásra írtam mint amilyen a fényképeden van, hiszen az egy ajánlás volt részedről.  
Na az ilyen tokozások szokták "ledobni" magukat a panelről ilyen kevés forraszanyag mellet. Rendkívül megkesertve a szervizelést a hol jó hol nem jó működéssel.
A fentieket csupán gyakorlati tapasztalatokra hivatkozva, minden forrasztástechnikai elméletet mellőzve írtam.
De mégegyszer leírom: ám legyen..:)

000000000

akkor ha hullámforrsztva van, mert az feszültséget visz bele. egyébként ha tartasz hogy leesik oda kell ragasztani.

SquirrelTech

Nem egyszerűbb rendesen, több ónnal odaforrasztani akkor már? :)

svejk

Hullámnál mindenféleképpen ragasztják..
(na annak is a szervizelése áldásos)

Egyébként nem szó szerinti leesésről van szó hanem a termikus problémák miatt 1-1 láb elválik.

s5f8tmfv3

Péter!
Találtam Neked egy http://cnctar.hobbycnc.hu/Amator/Pics/Wow.jpg" TARGET=_fnew>képet, ami "felülmúlja" a kivitelezésedet. [#vigyor3]

SquirrelTech

Hát ez már űrtechnológia... :)

Teaway

Szemmel láthatóan más a tokozás, ezért nem fért el a panelon.

000000000

éppen ez az hogy nem kell.

000000000

ja de azért vállik le mert különbözöképpen tágul a chip meg a panel. itt viszont egyesével forrasztod be van ideje kimozogni a feszültséget.

SquirrelTech

Ezesetben csak osztozni tudok a véleményen: ám legyen... :)

43pbwjg8s

Nagyon szívesen bármikor!
Csak legyen meg a nyomtatható formátum!

43pbwjg8s

Ez nagyon dúúúrva! :)
Legközelebb ilyet csinálok. De ugyan miért csinálhatta ezt így valaki?
Csak nem olyan nagtudású mint én? :)

43pbwjg8s

közben látom. MIntha nem igazán az lenne a nyákon a csatlakozó méret mint az IC-é. Jól gondolom?