Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Köszönöm neked is Gyula!
Szépen összeszedem a dolgokat és majd kialakul.
Azért nem akarok mindenkit ezzel zavarni.

rbbhbyvfs

Igen, az enyém, itt kerülgetem a pincében....

43pbwjg8s

LIBUS!!!!
Kerülgeted????
Ez egy eszméletlen profi cucc!
Már nagyon régen kinéztem magamnak, mármint azt, hogy valami hasonló rendezett szekrényt szeretnék egyszer.
Ha odajutok kérdezhetek majd?

SquirrelTech

Péter!
http://cnctar.hobbycnc.hu/SquirrelTech/Elektronika/Modulok/soic8dip_a.jpg" border=0>
Ezt 0.15mm vastag zománcuhzallal csináltam anno. Talán egy régi leégett játékvasút trafójának volt a primere. Szerintem a QFN16-hoz is max. ilyen vastagságú huzal kéne.

43pbwjg8s

Igen, de eddig nem is tudtam, hogy van ilyen.
De!
MA este remélem már proóbálhatom a cuccot. Sikerült odaáig eljutnom, hogy rajta van az IC a lapon.
Hogy jók lette-e a kontaktok?
Nos ez még kérdés.
Ha lesz erőm. megkeresem azt az alkalmazást amivel le tudom tesztelni.
Csak legyen hozzá mindenem.
De ha nektek van valami ötletetek a tesztelásre szívesen veszem.

Amit megtanultam megint:
A DIP 20 lábkiosztásánál szélesebbre kellett volna csinálni, mert így szinte nem marad helyem arra, hogy a dip láb sor mellett meg tudjam melegíteni a sávokat. Mindig megmelegedtek a sip lábak forraszai és elszívták amit oda szerettem volna tenni még.
Remélem azt ami alatta volt azt nem, és megragadt rendesen a lábakon.

43pbwjg8s

Annyian ajánlkoztatok.
Azért tisztáznám a dolgokat.
Libus! Kérlek segíts majd, hogy Orca-val mi is (hűűűű. Nem is én hanem csak Ő) építhessünk egy hasonlót!

rbbhbyvfs

Képek:

http://www.madmac.hu/doboz1.jpg" TARGET=_fnew>kép1
http://www.madmac.hu/doboz2.jpg" TARGET=_fnew>kép2
http://www.madmac.hu/doboz3.jpg" TARGET=_fnew>kép3

Szólj, ha tetszik... kicsit koszos, de csak le kell mosni, nincs más baja.

43pbwjg8s

Ez nagyon....
Hú...
De jó lenne.
Mivel van már tapasztalatod a dologban, így megkérdezlek, hogy szerinted mindaz ami a Te már kész dobozodba befér, ebbe is beleférne?
(Jó persze nem ugyanazok a dolgok, azonban a nagyja max típusban különbözik).

Ha nem haragszol megkérdezem azért, hogy ORCA! Te pl. mit szólsz hozzá? Mi a véleményed?

rbbhbyvfs

Na várjál csak, nincs tapasztalatom, csak mintha azt vettem volna ki a szavaidból, hogy valami ilyen dobozt keresel. Én meg éppen átestem rajta itt a pincében. A többit neked kell eldöntened.

ORCA17

Szerintem több oka is van hogy hozzád kerüljön:
Először is balesetvédelmi szempontból, nehogy még egyszer átessen rajta Libus és komolyabban megsérüljön, [#fejvakaras]
másfelől meg, mert tökéletesen megfele Neked. [#eljen]
... egy olyan világban, ahol bármi lehetsz, légy kedves!

43pbwjg8s

Szépen félrementem:)
Azt hittem Te készítetted azt a dobozt amit én belinkeltem. :)
Nem baj.
Előbb utóbb minden kiderül. :)

Azok a méretek stimmelnek hozzá akkor amit irtál lentebb. (csak hogy most én tegyek már rendet a fejelmben)  

Szerintem tuti jó lenne nekem (igy ORCA jóváhagyásával már biztos).

Van egy fogadásom rá, hogy az ország másik felében lax. :)

SquirrelTech

Szerintem a frekiváltó ablaka is pont jól van kivágva. A vezérlésnél meg még zavarva is jössz, annyi lehetőséged lesz...
Saccra kb. akkora, mint egy PC mini AT torony.

000000000

kösz. a sok ónnal az a baj, hogy ilyen relative nagy tokknál mint ez az so8/16 meg elmegy, de a tqfp44-nel vagy tqfp128-nal már lehetetlen másképpen csinálni.

Sőtt, ha rendes furatgalvanizált paneled van, mint a képen levő, akkor a bga tokzás sem akadály. egyszerűen alulról kell melegiteni az átkötéseket amiknek pont  ball-ok alá kell esniük. én már nagyon régen igy csinálom és soha nem volt gond vele.

rbbhbyvfs

Budapest I. kerület,  Érd?

43pbwjg8s

Nem gond.
A gyerek fenn lakik és dolgozik Pesten.
Persze nem azonnal mert csinálják a kocsiját éppen, de egy két hét max.
Mibe fájna nekem ez? :)