Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

0gbwyh99

Nézzél be a csevegőbe , Tamás linkelte a tuti megoldást !!!!

s7manbs8

Nekem van egy dinamikus billentyűs megoldásom PC-re közvetlenül dugva, meg programmal, ami tud extrákat is, profi zenegyár. Persze ez neked nem jó, mert még Britney Spirctől jobb számokat fogsz csinálni.

0gbwyh99

s7manbs8

hát néha , mostanában nem nagyon

0gbwyh99

Láttam régebben egy olyan billentyűt amibe egy flopy-t dugott az ürge , utána minden féle fajta hangot tudott kicsalni belőle (helikopter zaj , víz csobogás , ... ) ! Nagyon király volt !

s7manbs8

A honlapom belépő oldalán a jobboldali listában a "Jazz 9" témában ilyesmi midi dobok szerepelnek, a többi, meg gitár, meg szinti. Mindegyik hangszert én kezelem benne.

s7manbs8

Az egyik gépbe megy a billentyű, az adja a másik gépnek a midi jeleket, ritmusilag kijavítva pl.

0gbwyh99

[#eljen][#taps][#taps][#taps][#wave]

43pbwjg8s

keresnék PLCC 20-as tokot. Nem SMD-t!
Nagyon nagy segítség lenne!

s5f8tmfv3

Most zárult a hobbielektronika.hu-n egy videópályázat, hátha valakit érdekel: http://www.hobbielektronika.hu/video/" TARGET=_fnew>videók

43pbwjg8s

Folytatás az adok-veszekből:
Szóval igazándiból ez a foglalat (PLCC-20) sem arra van valójában amire nekem kell. De egyszerűen most nem tudok jobbat. Meg akarom próbálni.
Jött egy gyorsulásmérő a héten de QFN-16-os tokozással.  
Olyan kis méretű a csatlakozási felület (az alján), hogy hiába szerkesztettem ki az adatlap szerint neki megfelelő csatlakozó méretekkel egy kis nyák alaplapot (mint oldalt István Allegró moduljai), a nyomtatóval nem tudtam megfelelő minőségben kinyomtatni. Így esett az, hogy utána megpróbáljam levasalni és lemaratni. Ez után még további problémám lett volna a forrasztással is.

Megnéztem ezt a PLCC-20-as folgalatot (még régről rémlett hogy van ilyen).
Elgondolkodtam azon, hogy ha minden második, a belseje felé mutató érintkezőt lehajlítom az IC helyének az aljára, akkor ezek csatlakozhatnának a QFN-16 szerint a behelyezett IC-hez, a nem lehajtott érintkezők pedig még meg is tartanák benn pozícióban.

Nos ennek a kipróbálására keresem ezt az alkatrészt.
De ahogy mondtam. Ha nincs hát nincs. Akkor lerendelem valahonnan.

5bzs27u7

Üdv a csapatnak.
A héten megérkezett a toroid trafóm, 56V 800VA.
A következőket tapasztaltam, leveri a biztosítékot, ha rákapcsolom a villanyt. Nincs rajta terhelés. Kimértem a tekercseket ezek rendben. Amúgy zsír új, ha sorba kötök a Primer oldallal egy izzót akkor minden rendben, de az izzó felvillan. Terhelt állapotban ki sem mertem próbálni. Ez szerintem nem oké így. Van valakinek javaslata?

000000000

Nem feltétlenül hiba az! Meg kéne próbálnod lágy indítóval! 500VA felett szokták ajánlani! Hozzáteszem nekem 1000VA sem veri le.

5bzs27u7

A lágy indító mit is takar magában! Lehet csinálni vagy venni kell?

000000000

Is-is! Amelyik jobban tetszik! Ha építésnél maradsz és érdekel, hogy mi is az, akkor:

http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/toroid_lagyinditas.html" TARGET=_fnew>Lágy indító

Nem írom le, hogy mi az, mert a linken elégjól ki van fejtve.