Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

tud te jol virág elvtárs!:)))[#mf2][#mf2][#vigyor2][#vigyor2][#vigyor][#vigyor][#vigyor]

4um5b65d

Ja, ha csak így leelvtársozik a professzor úr akkor már hogyne tudnám.....[#crazya][#crazya][#crazya]

43pbwjg8s

Na szia Mindenkinek! (nagybetűvel ám minnbt NEMECSEK!) :)
Nagyon köszönöm mindazt a segítséget amit ma adtatok nekem!
Sikerült összeeszkábánom a H1 vezérlőt egy VHS-sel. :)
A lényeg hogy (bár még híjja van) de végre be is üzemeltem a motorokig. Gyünyörűen fut igy üresben, remélem hasonló jó lesz amikor gépre kerül majd.
Most ilyen: (ne lepődjön meg senki a még mindig ott benn tanyázó poron, ki lesz még takarítva, hiszen a kábeleket is l kell majd valahogy rendesen vezetgetnem)

http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/elektronika/H1vezerlo/H1_doboz_1.JPG" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/elektronika/H1vezerlo/H1_doboz_2.JPG" border=0>
http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/elektronika/H1vezerlo/H1_doboz_3.JPG" border=0>

aradt még az előlep. Ebben egyelőre tanácstalan vagyok. Nem tudom mit használhatnék (ha találnék).  
Most hasból meg nem mondom a pontos méretet, de ugy 400x120 as lap kellene az elejére, max 2-3mm vastag. Ez a vastagság az ami pont belepattanna az eredeti előlap felfogató fülecskékbe.
Az sem lenne hiba, ha valamelyest bírná a strapát, mert a motor csatlakoztatásához használt csokikat azért valamelyest húzni vonni kell.
Valakinek van valami ötlete? Van pl. ilyen vastagságban még plexi? Ha igen hol találok ilyet?

43pbwjg8s

Jajj laslie!
Vágynék én valami ilyen kütyüöre de most jó sokáig nem lesz pénzem ilyesmire. :(  
Majd egyszer.
Ezért kérdeztem anno Svejktől, hogy a GameBoy os kis oszcilloszkópot érdemes-e egyáltalán bolygatni. Mert ha csinálgatja az ember szépen folyamatosan a dolgokat akkor akadm indig egy két száz forint alkatrészre.
Azért ha egyszer valaki kidobna valami ilyesmit szóljon hogy merre teszi! (persze ilyen nincs tudom.) :)

43pbwjg8s

A francba Laslie! Megláttad a csörgősipkám? :)
Lelepleztél!!!!

4um5b65d

Ott van az orrod előtt a megoldás.... Nézz bele a dobozba....szép vörösréz színe van.
A széleken ahol passzolnia kell a vastagságnak ott duplán fogod az anyagot, vagy az egész előlapra duplán fogod.

43pbwjg8s

Már gondolkodtam rajta, de ekkora méretben nincs a boltban. :(
Csak ezért meg nem hiszem hogy lehoznak nekem egy pont akkora táblát. :(

4um5b65d

A panelt elég szépen össze is lehet toldani. Hátulról forrasztasz rá lemezcsíkokat, elölről meg egy kis hézagot hagysz a két él között és kétkomponensűvel kitöltöd a hézagot, majd csiszolás és mehet rá egy öntapadós tapéta, vagy festék. Vagy egy éve találtam a baumaxxban egy antracit árnyalatú fekete festéket, azzal még a kisebb karcok, illesztések is eltüntethetők 2-3-szori fújással. Gyönyörű ahogy csillog a kis pigmentjeivel.

000000000

és ha kűldenék neki öntapadós rézfoliát?nagyon dizájnos lenne!

4um5b65d

Én a festékre szavazok, ha látnád, ráfújnád még a meglevő cuccaidra is....

0gbwyh99

Szia !
Szerintem rendelésre hozatnak , lehet hogy nem pont olyan méretben , de majd kiszabof , és én nem a barnás pertinax alapút venném hanem a zöldes vitroplasztosat , az sokkal erősebb !

0gbwyh99

Hová lett Elektron bácsi ?

43pbwjg8s

Én is nagyon hiányolom. :(
Nagyon nagyon sokat köszönhetek neki.
Sajnos kifutott az előző NET előfizetése, és azóta nem udott még ujat rendezni. Talán anyagi okok miatt... :( Nem tudom.
Próbáltam rábeszélni egy mobilwebre legalább, de félek azt sem merte bevállalni. :(

0gbwyh99

OFF
Töbször láttam hogy netes gondjaitok vannak M.o.-n . Nállatok nem terjedt ell a vezeték nélküli internet (Wireless internet) ? Ludas egy nagyon picike falu (ahol lakom) , vezetékes telefonom nincsen (nincsen több szám a picike tel. központban) , de vezeték nélküli szolgáltató van három is hatótávolságomban . Kb. 2500 forintért van havi korlátlan internetem 512 kbites letöltő és 128 kbites feltöltő sebességgel .
OFF vége

0gbwyh99

És még valami : nálunk a vezetéknélküli internet az ár/sebesség tekintetében a legolcsóbb megoldás (csak a felszerelést kell egyszer megvenni) !