Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Köszönöüm! Rendesek vagytok!
Jövő héten véradást szervezek erre a kis gépre alapoozva! :)

svejk

Legjobb lenne ha állandóan változna a fordulat mert könnyen gerjedésre számíthatsz hullámilag és akkor nagyon csúnya lesz a világos bükköd a vaskloridtól:)

Egyébként valóban a függőleges vékony edény az ideális levegőáramoltatással.

A másik pedig hogy a sósavval 1 perc alatt végez az ember és annyit kibír kézi lötyögtetéssel is .

43pbwjg8s

Tiszta Sósav?
Valahol itt az oldalon mintha lett volna valami írva erről! Nyákkészítés topic?
Megyek keresgélek egy kicsit.

svejk

20 %-os háztartási sósav és fodrászcikkellék boltban kapható 35 %-os hidrogénperoxid.
1 dl sósavhoz, érzésből kb. 1-3 ml H2O2.

43pbwjg8s

Köszönöm!
Az aszsony hajfestékének annyi! :)

43pbwjg8s

hopp!
Egy kérdés még:
Mintha én csak 30%-osat láttam volna (persze nem fodrászciukkesnél hanem a patikában)
Biztos a 35%?
Persze miért irnál rosszat.

svejk

itt van a polcon...
egyébként nem mindegy? kicsit többet löttyintesz...
A patikában szerintem csak Hyperol tabletta van, az 3 %-os. (bár ez így értelmezhetetlen de ez van ráírva, gondolom 1 liter vizben oldva)
Az is jó, kb 3-4 tablatta kell 1dl sósavhoz.
Csak egy 10 db-os doboz 3-400 Ft, mig az említett 1 liter 35%-os H2O2 700 Ft.

43pbwjg8s

Legyen!
Csak nekem önteni akarta a patikusnő üvegbe. :)
De igazad van.
Köszönöm!

svejk

Ő szerintem csak 7%-os körülit használ...

svejk

Lehet hogy van már folyadékjuk is, régen (1983) csak 10 és 20-as kiszerelésű tabletta volt 3 és 6Ft-ért recept nélkül.

43pbwjg8s

Persze de nem hagyhattam ki.
A fordrászkellélkes jó lesz mert a gyerek úgyis fodrász fenn Pesten.
Éppen most néztem és 500-ért van egy liter 35%-os. És persze hogy ugy volt ahogy mondtad. :)
A gyógyszertárban érdekes módon tényleg csak 30%-os van. ...
De hát mindegy. Nem ez a lényeg.

svejk

Hajrá!!!
Hidd el, elfelejted majd a vaskloridot:)
A H2O2-vel óvatosan mert rohadtul égeti a bőrödet ha rácseppen. És a legrosszabb az hogy csak pár perc után, de akkor már hiába mosod le.

43pbwjg8s

Mégegyszer köszönöm!

s7manbs8

ha gondolod leírhatom a technikáját bár mintha már  egyszer írtam volna, de hát az ember felejt ( néha jó is) és emailben elküldöm, ha lesz kis időm.

43pbwjg8s

Várom!
Várlak! :)