Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

De ha mégis kipróbálod, kérlek írd le ide a tapasztalataidat. Már ha (okkal) nem lesz betitkosodva a dolog. :)

000000000

Elég drága cuccos ($30/1db), ezért csak elvi síkon érdele a dolog.

43pbwjg8s

Elsőre azt mondanám, hogy nem az igazi. :(
Persze ez csupán az én véleményem.
HA kísérletezgetni akarsz elküldhetem keked azt a távolságmérőt ami nekem van. Azt szétpattinthatod és megnézheted, hogy tudsz-e vele valamit csinálni.
Én évekkel ezelőtt használtam utoljára lövészetnél a lőtáv mérésére. Azótas csak áll a dolog a lomok között.

000000000

Köszi, de nincs nekem annyi időm...

000000000

Elvi síkon valamelyik elektor-ban van konkrét kapcsolás :). De nekem is vannak kételyeim, hogy erre a célra ez használható. Mindenesetre ha gyári gépben nem használják, akkor az már gyanús.

bmejdz9nu

Miért akarsz DC motort főorsónak? Meg ez ha jól látom nem szervómotor... Elektromos bicikli motorja?
Videót nem csinálsz...?

000000000

A frekiváltós 1KW-os főorsóm tökéletesen működött,csak gondoltam, hogy ez kissebb és pofásabb és gondoltam,kipróbálom.De még ha nem is szervomotor, főorsónak jó lenne.A gép egyébbként szépen harapja az acélt, majd teszek fel videót is.Arra is gondoltam, hogy az A300 végfokát meg lehetne hajtani PWM jellel?

000000000

Igen, az encoder úgy lett ráépítve, de azért klassz kis moci.

bmejdz9nu

Szerintem, ha nem kell pl. menetvágás.... azaz szinkron akkor bármi jó...
Minek is encoder... kell a szinkron az előtolással? vagy csak ford. stab. miatt?
Hát akkor egy komplett A300 :)

000000000

Tulajdonképpen a fordulatszám tartésa lenne a cél.

Karácsony Sándor

Köszi!!! Küzdöttem vele de megérte.Műxik.Az alkatrész megjelenítés  nem jött össze (a párbeszédablakban)

ztti28t3n

Hasonló ultrahang szenzoraim vannak (RX, TX). Ha szeretnél vele kisérletezni, szivesen küldök. Murata gyártmányúak, a pontos típust most nem tudom, de ha érdekes lehet, akkor megkeresem.

000000000

Köszi, de egyenlőre nincs időm (az ötletek 1/4-ét sem tudom kipróbálni...).

bmejdz9nu

Adjak neked egy BF20 szabályzó elektronikát (műk) és egy BF20 leégett (tekertetni kell) DC motort...? :) 850W hivatalosan :)

Ott az áramát figyelik a motornak... igen egyszerűen... nagyobb áram nagyobb terhelés stb... végül is megy... azaz ment... :)
Se trafó se-semmi... egyeníránytva a 230V...

De pl. most a BF20-on az AC motornak semmilyen beavatkozás nem kell... tökéletes! (és csak 550W-os az AC, 400W-os frekiváltóval :)
Valahogy úgy érzem mintha a DC motor a terhelésre jobban veszti a fordulatot...

Kár azért a G320-ért ... egy ilyen alkalmazásban... :)

svejk

A felületkövetőnek az a dolga hogy mindig a szerszám helyét mérje...
Na ez meg egy nagy pacát mérne valahol de nem ott ahol épp a maró dolgozik :)
Azonkívűl a repülő forgácsot is belemérné :)