Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

vzolesz

Nincs mit. örülök hogy összejött a dolog.
Zoli

000000000

Igazad van, felejtős...

HJózsi

Ne hagyd magad, én a Varsa féle 100W-os OMRON frekiváltóval hajtom a 3f emulziókeringető motort (200W) ... 25Hz-en már esőkabátot kell vegyek ...[#eplus2][#vigyor2][#wave] ( "nem ez a leggazdaságosabb megoldás" topikban lenne ennek is a helye ... )

bmejdz9nu

Így aztán nehéz lesz "elsütnöm" a leégett, füstös BF20 motort...  [#nevetes1] Dehát ugye egy asszinkron moci sokkal jobb főorsónak...

000000000

Szia Józsi!

Nálam is tökéletesen ment az 1KW-os motor 1,2KW-os Omron frekiváltóval, de gondoltam ez a motor kissebb és a célnak is megfelelő.És kíváncsi is voltam a DC motoros főorsó hajtásra.

2vkx6unz

Ha már felületkövetés akkor egy omron reflexiós távolságmérő mondjuk OMRON MQ-W20C-DC12-24VEM. Ez a típus 0-20mm távolságra jó. Ennek kellően nagy a felbontása is.
Sajnos egyik felületkövető sem tudja pont a szerszámnál mérni a távolságot.
Valószínű, hogy a legjobb módszer ha digitalizáljuk a felületet és "ráfeszítjük" a gravírozandó mintát. Ehhez viszont az optiaki vagy mechanikus érzékelő jobb mint az ultrahangos.

43pbwjg8s

Hát igen. Hallottam olyan vezérlő szoftverről amely figyelembe veszi a megmunkálás vezérlésénél az előzetesen beszkennelt felületet és ennek megfelelően kompenzálja a vezérlést.
Mondjuk gravírozáson kívül nem sok értelmét látom így elsőre.

000000000

Kedves barátaim!

szeretnék megvállni 7db Allergo A3986 tipusú IC-től 1600FT/db áron...  
aki mind a 7db-ot megveszi akkor alkudhatunk az áron
Amerikából rendeltem, itthon boltban nem kapni.

Bipoláris microstepp vezérlő IC, csak külső ModFetet kell hozzábiggyeszteni és már mehet is a cucc, azaz a marás (persze ha kész van már hozzá a mechanika :D)
teljes/féllépés/negyed/tizenhatod-os microsteppet tud
szabványosnak tekinthető step/dir/enable jeleket tud fogadni. 5v ill 3.3v is működik

nem akarok zsákbamacskát árulni, én nem értem el vele sikereket, mert nagyon apro kis vacak (38pin TSSOP tok lásd.: adatlapot) és házilag nagyon nehéz ilyen finyom nyákot vasalni. de ha valaki legyártatja a nyákot feltételezhetően nagyon frankó kis cuccot kap eredményűl. én sajnáltam rá az erőfeszítést (10 vettem eredetileg 3-at már elpörköltem)

e-mail.:eleskamra kukac freemail pont hu

000000000

ez a téma a gyengém,és sajna keveset beszélűnk rola!

000000000

Ugye http://www.hobbycnc.hu/Akcio/Bazar.htm" TARGET=_fnew>erről van szó?[#nevetes1]

000000000

talált,sűlyedt!:)[#vigyor2][#vigyor2]

43pbwjg8s

Majd beszélünk...
Igérem. :)

43pbwjg8s

István!
Nincs vezérlőchip-ed unipoláris motorokhoz esetleg?

000000000

Csak a H1 PIC-je (az unipoláris)![#circling]

svejk

Magyarországi forgalmazó az All-Side kft.
Ha ott vetted volna, úgy 1200-ben lenne darabja :)
Itt a fórumon már többen készítettek vele működő készüléket, többek közt a Házigazda is.

Nyák-ot is lehet nála kapni, és akkor biztos a siker...