Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Érdemes nagyobbat venni, ha már rászánjuk a pénzt, abból többet ki lehet hozni utánna. Neked ilyen Tiny2313-ad nem lesz ? Most egy ilyen új programmal próbálkozta, a mi grafikusan programoz, nem kel szinte programot se írni, meg szimulálja, hozzá csatolhatsz kijelzőtől kezdve, led, stb.

43pbwjg8s

Ezt már egyszer ajánlottam neked!!! :)
http://www.tech-con.hu/" TARGET=_fnew>tech-con

Rengeteg hasznos dolgot kaphat meg náluk az ember. Nem is hinnéd mennyire olcsón.
Pl. 500mm-es 1 modulos fogaslécet vettem a multkor tőlük egy 1 modulos kis fogaskerékkel. Az egész cakkom-pakkom összesen szálítással nem volt több mint 3000 FT (kb).

s7manbs8

Eagle-t használok régen, úgyhogy a legfontosabb dolgokat tudom, ami kell belőle. legalábbis nekem.

s7manbs8

Én is felejetek rendesen...

43pbwjg8s

Nekem egyelőre csak ez az ADIUNO van.
Ezt szeretném látni, hogy mit lehet belőle kihozni. Nem olyan nagyok az elvárásaim és ere ez így megfelelőnek tűnik. De egyelőre úgyis csak a tanulás a cél. Még semmi valós felhasználás. Ez még amolyan játék csak. De azért jó lenne, ha kinőné majd egyszer magát. De mondom: nagyon keveset tudok még. Gyakorlatilag soha nem programoztam és nem is tanultam magasabb szintű nyelveket. Amit valaha csináltam azt csak BASIC-ban, majd ugye az adatbáziskezelő nyelvként a szépemlékű Dbase, utána pedig objektukorientált környezetben írtam az adatfeldolgpzási programokat amiket a dokumentáció kezeléshez használunk. Ugyhogy ez nem túl jó alap a gyors haladáshoz.
A processing viszont nagyon tetszik. Szerintem nem olyan nehéz (mármint az alapok amelyeket én még használok). De hosszú lesz még az út. :)

43pbwjg8s

Ez az a ki sprogram amit az AVR topicban emlegettek ugye? A 2Kb határos demó.
Még nem néztem, de jó lenne nem beleesni abba a hibába mint az objektumorientált adatbáziskezelőknél. A használatuk miatt sok alapdolgot nem is ismerek.
Hétfőn visszatérek az encoder feldolgozás kérdéséhez. Egyelőre szedem az infót a megszakításkezelés és az időkritikus program írásával kapcoslatban. Először legyen egy kép bennem arról, hogy hogyan működnek ezek a dolgok.

svejk

Mibe kerülhet egy ilyen ragasztó a legkisebb kiszerelésben, és mennyire tömegcikk ez, vagyis hol keresgéljem?

43pbwjg8s

Na tessék...  
Az ember ötletel és nemsokára már nem is lesz köze a dologhoz!!!! :)
Lentebb már írtam: Holnap felhívom őket.
Az árat is megkérdezem, hiszen az is fontos.

43pbwjg8s

Egyébként sika.hu.
Ugyanott ahol a műfát lehet venni.

43pbwjg8s

A kiszerelés egyébként ott van a linkelt doksiban:
Min 50ml. 250ml-es is van, de ha valaki többet akar, arra is van megoldás.

s7manbs8

Ez egy másik program, csak ebben pont az AVR-ek közül az ATMega32-höz van benne processzorféle amiből választani lehet, a PIC-es részében minden van. "FlowCode 3" érdemes megnézni, kipróbálni. Folyamatábrákat kell összepakolni, most pár napja bukkantam rá keresgélés közben.

43pbwjg8s

elektron!
A bevetetékelés után indítottam a board módot, de ott csak az összevezetékelt LED és ellenállás látszik. egy +5V-ot és egy GND-vezetékeltem még hozzájuk, de ez nem látszik a boardon. Valamit rosszul csinálok?
az összvezetékelést ugye a draw lines-ál tudom megtenni? Mert ezzel tettem és az ellenállás és a LED között meg is jelenik a boardon.
Csak a +5V és az ellenállás, valamint a LEd és a GND között nem. Ezek az elemek mintha nem is léteznének a board módban.
Mit rontok el?

43pbwjg8s

Huhh! Ha nem baj ezeket csak jegyzem most. Túl sok az információ és elveszek benne. Az nem jó ha kapok ide kapok oda. Akkor semmire sem jutok. Már így is elég sokminden van egyszerre terítéken.
Éppen most keresek vissza az áramkör szimulációs proramra amit ajánlottatok. Még azt sem volt időm megnézni. Pedig kelleni fog.

s7manbs8

Te melyiket keresed ? Én is megnézném.

s7manbs8

A Schematic módba, ezeket az 5V GND, ábrákat hozzákötöd, ahol azoknak csatlakozni kell, a Board-on az önmagában nem látszik, az csak arra való, hogy mikor a Schematic ábrán valahol GND kell főleg nagy rajzoknál, illetve, amikor valami IC-t használsz azokhoz kell, hogy tudja a program hogy az IC GND és VCC lábát hova kösse.