Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Ezt inkább rajzoni kellene úgy jobban látszik miről van szó, hogy ne kerüljön zavarjel az áramkör jelvezetékeibe, azért kell ilyenekre gondolni. Elektromos zavarvédelem címszó keresésével található sok leírás a témáról, ha nem világos miről van szó.

000000000

Senki sem foglakozott még vele?

s7manbs8

Az IC-re gondolsz ? Ha az adatlap szerint benne van, akkor benne van, szerintem. Nem szabad túllépni a határértékeket, akkor nehezebben nyiffan ki az IC az tény, ha az esetedben valami ilyet csináltál, nem csoda, ha kimúlt.

000000000

Nem léptem túl semmilyen határértéket. De nem is az IC kinyiffanás miatt kérdeztem! Hanem, hogy kell vagy sem?

Rinaldo

Kellenek a diódák... BYV 27-200 8db.

000000000

Azt megkérdezhetem, hogy miért kell? Tapasztalat?

000000000

Köszönöm a segítséget amit itt kaptam. A MI szakmai környezetünkben ha kérdeznek, még ha hülyeséget is, szoktak válaszolni, vagy megmondják hol keresgélj mindig van segíség. Igaz MI csak pór népek vagyunk az itt beszélgetőkhöz képest, de TŐLÜNK nem távoznak infó nélköl a fórumozók. Úgy gondolom nem érdemli meg a reklámot ez a "beszélgetős oldal" sehol.

4um5b65d

Ezt nem értem, vagy lehet hogy mégis ?
Nem kaptál választ a kérdésedre ???

4um5b65d

Aha, megvan....febr 21-én tett fel egy kérdést Gabko és senki nem válaszolt rá..... szóval ezért az elégedetlen üzenet.
Persze lehet, hogy senki nem tud rá válaszolni.

svejk

A #3160-ra nem kaptál választ?
Igazából nem is csodálom...
Ezen hobby fórum tagjai közül szerinted hány ember találkozott PLC vezérelt AC servoval ? :)
Ráadásul iparinak tűnik a cucc, tehát valószínű van szervízháttere.
Egyébként milyen az a " MI szakmai környezetünk" és kik azok a "TŐLÜNK" ?
Mert azon kívül hogy valószínű hogy Gábornak hívnak és ཿ-ben születtél még a két hozzászólásodból nem tudtam meg többet, bár ez nem zárja ki a segítségnyújtást, csak sajnos nem tudok hozzászólni.
Vagy jobb lett volna ha kapsz 49 választ hogy "én sem, én sem értek hozzá" ? :)))

43pbwjg8s

gabko37!
Én már csak tudom, hogy milyen nehéz ezekből a gazemberekből (tisztelet a kivételnek) kihúzni valami használható választ egy kezdőnek. Úgyhogy nem érezd magad mellékelve a  válasz hiánya miatt.
Rugdosd Őket! Látod most svejktől kaptál is egy választ. :) A nem is válasz ugye.

43pbwjg8s

43pbwjg8s

Hol is regisztráltál?
Taviron?
Az kicsoda? Mesélj légyszíves!

x4rhew5r3

Bár nem ismerem az említett áramkört, de van amikor tesznek külső diódát, ha nagyon csúcson járatják. Ez csökkenti a tokozás hőterhelését, mert a visszáram egy része a külső diódákon folyik. Ha nem hajtod nagyon, akkor nem kell.

43pbwjg8s

Nem tudnátok ajánlani valami nagyon egyszerű áramkör szimulátor programot kezdők számára?