Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Persze, azzal mikrolépést is tudsz csinálni, a PWM-ek segítségével. Meg ezek az AVR-ek nagyon gyorsak. Csupasz procid nincsen, csak komplett panel ?

43pbwjg8s

Köszönöm, ez konkrét.

43pbwjg8s

Jelenleg csak a panel.
De ahogy olvasgattam a vezérlési megoldások után, lehet hogy nem lett volna rá szükség.

43pbwjg8s

De azt hiszem mára énleteszem a lantot. Honap megint megyek ki a gépet folytatni. Lesz esztergálni valóm azt hiszem.
Jó éjt és mindent köszönök!

s7manbs8

Excelbe beírom ezeket, akkor lehet számolgatni tetszés szerint.

s7manbs8

Érdemes volt megvenni azt a panelt, annyira nem drága és sok nyűgtől megment. Ha az ember milliárdos lenne, csak a Bahamákon csapná el az időt, nem 100Ft-on törné az agyát.

000000000

Szerintem olvass utána a Chopperes áramszabályzásos létetőmotor hajtásokan! Nem programozott, egyszerű PWM-ről van szó, hanem áramjel.visszacsatolásos stabilizálásról (a P1-es programozott, de emiatt igen szerény tuniglehetőséggel és macerás beállítással rendelkezik)! Mérni is kéne azt az áramot ami a motor tekercsény folyik (pláne ha micro-stepeket is melegettek)!!! Ere már nem lesz elég önmagába egy sima AVR.

43pbwjg8s

köszönöm.
gondolom privátban fogom megtalálni.
Egy kérdés még a közös grunddal kapcsolatban.
Az AVR grung tüskéjét kössem le a meghajtott külső áramkör grundjára? Ezt jól értettem?

43pbwjg8s

köszönöm a tanácsot istván.
Csak lépésről lépésre akarok haladni. A kérdéseim most is csak arról szólnak, hogy az elveket megfogjam.
Meg fogom nézni, de egyelőre csak annyiról van szó, hogy az AVR-ről nem LED-eket akarok kapcsolgatni, hanem inkább (miért is ne?) motorokat.
Ha ezt megértem úgyis lépni fogok tovább.

s7manbs8

Tegnap még beírtam Excelbe, berakom a mappámba a tárba a számolást, meg lehet beleírni, ha kell még valami.

svejk

Khmm... ez már veszélyes víz, én az elején megütöttem a bokám.
A kezdő PIC programzás topic szempillantás alatt komoly, a Házigazda érdekeit sérthetővé válhat.
Ezt a kérést Neki intézd!

s7manbs8

http://cnctar.hobbycnc.hu/elektron/electro_sizing/supply_sizing_for_step_motors_pict.jpg" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/elektron/electro_sizing/supply_sizing_for_step_motors.xls" TARGET=_fnew>Léptetőmotorokhoz szükséges táp méretezése

bicme92us

Félreértés ne essék a kérés nem ellened szólt, hanem értünk. Én is kezdőnek számítok, kérdéseim nekem is lesznek.  Elektronikai kérdéseidet ott is felteheted. Viszont helyére kerülnének a dolgok. Ez a topic egy ideje egységes, de egy új téma felvetése után keresheted, hogy mit kérdeztél, mit válaszoltak rá. Pusztán ezért írtam.

bicme92us

Igen emlékszem. Részemről: nyomógombok kezelése, kijelzések, analóg-digitál átalakítás,feszültségszintek mérése és összehasonlítása.Én nem akarok motorvezérléssel foglalkozni semmi olyannal ami sértené az  érdekeit. A 3278-as hozzászólásában Ő ad tanácsokat KisKZ-nak, és abból is kitűnik, hogy az AVR-t nem tekinti ellenfélnek.  
De igazad van, jobb az elején tisztázni.

000000000

Mit akartok? PIC-et (is) programozni és ehhez kellene a PIC ICP... topic nyitása? Ok, de azok a topic-ok a régi programozóimnak volt a support topic-ja, de nem bánom, nyitom, ha szeretnétek! Sok sikert!