Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Szalai György

A kavics? Szopogatni?

3k74cecek

Nem ismerem az AVR-t, de ha bemenet a láb akkor mi fogja felhúzni 1-be? Van az AVR-ben belső felhúzás? Ha van, akkor mekkora értékű?

svejk

kavics = quartz kristály
szakzsargon...

s7manbs8

Van benne : 20 kOhm

http://www.arduino.cc/en/Tutorial/DigitalPins" TARGET=_fnew>Felhúzóellenállás programozása

bicme92us

Lehetne egy kérésem: Mivel úgyis van egy olyan topic: pic icp basic... kinyitnád?
És egy beírással, mondjuk: Kérem, AVR, Píc, Aurdino programozást itt folytassátok! Ott folytatnánk?
[#worship]Én is vettem Aurdino panelt. (még egy kezdő)[#worship][#worship]. Köszönöm, regisztráltam a Taviron.

bicme92us

Bocs lemaradt: Svejk.

43pbwjg8s

Szerintem az ilyesmik leválasztása belefér az elektronika topicba. Csak azért mondom, mert rossz vagyok, és akkor is itt akarok válaszolni a lentiekre. :)

43pbwjg8s

elektron! Ha lesz még erőm ma, lerajzolom azt amit gondoltam. Persze csak skiccetaz elvről.
Biztos marhaság lesz de azért.... miért ne.

s7manbs8

Van még egy lehetőség, 2 ellenállás és 1 Zener dióda is elég, nem kell galvanikusan leválasztani, ez ha pin-enként 15Ft-ból kijön az neked úgy jó ?

43pbwjg8s

Mindjárt csinálok egy skiccet.
pár száz forintok nem számítanak. A profibb, biztosabb (és még mellé a számomra érthetőbb) megoldás az amit szeretnék.

43pbwjg8s

Itt a skicc, de nem röhögni ám!!!
Tudom, hogy hülye vagyok hozzá.
http://cnctar.hobbycnc.hu/KisKZ/elektronika/opto.jpg" border=0>

43pbwjg8s

Valami nem jó a védett oldalon.... Már látom...

s7manbs8

A másikon is van egy kis baj, hacsak nincs a proceszzoron beül valami áramkorlát, ott rövidzárad lesz a felső opto diódája irányában, közé nem ártana egy 20mA-t beállító ellenállást méretezni. A védett oldalon sincsen baj, ha a teszáramkörödbe teszed be az itt nem látható elemeket, kimenet esetén felhúzóellenállást, bemenet esetén szintén a soros kb. 330 Ohmos ellenállást.

s7manbs8

Ezt mivel rajzolod ? Nekem Eaglem van, csak kérdés.

43pbwjg8s

Elektrooon! Rajzoold be nekem kérleeeek!
Ebbe az ábráááábaaaa! :)
De tényleg. Úgy látni is fogom a dolgot.
Egyébként ezt gonsoltam, hogy valamiféle módon szabályozni kell majd, Ezuért mondtam , hogy ez csak elv.
Viszont így a védelembe egy vezeték megy be (ok +GND) és egy jön ki (és itt is a GND még)
A két GND nem lehet közös ha jól gondolom ugye?