Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Azt hiszem vettem a dolgot. :)
A lényeg hogy ne barmoljam szét a drága cuccot azzal, hogy nem fektetek a körítésbe egy kicsivel többet. Rendes kapcsok, védelem, biztosíték, biztonságos szigetelés etc.
Ebben az évben kétszer már megcsípett kinn az áram mikor félig szétszedve próbáltam tesztelgetni a hülyeségeimet.
Azóta én nagyon vigyázok.  
Itt ugyan nem nagy áramokról lesz szó, és valszleg nem én leszek veszélyben, hanem az összerakott cucc. Az meg péz.  
Szóval értelek.

43pbwjg8s

Direkt kódot váltottunk hogy meg ne értsd amit írunk. :)
Tudod. Kóópirájtos dolgok ezek. :)

PSoft

Ja..vágom én a kínait,csak a nyelvjárás nem ugrott be azonnal,de mostmá oké.:)

s7manbs8

Pontosan erre gondoltam. Főleg aki még nem tudja, mikre képes egy rossz összeköttetés, ilyen kis finom áramköröknél, könnyen el tud rontani ilyen dolgokat. Néha csodálkozom is, hogy az átlagember miként bánik elektromos eszközökkel. Pl. én még az USB csatlakozót is úgy dugom be az aljzatába, hogy ne ferdén menjen belefele, nehogy zárlatot csináljak, ilyen kis gyenge valamik ezek sokszor.

43pbwjg8s

Nem az lenne a legjobb, ha lenne a kis kártya mellett egy plusz másik, amin optocsatolóval leválasztanám az általam kreált dolgokat? Így védve lenne a fejlesztőkártya.
Vagy marhaságokat mondok?

0gbwyh99

Akkor gyakorold a "felhúzást" , mert az optócsatiknál is szükséged lesz rá ! [#eplus2][#wave]

s7manbs8

Az nem árt, ha nagyobb feszültségek is előfordulnak a kísérleti áramkörben. Azonkívül ez még a zavarmentesítést is segíti.

43pbwjg8s

István! Ne húzzál fel! :)
Örülök, ha egy LED-et majd be tudok kötni az elején.
Nem tudom.... Pl. most este sikerrel képbejöttem a Delcam powermilljével. Egy pár óra elég volt végigmenni a funkciókon. Ez már bevésődött. már készítettem is vele egy pár G-kódot a kis gép teszteléséhez.
De van amit hiba nézegetek, nagyon sokáig kell próbálgatnom, hgy végre "felvegyem". Azt hiszem a Ti szakmátokkal az életem végéig nem fogok eléggé közelbe kerülni.

000000000

Néha azért T45 jut eszembe... tudod a "vakló bátorsága"... lehet, hogy először a szakirodalmat kéne áttanulmányozni (pl. Ohm törvénye, TTL alapkapcsolások, jelszintek, frekvenciák fogalma, stb.) és csak utána PIC-hez és pákához nyulni... Abszolót nem sértésnek szánom, de ezek nélkül csak sötétben fogsz tapogatózni és füstöket generálni (meg elkeseredést)![#dumcsi]

bmejdz9nu

Tibor merre lehet? Biztos megint Hawaii-on tölti a telet :)

"vakló bátorsága"... ez jó...  
Ez jut nekem eszembe amikor "forgalomba" kerül egy bontott ipari AC szervórendszer...
Még senki nem látott működni (pl. Mach-al), de "a remény hal meg utoljára"... azaz hátha nekem megy alapon :) Ha már az eladónak nem ment:)
Sajnos ekkor egy biztos kezdeti kudarc várható és a "megváltó" szakember (aki "talán" beköti) megszületésének az igénye :)
Aztán volt hobbysta... nincs hobbysta...azaz "mégegyszer" már nem ruház be a kudarc után :) Jön az elkeseredés...

000000000

Van itt egy pár érdekes könyv:
http://segedlet.nikhok.hu/modules.php?name=download&category=uploader&subcat=1-J" TARGET=_fnew>djvu könyvek a témárol (is)

000000000

Biztos óriási fejesztésbe kezdett és nem ér rá velünk idegesíteni magát...

x4rhew5r3

én már láttam, rövidesen publikus lesz[#crazya]

korbendallas

Üdv!
Az enyém is AC servoval fog működni. Remélem a hatvani talira, már el tudom vinni.

bmejdz9nu

Nemzetközi szinten azaz semmilyen forumon, videómegosztón nincs semmi...