Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

s5f8tmfv3

Én egy  http://sites.google.com/site/zoltanh1i/_/rsrc/1234984694521/Home/UNI.jpg" TARGET=_fnew>ilyent őrzök. Vagy öt éve nem használtam, de nem válnék meg tőle.

bicme92us

Ma már én sem adnám el. Ha jól emlékszem ez egy német műszer.

s5f8tmfv3

Igen, német gyártmány. Nem is tudom miért őrizgetem. Talán másnak nem is érne annyit mint nekem. Egy emlék.

bicme92us

Megtaláltam a weblapot. A ganzuniv-3 tényleg megfizethetetlen: 77.880 Ft + Áfa = 93.456Ft.??
Hihetetlen.

000000000

El vannak varázsolva (a digitális oszcilloszkópom sokkal olcsóbb volt)![#pardon1]

000000000

Írd be a vatera keresőjébe, hody arduino.
http://www.freeweb.hu/elektrotech/avrboard/avrboard.jpg" border=0>

43pbwjg8s

Alapvetően hülye vagyok az elektronikához (is).
Én álltaálában úgy tanulom meg a dolgokat, ha tudom valamighez kötni, valami "élő" megfogható dologhoz.
Már régen tudom, hogy az elektronika csodálatos dolog, de soha nem tudtam megfogni a lényegét, mert nem volt mihez kötnöm.
Most a CNC-n keresztül lenne valami ami segítene talán ebben. Sokat tanítotok, mondtok el mostanában nekem. Ha lenne valami kis kütyüke amivel tudnék megoldandó "problémákat" kiagyalni magamnak és a segítségévekl még meg is tudnám nézni az eredményemet, akkor sz sokat segítene a fejlődésemben.
Nem kell nagy dologra gondolni. Mondjuk alapként leprogramozni valami egyszerű kis pőrogramocskűát , amivel ledeket lehet gyujtogatni az LPT-1 kimenetein keresztül. Aztán persze lehetne tovább menni. De nekem kardinális problémáim vannak egyelőre.
Van valami ötleted?

43pbwjg8s

Nagyon köszönöm!

43pbwjg8s

Ha valakit érdekel, van valahol egy anyagom arról, hogy hogyan lehet egy Gameboly-ból oszcilloszkópot csinálni. (a minőség és tudás ködbe veszik előttem)
Még alapanyagom is lenne hozzá.
Ha érdekel valakit este kiteszem a mappámba.

000000000

Ha már megoldandó dolgokat akarsz elektronikával megoldani és közbe esetleg CNC-ézni is szeretnél, várd meg a MBIO Modbusos kártyámat, amit Mach3-ba tudsz szervesen integrálni és a Brain Controllal (Mach3) mindenféle okos CNC vezérlést csinálhatsz vele.

43pbwjg8s

Rendben István!
Mindenképpen érdekelni fog, remélem lessz rá zsozsóm is. (mennyi lesz kb?)
Addig valami teljesen gyagyi cuccot azért beszerzek és megpróbálom felvenni vele a "légkört".

000000000

Ármegállapítás mindig a legutolsó dolog (nálam) a fejlesztésben (és még nem ctartok ott), de lehet, hogy skálázható lesz mert a legdrágább része (röhely) a 8db relé!

43pbwjg8s

Akkor hajrá István!
Elég ha holnapra kész lesz! :)
Egyébként hol tartasz vele?
Nem türelmetlenség, csak érdekel.
A MODBUS-ról sajna nem találtam magyar leírást a multkor. Pedig sokat kerestem. Ha valamihez nem igazán értek, csak jibb előbb anyanyelven olvasni.
De ha nem lesz valahogy csak átrágom magam az angolon.

000000000

Lásd a híreket...

s7manbs8

Ötletem az van rengeteg. Programot írni a PC-n szeretnél, úgy látom, és milyen nyelven, ? Gondolom Windows alatt. Vannak programnyelvek. C, Pascal, Basic, stb. Olyan panelem van, amit ha rádugsz a gép LPT portjára, a kimenetein tranzisztorokat kapcsol, amihel ledeket köthetsz, meg sorkapcsok vannak benne, amiről a jelet továbbvezetheted másfele, meg tápcsatlakozása, ami a PC 12, és 5 voltját kaphatja meg, ha a agépből kivezeted. Tudok róla képet csinálni, ha ilyesmire gondolsz. Vagy tegyünk bele egy PIC procvesszort és még azt is programozgathatod, ha van hozzá kedved.

(Pascalban)

program LPT;
uses LPT_Unit;
begin
  WriteLPT(1,$FF);
  Delay(1000);
  WriteLPT(1,$00);
  Delay(100);
end.

Ez az LPT 8 bitjét felkapcsolja 1 másodpercre, majd lekapcsolja, ha LED-et teszel rá, akkor értelemszerűen világít, majd elalszik.

(C-ben)

#include <LPT_Unit.h>
void main ()
{
  WriteLPT(1,$FF);
  Delay(1000);
  WriteLPT(1,$00);
  Delay(100);
}