Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

Sziasztok.
Ujabb kérdésem lenne:
A kis tanuló panalemen a tűk mind kimenetként mind bemenetként konfigurálhatóak. Ez teljesen rendben van, de így az optocsatolós leválasztást valami módon meg kell oldanom mind a két irányba.
Van-e erre valami már futó, kipróbált áramkör? A séma a lényeg, hiszen ki tudja ki milyen alap és leválasztott áramköröket használ.
Helyesen gondolkodok-e akkor, ha mondjuk minden portra két optocsatolót csatlakoztatok úgy, hogy egy dip kapcsolóval kiválaszthatom azt, hogy az aktuális konfigurációnak megfelelően az érintett tű éppen kimenet vagy bemenet? Sajnos még azzal sem vagyok tisztában (csak sejtem), hogy  a DIP kapcsoló választó kapcsoló-e avagy ki-be kapcsoló.
Kérlek segítsetek!
Köszönöm!

43pbwjg8s

Ez után köövetkezik majd az optocsatoló kiválasztásának kérdése ugye.

43pbwjg8s

igen most már látom a DIP kapcsolók csak nyitók zárók...
Valami ilyen kicsi választókapcsoló kellene.  
Létezik ilyesmi?
Tudom, biztos ennél ezerszer egyszerűbb megoldások vannak, de én egyelőre még csak itt tartok.
14 digitális ki és bemenetem van, a max áram 40mA egy egy tűn. Ez a kérdéses.
6 analóg bemenetem. Ez ugye az egyszerűbb dolog.

4um5b65d

Rakj két dip-et egymás mellé és kész. De a Jumpert pont erre találták ki.... 3 tüske "kapcsolónként" aztán oda rakod ahová gondolod.

43pbwjg8s

Hogy én mekkora marha vagyok!!!!! Jumper.
A két dip-et inkább hagynám mert el lehet felejteni az egyik, vagy a másik átkapcsolását.
Köszönöm.

4um5b65d

Látod, ha egy kicsit gondolkodsz rögtön rájössz, hogy ide jumper kell.....
Még segítenem sem kellett.....

[#wave][#nyes]

43pbwjg8s

Hát igen.
Az szerencsére nem volt segítség hogy azt súgtad JUMPEEER!!! :)
[#bee1]

s7manbs8

Mit akarsz azokkal a jumperekkel és melyik lábra akarod kötni ? A processzor valamelyik lábára, és úgy beállítani, hogy mit csináljon ?

Szalai György

http://www.vatera.hu/24v_dc_tap_130317565.html" TARGET=_fnew>Ha ez működik, akkor vedd meg. Olcsóbbat nemigen találsz. Ennyiből még alkatrészt sem.

e3h0cv4ph

Hová valósi vagy Bladika? Személyesen tudnák segíteni, 10 szer gyorsabban menne!
Én szombathelyi vagyok.

000000000

Törökbálint, szóval azt hiszem az kicsit messze lenne! Azért köszönöm szépen, rendes tőled!

PSoft

Látom már döntöttél,jumperral csinálod.
Vannak háromállású DIP-kapcsolók,kapcsolósorok pl: kapunyitó távirányítókban.

svejk

Két kérdésem lenne:
Foglalkozik valaki 12F629-el aránylag gyakran?
ASK/FSK adatátvitellel estleg valaki?

43pbwjg8s

Éppen ezzel kapcsolatban kérdeznék.
Ahogy írtam a motor paraméterei: 24V2.2A 2250 RPM.
Nos találtam egy vadiúj 24V 2.4A-es tápot.
Olyan mint amilyenek pl a nootebookok tápjai.
Először is:
Elegendő-e ez a táp ehhez a motorhoz? Nem tudom, hogy a motor indítóárama mekkora lehet, és hogy emiatt kell-e esetleg nagyobb táp.
A másik:
Ezek a típusok egyáltalán használhatóak-e egy DC motorhoz? Van-e valami akadálya az alkalmazásának?
Az ára egyébként 6800Ft.

43pbwjg8s

Dönteni nem döntöttem, de azoka nem ismervén amit Te most leírtál egyelőre ez látszik(ott) a legegyszerűbbnek.
A RET katalógusban nem láttam háromállású DIP-et. Merre találok ilyet? Csak hogy lássam.