Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

Sziasztok!

A neten találtam ezt az interfész kártya rajzot. SZerintetek van értelme megépíteni, vagy csak sok mágikus füst lesz belőle a PC-en? :-) Helyes kis dolognak tűnik optocsatolókkal, LEd-ekkel meg minden.
http://www.cnczone.com/gallery/data/500/medium/breakoutboard.JPG" TARGET=_fnew>Breakout board schematic

Üdv: Giorgio

000000000

így nagyobb méretben is meg lehet nézni:

http://www.cnczone.com/gallery/showphoto.php/photo/2101/limit/recent" TARGET=_fnew>Galéria

000000000

Agasztana, hogy az LPT portnál a bemenetnél lévő biteket mi huzza fel (opto után)? Nem garantált az LPT porton beelüli felhúzó ellenállások megléte!

000000000

Köszönöm, szerintem nem is fogom megépíteni.
Üdv: Giorgiocnc

000000000

Felmerült nálunk egy olyan kérdés, hogy hogyan lehetne egy PC-re egyszerre 2 billentyűzetet akasztani (és persze működtetni)?
Nem tud valaki erre egy jó megoldást?!
Az egyik bill. sima PC billentyűzet lenne (hagyományos módon használva), a másik egy átalakított amire a Mach2 & 3 vezérlése lenne téve a CNC oldalán (a képernyő screen-nék pl. Profi2.0, bármit rá lehet irányítani).

000000000

Ez talán?
GABA - TERMÉKEK - Kiegészítők - Erőforrásmegosztás - BUDDY 680 LITE
BUDDY 680 LITE. BUDDY erőforrásmegosztó Egy számítógép, több monitor, egér,
billentyűzet ... 1 darab BUDDY a már meglévő AGP-s vagy alaplapi ...
www.gabatech.hu/?id=132 - 24k - Tárolt változat - Hasonló lapok  

f6kuxbs9f

Sziasztok!
Amikor még a klaviatúrán nagy tuchel volt (AT klav) akkor a vonalkód olvasók egyszerűen egy közdarabra csatlakoztak, aminek az egyik fele dugó volt, a másik aljzat. Az olvasó elektronikája beküldte ugyanazokat a scan-kódokat, mint a klav. A pc meg nem is tudta, hogy melyik forrásból érkezett a kód.
Nem tudom ps/2-neél ez hogy működik, de szerintem ugyanúgy. USB-s klav így nem többszörözhető, de meg lehet próbálni usb-re kötni a hagyományos klavot, és ps/2-re a spécit.
Üdv

dg8n4i8x

A PS2 meg a régi valszeg ugyanaz, hiszen van átalakító csati. Szerintem a scanneres megoldás jó lehet. Nem tudom mit szólna sima párhuzamosításhoz az alaplap, de valami átkapcsoló áramkörrel biztos meg lehet oldani. Ha jel jön a buhera billről akkor átbillen oda és addig lekapcsolja a rendes billi adatvonalát. Gondolom ez így működhet.

dg8n4i8x

AT bill csati kiosztása:  
1 CLOCK,  
2 DATA,  
3 RESET (csak XT-nél)
4 GND,  
5 +5V
PC hardver kézikönyvből sasoltam ki, amúgy tizenegynéhány oldalt ír a bill illesztéséről.

f6kuxbs9f

Sziasztok!
Ha a DATA inaktív állapotban nagyimpedanciás, vagy nyitott kollektorú a kimenet, akkor minden további nélkül párhuzamosítható.
Nincs Valakinek ilyen régi vonalkódolvasója, hogy megnézné, van-e valami a csatlakozó közdarabban?
Üdv

dg8n4i8x

Ha jól emlékszem ráadásul abba a közdarabba másik billit is be lehetne dugni! Mi is használtunk ilyet anno... Akkor nem is kéne variálni csak egy ilyet szerezni...

f6kuxbs9f

Sziasztok!
Kéne fogni egy At-ps/2 átalakítót. Az egyik klav drótját beleforrasztani, a másikat meg beledugni.
Üdv

000000000

Köszönjük az infókat! Megpróbáljuk körbejárni a témát és kisérleteket végezni vele!

000000000

A BUDDY nem arra valo, az "egy gepbol csinal kettot" rendszer.

A MACH doksijaban emlitve vala az egyszeru megoldas: Keyboard emulator.

De Istvan csinalhatna ilyet PIC-bol is :)
Billentyuzet ramegy, egyeb inputok ramennek, aztan megy tovabb egy par drot a PC-hez.

Billentyuzet kodokat neten megtalalni, van egy rakas, amiket nem hasznal egy sima billentyuzet, ezeket fel lehet hasznalni a vezerleshes plusz hasznalhatjuk a klaviaturat is.

De akar bele is buheralhatunk egy meglevo billentyuzetbe

000000000

Találtam valamit:
http://dragonsden.emuunlim.com/arcaded/split.htm" TARGET=_fnew>Kép nagy, ezért így!
Időhiány miatt kell lehetőleg kipróbált megoldás. Az összefésülésre kerestem megoldást.