Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

s5f8tmfv3

Megköszönném ha elküldenéd az említett cikkeket!
Üdv!

3smbkb69

http://www.q-tech.hu/SIKO/siko41.htm
Egy hozzáértő véleményezhetné...Kell e az olvasófej,kell nem kell átalakítás,kiváltható e  stb..Szóval lehet e erre építeni,ha az ára elfogadható?

t334wehtf

Húúú, ez a bolt egy kincsesbánya! Kiváncsi vagyok az áraikra...

ncxe0hdha

Hallihó mindenkinek!
Birtokomba került több db. vezérlő, melynek IC-je SI-7230M, a panelon a következő szám van HB08025A, aki tud segítsen, rajz, info stb.
Köszönöm!
Hallihó!

f6kuxbs9f

Sziasztok!

A vezerlo IC 15-45 V tapfesz kozott hasznalhato, _bipolaris_ leptetomotor meghajto. +/- 3 A a kimeneteinek terhelhetosege.
Az adatok innen vannak: http://www.tenfourltd.com/pdf/ics.pdf
Sajnos csak osszesito tablazat, nem reszletes katalogus.
A tipusszama alapjan valoszinuileg a Sanken gyartja (gyartotta).

Udv

f6kuxbs9f

000000000

Hali!

Mi a velemenyetek? Celszeru-e leptetomotorokat kapcsolouzemu taprol (PC tap) uzemeltetni? Ha a motorok es a digit resz is 5V megy, tennetek-e be valami extra szurest a digit resz fele?

s5f8tmfv3

Lásd Denkiki 198-as hozzászólását. Üdv.

ncxe0hdha

Hallihó mindenkinek!
Victorhu!
Köszönöm az infot.
Hali

000000000

Sziasztok  
segitséget szeretnék kérni,van egy cnc gépem  és leakarom cserélni a vezérlöszoftvet, de a szoftver fix pin kiosztásokkal dolgozik.
Hogy tudnám megállapitani hogy a pin kiosztást
köszi a vezérlön

000000000

Ha a doksiában vagy a helpjében nem találod meg akkor pl. műszeres mérésekkel az LPT porton (tengelyenként mozgatva és mérve a lábakon keresve a Step és a Dir jeleket).

bicme92us

Üdv!
A héten megpróbálom küldeni. Be kell digiznem

bicme92us

Üdv!
Denkiki hozzászólása a válasz. Régebbi gyakorlati tapasztalatom: egy 12V/15A leadására képes Pc tápot kötöttem a gépre,X motornál is bizonytalannak tünt, (4,2V 1A motor tulhajtva) Y motornál érezhető visszahatás az X-re, mindhárom motornál pedig másodpercek alatt amortizálódott.

ncxe0hdha

Hallihó mindenkinek!
Jeladó témában kérek segítséget.
Egy papíripari gépből termeltem ki az alábbit:
LM339TTL, 5-Volt, 0,04-A, öt kivezetés van, táp + -, két csatorna, nul ipuzus/referencia. Szétszedtem mint aféle cnc-is és kb. mint egy görgös egér olyan méretü lukakal elátott tárcsa kettő db érzékelővel ami egymás mellett van elhelyezve és egy BA10339-IC van benne.
Ötlet, vajon ,hogyan lehetne illeszteni a Mach-2-hőz.  
Akinek van ötlete segítsen!
Hallihó!

f6kuxbs9f

Sziasztok!

Az LM 339 egy negyszeres komparator, szerintem az formalja az opto erzekelok jelet. A masik IC-rol nem talaltam adatlapot, de szerintem valami faziserzekeny aramkor kell legyen, ami a ket erzekelo bejovo jelebol eloallitja az iranyt a lepesszam melle.
Azt kene felderiteni, hogy a teljes aramkornek milyen kimeno jelei vannak. Jo esetben valami irany es impulzus. Rossz esetben valamilyen soros kommunikaciot bonyolit, azt meg nem konnyu megfejteni, mert lehet teljesen gyartospecifikus is.

Udv