Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

Hello hello  érdeklödöm hogy valaki csinált e gépet Isel motorokbol a beállitások miatt

000000000

János, én ISEL motorokból (pontosabban ISEL által forgalmazott motorokból) csináltam gépet. Ezek valójában Vexta és Nanotech motorok.  
A 2 db MS 200 HT-t a 12_5V alapbeallitasokkal használom (50-50-24-24), a nagymotorom pedig MS 600 HT, annak 30-50-24-24 a beállítása, a motortáp 17.1 V-ra lett belőve (egyenirányító után). Ne kérdezd, hogy jöttek ki ezek az adatok, vagy 3 hétig szöszmötöltem a beállításokkal, vagy 90 különböző beállítást próbáltam végig. Még biztos sokat kellene rajta állítgatni, de most legalább minden motor megy, nem akadnak, nem rángatnak, egyszerre több is mehet teljes sebességgel, stb. giorgiocnc

000000000

Hali!

Giorgiocnc! Mennyibe kerultek a motorok?

s5f8tmfv3

Ha az ezen az oldalon ismertetett Profi vezérlőt építetted meg, az alapesetben unipoláris motorok meghajtására alkalmas. Ha feltétlenül bipoláris motorokat akarsz használni, szükséged lesz a Bővítések pont alatt látható bipoláris feltétre. (Érdekes hogy ilyeneket írok, néhány hónapja még én is ilyen kérdésekkel voltam elfoglalva [#smile] )No igen... tanulni sohasem késő!
Egyébként ha javasolhatom olvasd át figyelmesen az itt közölt infókat, egész biztos hogy megtalálod amit keresel. Azt meg fontold meg hogy maradsz-e a bip. motoroknál, vagy rendelsz Magi úrtól néhány unipolárisat. (Vigyázat, hirdetésnek minősülő reklám :D)

000000000

Sziasztok!
A bővitésekben található 2x5 portos I/O és a bipoláris erőátviteli feltét nyomtatott áramköri rajzát elkészítette már valaki?

000000000

Amatőr köszönöm, sokat segítettél!

s5f8tmfv3

Ha valami kérdésed van csak írd ide, igazán segítőkész a csapat, meg vannak itt nálam sokkal nagyobb koponyák is.

000000000

Molyoló!
Az I/O feltét nyákterve lassan elkészűl, ha van türelmed kivárni akkor számíthatsz rám.
üdv: motyoros

000000000

Köszönöm Motyoros.Várunk

000000000

Kyrk! Nem emlékszem pontosan, de túl sok volt :-)
A 200-as, ami 1.43 Nm-es nyomatékú, olyan 25eFt körül volt, a 600-as, ami unipoláris bekötéssel 4 Nm-es, kb 40eFt volt. giorgiocnc

000000000

Ahhoz kepest , hogy uj nem tunik soknak. Ahhoz kepest hogy hobbycelt szolgal soknak tunik. Megjegyzem lehet hogy rendelek toluk, mert a katalogusban fel van tuntetve minden ertekes informacio ami alapjan ki lehet szamolni, hogy jo-e a motor vagy sem.

35kpazcgr

A Bibus Kft olcsóbb léptetőmotor ügyben.
Az 1 Nm-es motor 12.800 Ft + ÁFA, a 1,6 Nm-es 18.800 Ft + ÁFA, a 2,8 Nm-es 28.800 Ft 3 Áfa.

Link:
http://www.bibus.hu/frame_produkte.htm

Üdv:

Tomahawk

000000000

Hoho :) Akkor megyek oda vasarolni! 1,6Nm-es szerintem boven eleg! Arulnak ok unipolarist? Emlekeim szerint tobbsegben bipolarist arulnak.

000000000

Halihó mindenkinek!
Probléma, amire nem tudom a választ! Van három egyforma motor, három egyforma beállítással, az Y tengely motorja ennek ellenére erősen melegszik Kb 45-50 fokra, a másik kettő huszonegynéhány fok.Az Y tengely morját felcseréltem az X tengelyével,de változatlanul  az Y-ra kötött motor melegszik. Kipróbáltam a harmadik variációt is. Csak az Y melegszik.Vajon miért?

000000000

A motorokhoz vezető vezeték hosszok hogyan vannak (melyik a legrövidebb)?
Fém lyukon, gyűrün átvezeted e a motor vezetékeit (mindháromnál)?
Ha egy Ampermérővel megméred a motorok áramait, azok egyformák?
Szellőzésük egyforma?
Terhelésük (mechanikai és időbeli) egyforma?
Hát szóval volna néhány kérdésem... [#smile]