Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

Lehet, hogy a motor túl van gerjesztve. Lehet, hogy a hosszabb kábel induktivitása (is) csökkenti a motor lépésénél kialakuló áramfelfutás meredekségét. A Mach2-nél (3-nál nem tudom meg van e ez még) a PreChange értékét válaszd 0-ra, és így is teszteld lassú menettel.
A két program (2 és 3) között változtattak a PreChange rutinon, szerintem ez okozza a két progi eredménybeli eltéréseit. Ha nem javul, próbáld a tartóági beállításokat 50%-ra emelni mert lehet, hogy az indulásnál is van lépésvesztés.

ncxe0hdha

Hallihó mindenkinek!
A motormelegedésre csak anyit szeretnék mondani, hogy probáljatok rászerelni egy P-II, illetve P-III számítőgáp  poroci ventilátort.
Az eredmény igérem, hogy meglepő!
Hallihó!

000000000

én is ezt tettem
tényleg jó

000000000

valaki ért az eagle áramkör tervezőhöz?
hogy lehet kiexportálni a kész megtervezett áramköri panaelt úgy hogy az alkatrészek rajza ne látszódjon?

000000000

mivel az alkatrészek "dimension" vonallal vannak tervezve, ezért a rétegeknél /amit display-el jelöl/ letiltod /vagyis fehér és nincs kijelölve/.

000000000

s5f8tmfv3

Az ElektroArt Bt-nélhttp://www.elektroart.hu/" TARGET=_fnew>cím25,35 és 50 Amperes Graetz-hidakat lehet levadászni! Az árak nem veszélyesek:)

000000000

Nem tudja valaki, hogy hol lehet ellenállás huzalt (cekaszt) kapni elfogadható áron?

wdctpb5az

A conrad újságban most néztem meg, de ezt írja:

-ellenállás huzal (konstantán): 2.5, 5, 10, 28, 63, 100 Ohm-osak. 5m átlagban 650 Ft.
-Isachrom 60 ell. huzal: átm: 0.5, 5.65 ohm/m. Legmagasabb üzem hőm. levegőben 600 fokC, fűtőhuzalként 1150 fokC. Olvadáspont 1390, húzószilárdság min. 600N/mmˇ2. 10m-es tekercs 1000Ft.

Talán az SOSelectroniknál is lehet kapni...

s5f8tmfv3

A Vaterán hirdet valaki ellenálláshuzalthttp://www.vatera.hu/item/view/real.php?cod=2104266" TARGET=_fnew>0,03 és http://www.vatera.hu/item/view/real.php?cod=2104265" TARGET=_fnew>0,1 mm-eset, bár ezek nem a fűthető típusok, pár ezer forintért kilométerszám lehet venni, már ha éppen ilyenre van szükséged.
Üdv!

ncxe0hdha

Hallihó mindenkinek!
István milyen méret és mennyi és milyen anyagú?
Megprobálok segíteni
Hallihó mindenkinek

000000000

Köszönöm a segítségeket!
Habvágó gépekhez kellene. Jó lenne tesztelni 0.3-0.7 mm átmérőjüeket (még nem tudom pontosan milyenek fognek beválni, de valahol itt lesz).
Mennyiségileg elég lenne egyenlőre egy 3-4m-es darab is tesztelni, később valami folyamatos és stabil beszállító kellene. Egy fűtés szabályzó elektronikát (tápot) is gyártanék amihez illene fűtőszálakat is kínálni (jó árban).

ncxe0hdha

Hallihó mindenkinek!
István!
Ezen a héten feladok olyat amijen jelenleg van.
Borítékban, gondolom jó lesz. A pontos címet emailezd el.
Üdv.
Hallihó mindenkinek!

000000000

Hálás köszönetem![#worship]

s5f8tmfv3

Ki ismerős az autóelektromosságban? Van egy 12V 55A-es trafóm, amihez diódákra vagy diódahídra lenne szükségem. Arra gondoltam, a generátorokban lehet valami megfelelő, mondjuk 60-70A környéki holmi. Létezik ilyesmi? Valyon melyik típust kellene keresnem? (Sajnos a legtöbb üzletben 50A-nél nagyobb nem kapható vagy meglehetősen drága)
Előre is köszi, ha valaki segít!