Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

wdctpb5az

Sziasztok! Nem tudjátok esetleg, hogy a HALL IC-s végálláskapcsoló ( ferde nyakú) az output kivezetésén 5V-ot ad, mint jel vagy csak egy áramkört zár simán?

Bicska

000000000

OC (nyitott kollektoros) kimenete van. Tehát egy tranyó a GND-hez kapcsolja a kimenetet, de a kimenet nincs simmivel sem felhuzatva (az a PIC-ben van).

fiztwshhk

Szevasztok,
Nincsen valakinek elfekvöben olyan hütöbordája ami elbir min. 16 db Teljesitmény tranzisztort ?
Szép nagy legyen és olcsó :)
Van valakinek ilyenje ?
Köszi:
Roger

000000000

Köszönöm mindenkinek a segítséget trafó ügyben! Végül az arvil melletti üzletben (pince) vettem egy 100VA-os 2×12V-os toroidot (3800HUF+ÁFA).

000000000

RogerCo! Nekem van rengeteg a sufnimban! Mond milyen tranzisztorokról van szó. Ha érekel küldök képet is.

fiztwshhk

Helló, elöre is köszönet :)
Képet küldecc emilbe is :)
Egészen pontosan BD243C Tranyókrol van szó.
Roger

000000000

Az TO220, ha nem tévedek, ahhoz nem kell "b@zinagy" borda. Lesz ilyenem.

fiztwshhk

Ok. köszönet.
Jó lenne ha egyszerre férnének rája :)
Ha van várom emilbe a képet és a cserealap tárgyát képezö valuta összeget.
Roger

wdctpb5az

Megjött nekem is az 1000VA-es trafóm a toroidtól, ~32 000 volt.[#wow1][#wow1][#idiota]

Bicska

000000000

ROGERCO ! Mail ment.

wdctpb5az

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek olyan helyen, ahol nincs mód árnyékolt vezetéket használni, ott érdemes ferritgyűrűt (megpróbáltam utánanézni..de nem találtam róla semmit, remélem jól emlékszem a nevére) húzni a kábelkötegre? (képet is kerestem de nem találtam)

Bicska

000000000

A ferritgyűrű csak az elektromágneses, az árnyékolt vezeték pedig az elektrosztatikus zajokat szűri.  
Az első lehet pl. egy trafó, ahol erős a mágneses "szivárgás", és a közelében lévő kábelben ki kell oltani az így indukálodó áramokat. A második főként nagyfrekvenciás áramköröknél fontos, ahol a kábelek gyakran antennaként működnek, és egymásra is kifejtik hatásukat.
Különben a ferrit egy olyan anyag, aminek mágneses tulajdonsága van (bár nem mágnesezhető), de elektromosan szigetel (valamennyire). Tulajdonképpen nem más, mint vaspor, műgyantába keverve. A toroid (és nagyfrekvenciás) trafók magját is ebből készítik.

000000000

Javítás: nem az árnyékolt vezeték, hanem a vezeték árnyékolása. :) Sorry

wdctpb5az

Az sem rossz, mert a közelben lesz az 1000VA-s trafó meg 2 db 380-as motorja a marónak, szal ezek szerint nem árt, ha teszek rá.

Bicska

wdctpb5az

Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy nincs e valakinek szüksége egy 65V kimenő feszültségű 1000VA-es toroid tekercsre? Múlt héten vettem (Toroid Kft), még nem volt használva. Azt hiszem nekem nem fog kelleni.  Én ~32 000ért vettem, várom az ajánlatokat:)