Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

Nagyon örülök neki hogy tetszik és remélem hasznos lesz mindenki számára! Tetszés szerint indíthatsz témát, próbáld ki!

000000000

Szia GEGE.Ha nem kaptad meg az E-mailcimet,akkor most pótolom.
baumatikbt@vnet.hu. Köszönöm előre is az infót.
kellemes hétvégét

000000000

Szia Gege! Ha lehet, én is kernék egy példányt:

lipolipo@freemail.hu

Előre is köszönöm:
giorgiocnc

000000000

Saját tápegység építésébe vágtam, mert sajnos kinőttem a Magi félét: 24 V-on kevés az 5 A az új motoroknak. A Magi féle tápegység digitális tápként funkcionálna tovább a vezérlőhoz. A motortáphoz szerváltam egy ősrégi, masszív NDK-s trafót, ami 0-42 V-ig bármit tud, és 252 W-os. Ráépítek egy 4700 microFarados kondit, meg egy egyenirányítót + néhány biztosítékot. Szerintetek működhet a dolog? A Profi 1 vezélő elvileg 90 V-ig, és 18 A-ig bírja. Valahol azt olvastam, hogy 10000 microFarados kondi lenne az igazi. Van valakinek ötlete, tanácsa, tapasztalata a témában?

giorgiocnc

000000000

Elvileg jó, csak arra vigyáz majd, hogy a motorok belövését alulról (T1 max 5!!) indítsd felfelé, mert egy ilyen táp igen komoly áramokat képes leadni (nehogy szétégjen valami)!
Az volna az ideális ha a tervezett összáram 50..70%-át figyelembevéve, Amperenként 1000uF-al számolnál szűréshez. Vedd figyelembe a bekapcsolási áramlökést is ha sok lesz a Condi rajta (az egyenirányító el ne száljon).

000000000

A doksi készül, elküldöm mindenkinek aki kérte, de hétfőnél előbb nem hiszem, h végzek vele! Összefoglalnék pár statikai számítást, meg hajtások méretezését /fogaskerék, ékszíj, bordásszíj, stb./ , motor elv, léptetőmotorok, meg ha megtalálom a régi jegyzeteimet, akkor a trafókrol is írok.

000000000

Szia GEGE!
Találtam egy motort a sufniban.Méret:92x94x39mm,tengelyátmérő 7mm ráhúzva 14mm bordás hűvely (szijhajtás).Kettős bordás szijáttétel alu öntvényben.A motorral kétszer 120kg-ot lehetett mozgatni(automatikus ajtó) Kivezetések száma 11, ebből 3 külön kötegelve.A nyolc kivezetésből kettőn 5V-ot, a többin 2.5V-ot mérek.Ha E-mailcimet tudsz adni,küldök fényképeket.

000000000

ha rákattintasz a nevemre, automatikusan elindítja a windows az outlook expresst, a címzett mezőben az email címemmel.A címem: illegalbikes@mechatronika.hu

000000000

megkaptam a képeket. Ilyennel se találkoztam még.Nincs rajta feltüntetve típusszám, gyártó stb?? lelehetne szedni a netről az adatlapját.Amugy az elég nagy erejét az áttételezésnek köszönheti /ezzel nem mondtam újat/, és ha tisztában vagy egy-két adattal, mint pl.: a fogaskerekek átmérői /fejkör, lábkör, osztókör, fogmagasság, fogszám, egyfogméret, többfogméret/, ill. a motor teljesítménye Watt ban, akkor ki lehet számolni a hatásfok figyelembe vételével a teljesítmény átvitelt.

000000000

Az áttételházon /DAIHATSU. A neten nem találtam semmi infót. A motorházon / M.7604F.5  NA /.Beazonosítani nem tudom. A profi vezérlővel meglehet hajatani? Vagy dobjam ki?

000000000

kidobni semmiképp!!!Én csinálnék hozzá / legalábbis megpróbálnék/ egy meghajtót és használnám 4. tengelyként, lehetne mondjuk léptetőmotoros osztófej. Fogaskerékmaráshoz nélkülözhetetlen.Egy kis esztergatokmányt /max. 80/ forgatna.Itt van egy link, ahol láttam ilyeneket: http://www.crankorgan.com/

000000000

Köszi az infót GEGE.
Három kivezetést tudtam azonosítani, ohm=12,4
A maradék nyolc vezeték esetleg encoder? Mert 0.1 és 2.5V-ot mérek rajtuk!Csak az zavar, hogy az ameikai motorokon az encoder kivezetések száma 5 vagy, 10.

000000000

[#confused] nemtom! lehet encoder, bár lehet, hogy én nem értek valamit, és inkább ez a valószínűbb, de ha egy dolgot értünk encoder alatt, azaz az inkrementális /növekményes/ lépsszámmérőt, akkor nem értem, hogy annak a kivezetése miért a motorból jön ki. Belső encoder?? ami még eszembe jutott az a szög-helyzet távadó. De az meg nem a digitális elektronika elvén működik, szimplán analóg , közös gerjesztés. Lehet, h lehetett a motort "manuálisan" is /potenciométerrel - csak nem az ellenállást, hanem az induktivitást lehetett változtatni pl. légréses vasmag légrésének növelésével / vezérelni, meg digitálisan is, bár nemtudom, hogy ezek ebben a formában hogy férnek össze?!?!?

000000000

Szia DNSOFT!
Információt tudsz adni? Milyen tipusú motor,hol sikerült megvenni és mennyibe került a motor?

000000000

Küldtem mindenkinek aki kért  egy szöveges dokumentumot, de valamiért csak az első 400-500kb ment el!!!!!!! Nemtom mi lelte! Amint helyrehozom a hibát ujra elküldöm mindenkinek a teljes anyagot!!!!!!!!!!!