Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

Szerintem nem élte túl (legjobb esetben is) az egyenirányító híd sem :(

5bzs27u7

Le ellenőriztem, igazad van, az is kaput.

svejk

Amint kiforrasztottad a greatz-et ellenőrizd a kapcsolótranzisztort(okat) is! Esetleg még a pufferkondi lehet zárlatos de az ritka.  
Hátha ma nincs szerencséd ..:(

Bekapcsolás előtt a biztosíték helyére kös egy 230V/100W-os izzót, a további kárt megelőzve!

5bzs27u7

Köszönöm az instrukciókat.

5bzs27u7

Hát igen ennek is konyec, és itt a bökkenő.
Ez a "fet vagy tranyó" nem ismert, C3988H csak ez van kód gyanánt, gyanítom, hogy ez ipari jelzés. Annyira vége, hogy még azt sem tudom megálapítani, hogy "N"- "P" csatornás-é.

000000000

Üdv!

Most kezdtem el leprogramozni egy G-kód futtató algoritmust mikrokontrollerbe. Eddig a lineáris interpoláció működik, ez mindhárom tengelyre.

A lényege, hogy soros porton felküldött G kódból a mikrokontroller előállítja a step/dir jeleket. Jelenleg max. 100KHz-et tudok előállítani step/dir jelnek, valamint most dolgozok a kör interpoláción is.
Az algoritmus jelenleg 260usec alatt számolja ki a motorvezérlést a 3 tengelyre...

valami ötlet van, mi kellhet még egy offline CNC vezérlőbe ???

Köszi...
Ictboy

dolfi

igen érdekes !
g-cod beolvasás akár (8gb) pendrive-ról és futatas

dolfi

e3h0cv4ph

Megkérdezhetem, hogy miért csinálsz illyet? Mi a célod vele?

Egyébként amíg nem tudtam a MACH3 létezéséről, én is nekiálltam egy illyennek, kb. én is a lineáris interpolációig jutottam el.
Szerintem, ha a lineárist és a kört tudja az elég, mert a többi leírható ezen elemiekből. A teljes G-nyelvet célszerű egy PC-n futó szofterrel konvertáltatni egyenesekké, körökké, aztán soros port (esetleg USB) aztán mehet a marás.  
Milyen mikrokontrollerrel dolgozol?
Esetleg még M-kódokat tudhatna a feldolgozó M3, M5, hűtés ki, be...

000000000

Hogy miért csinálok ? Van egy feladat, ahol többször kell ugyanazt a mozzanatot elvégezni, futószalag mellett, napi 24 órában, és kicsi a hely, hogy PC-t tegyek oda...

Most egy 32 bites RISC ARM7-es procin kezdtem el (55 MIPS), de még lehet, hogy lecserélem nagyobbra...

Az M kód jó ötlet, meg az SD kártya is...

rcnn85cxp

Az M-kód mindenképpen kellene, nem csak a hűtés ki-be, hanem ha alprogramot akarna hívni!

5bzs27u7

Hű a mindenit, köszönöm.
Arra azért kiváncsi lennék, te hogy találtad meg.

x4rhew5r3

Az interpolációt hogyan csinálod (dda, Bresanham vagy saját)?

crgs7u9wg

szerintem a step/dir jeleket kene bekuldeni a mikroba valamilyen egyszeru tomoritett formatumban...