Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

cipk5xtny

Hali ha sosavhoz adok vasat abbol vasklorid lessz + hidrogén??
és a vasklorid feloldodik a sosavban lévö vizben??

000000000

Tys23, Hjózsi, svejk, tatai!!! Mire költöttétek el a pénzt??????????
Mármint azt, amit a szüleitek adtak a kémia pótvizsgára? [#nyes]

svejk

Ha #2789 -re gondolsz, akkor légyszi javíts, ha azok a Perionok nem szén-cink(horgany) elemek voltak.
Mert hogy kiscsikó koromban  "löttwassert" is úgy készítettük ha éppen nem volt horganylemez kéznél hogy az elemek külsejét sósavban feloldottuk amíg az nem telítődött.

Egyébként abban az időben még nem kellett fizetni a pótvizsgáért..
Vagyis soha még a közelébe sem kerültem..

svejk

Az elektrolit pedig szalmiáksó (ammonium-valami,talán klorid?) oldat volt felitatva.

000000000

A "cink azaz ón :) " megjegyzésedre mondtam. Merthogy a cink vagy magyarítva horgany (Zn) az nem ón (Sn)

svejk

Gondolom nyákmaratásra gondolsz:)
valami olyasmi de az a nyákmaratáshoz a vaskloridIII nevezetű kell és a sima oldodáskor talán nem az lesz. (vagy fordítva?)

De itt van Imi ő itt úgy látszik a kémia proff.

000000000

A szalmiáksó stimmel. Vagyis az meg nem sav, mint a #2788 szerint

svejk

Bakker..."Cink azaz ón": tehát magyarul nem ón hanem cink akar az lenni..

A Te értelmezésedben így írtam volna:
cink, azaz ón

Bár valószínű az "azaz"-t helytelenül és talán nem is helyesen leírva használtam.

na ennyit a félreértésről...:)

HJózsi

Dettó ... :) ... és akkor még tudtam... akkor még a vízvezeték cső is ólomból volt...  a  kémia órán meg sósavból czinkkel hidrogént fejlesztettünk, szappanbuborékokat fújtunk vele és meggyújtottuk... pukk ...

000000000

Vigyázz, a látszat csal! Nem mind vegyész, aki bűzlik.

000000000

Még mindig félreértesz! A cink és az ón két különböző fém. És nemcsak magyarul.

svejk

Szerintem Te vagy egyedül aki nem érti amit írtam :))

Azt írtam H,Józsinak: hogy barátocskám cink lesz az, nem ón

Ne haragudj de már jobban nem tudom kifejezni magam...:(

ha egy anyagnak venném akkor írtam volna azt hogy: cink, (vessző) azaz (vagyis) ón

érted már????

Birom már amikor teljesen sötétnek nézitek(nézzük) a másikat...:( :(

000000000

Jól tudod és mondod, csak egy picit másként kellett volna írni:
" cink azaz ón :)"  így -  cink az az ón :)  
Bocs!!!

msas

Talán abból indult et az egész, hogy az őskorban a forrasztásra azt mondta az ősmagyar, hogy cinezés? Nem tudományos, de talán ezen vitatkoztok.

000000000

Én vagyok a hülye, én vagyok a hülye, én vagyok a hülye! Már majdnem úgy társalgunk, mint V(I)P és T45. Kár lenne, ha tovább terjedne a fertőzés. [#law]