Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

000000000

Hát ennyivel kevesebb információval bír az írott szöveg a beszédnél (nincs hangsúly, mimika, gesztikuláció...).
Éppen ezért gondosabb fogalmazást is igényel sajnos.

ebalint

Ja.

A hamiskártyás meg cinkelt lapokkal, azaz nem forrasztóónnal és nem cinnel futtatott lapokkal játszik.
.

e7c897sd8

svejk

Igen, a #2799-ben írtam is hogy valószínűleg nem helyesen írtam..
De az megnyugtató hogy Te is megértetted :)

svejk

Nem,nem!!
Mivel Te vagy Imi az idősebb, ezért én kérek elnézést hogy feljebb vittem a hangom...

Csak tényleg olyan sokszor félreértjük egymást, és az alapvető tudást sem feltételezzük a másikről, aztán hetekig elbeszélünk egymás mellett..
Bocsi mégegyszer! [#law]

000000000

Néhány évvel ezelőtt valami olyasmit írtam, hogyha már kezdem azt hinni magamról, hogy én tudok mindent a legjobban - szóljatok, mert az már súlyos . Kössz hogy szóltál [#nevetes1]

svejk

Sajnos ebbe a nagyon rossz emberi tulajdonságba néha mindannyian beleesünk.
De azért a beismerés ki tud húzni bennünket ebből a mélységből...

cipk5xtny

hali kérdésem lenne mit használhatnék LM317 li-ionos töltöhöz kell??

3k74cecek

Hát mitagadás valóban nagyon félreérthető volt az a kiigazítás.
A lényeg, hogy tisztázódott kések röpködése nélkül[#taps][#worship]

ra8nsmk6w

cipk5xtny

BOCSI LM317 ict nem találtam ithon mivel tudnám hejetesiteni???

svejk

Alapvetően LM317-tel..
Ezt minden sarki fűszeresnél kapsz...

svejk

Közreadok egy egyszerű galvanikusan leválasztott soros port - mikrovezérlő kapcsolatot.
Az eszköz jól használható a Quantum proci és pl. egy Notebook (melyen a Sentinel software fut) biztonságos csatlakozásához is.
A véleménnyilvánítások előtt kéretik az alábbiakat figyelmesen elolvasni!

Az óriási bonyolultságú szerkezettel a PC soros (RS232) portját lehet összekötni valamely mikrovezérlő  
TTL szintű soros  portjával és ami a lényeg GALVANIKUS LEVÁLASZTÁST biztosít.

FIGYELEM!
Az eszköz elméletben NEM MŰKÖDIK csak az eddigi gyakorlatomban.  
Ami azt jelenti hogy felrúgja az RS232 szabványában foglaltakat a  logikai szintek terén.

Használata előtt eldöntendő hogy mi a fontosabb?
Az esetleges kapcsolódási probléma, vagy a galvanikus elválasztás.  

Több 10 példányban elkészült, PIC-hez és AVR-hez egyaránt.

Használtam 9200-115200 Baud-ig gond nélkül, eddig még minden utamban levő PC és Notebook megette a jelét.

Egy fontos kitétel van hogy a PC soros progija a soros port 4.(DTR) és/vagy 7.(RTS) lábát "0" értékre,
 (vagyis +5 - 15 V-ra) állítsa kommunikáció közben.  
Ez az esetek túlnyomó többségében teljesül.

(Ha ez nem megoldható szoftverből akkor egy 9 V-os elem a barátunk lehet, vagy mazoisták megcsapolhatják  
a billentyű +5 V-ját)

Az opto helyett mással  kísérletezni nem érdemes, kis keresgéléssel beszerezhető.

A beültetéshez gyártótól függően a két egymás felé illeszkedő végeit az opto tokjának kicsit meg kell  
köszörülni, reszelni. (Csak a beültetés helyszűke miatt.)

A proci felé tüskesort,(az egyik lábat kicsípve a pozicionálás miatt) a PC felé egy régi soros portos
 egér vezetékét használom.

A dobozolás igen "esztétikusan" egy darab zsugorcső rámelegítve a panelre.

Az egér vezetékét a panelhez kábelgötegelővel rögzítem és a zsugorcsőből még melegen egy csípőfogó
 segítségével törésgátlót alakítok ki.

Az RS232-opto_Fólia oldal.pdf file  méretarányos, tecnológia szerint esetleg tükrözni kell.

Sok sikert a használathoz!

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/RS232-opto/" TARGET=_fnew>RS232-optoleválasztás mikrovezérlőkhöz.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/RS232-opto/RS232-opto1.GIF" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/RS232-opto/RS232-opto2.GIF" border=0>

5bzs27u7

Üdv a csapatnak.

Ma sikrersen elpukkantottam a tápomat. Ez az alkatrész az áldozat valaki tudná, hogy mi ez?
A rajta lévő kód alapján nem találtam semmit.
http://kepfeltoltes.hu/081007/DSCF0004__tm_retezve_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

5bzs27u7

Megvan ez egy termisztor. Rosszul kerestem.