Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

dg8n4i8x

Végül is ez egy üzemanyag cella...
Ha érdekel olyan amihez nem kell szépen nézni a cellára, hogy működjön akkor nézzétek meg  http://cnctar.hobbycnc.hu/Balu/konyvek/free_energy/Build%20Your%20Own%20Fuel%20Cells.pdf" TARGET=_fnew>ezt!Igaz ez nem hobby kategória a felhasznált anyagok miatt... További leírások is vannak http://cnctar.hobbycnc.hu/Balu/konyvek/free_energy" TARGET=_fnew>itt. Sajnos mind angolul... Még megy fel az anyag...

5bzs27u7

Üdv a csapatnak.

Valóban, én is igazat adok Svejk állításának.
Amúgy is, ez egy CNC fórum. Viszont akit érdekel a téma kicsit közelebbről, szivesen válaszolok magánban. Én sem szeretném az indulatokat szítani. "Moderátor, ha gondolja törölje soraim."

Motoros

Nekem is kéne egy ilyen cella mert elegem van a gázárakból. A rozsdamentes anyaggal és a gumival semmi gondom az van itthon, de a víz amivel fel kell tölteni az már problémás mert honnan tudjam hogy elég Orgon van benne amit a vákum miatt magába szívott? :))  

e6bkdgi5f

Sziasztok!

Az amatőr gépépítő társak kedvéért szeretném felhívni a figyelmet, hogy az UCN5804-es IC 2700Ft-ért beszerezhető az Elektrokontha-nál viszonylag rövid határidővel.
Egy korábbi érdeklődésemre most jeleztek vissza, így ez teljesen friss információ!

Üdv.

5bzs27u7

Hát igen.
Van rá módszer, hogy ha ORGON-ban szegény vizünk van mit kell vele tenni, hogy dús legyen.
Itt jön képbe az elektronika, bizonyos értelemben. NEM VÍZBONTÁS

Motoros

Viktor: ne haragudj de számomra ezek a szerkezetek több mint kétségesek, ezt jeleztem is a hozzászólásom végén találhattó szmájlival. Még azt is el tudom képzelni hogy valaki ugratásból találta ki az egészet (JOE cella) miközben jókat derül a háttérben.
De azért titokban szurkolok hogy hátha sikerül a csodát megvalósítani, semmiképpen nem venném el a kisérletező kedved, manapság már ez is ritkaság. Ha sikerül akkor azért én is vásárolnék egy darabot[#smile]

000000000

Sziasztok!
Van egy kis bibi!Egy pixelview külsü tvtunerem hol müködik,hol nem.Szétszedtem es sérüléseket nem látok rajta.Úgy nezem,hogy a video chip nem mindig kap áramot./ha működik,akkor üzemmeleg,langyos/
Contact vagy alkatrész  hba lehet a baj?Tuom,hogy látatlanban nehéz segíteni,de lehet,hogy ti tudtok
üdv samo

e3h0cv4ph

Próbáld meg úgy működtetni a kártyát, hogy közbe hozzáférj egy mérés erejéig, és amikor csinálja a hibajelenséget (elmegy a kép) akkor mérj rá a video chip tápfesz lábára, ill. mérd végig, hogy honnantól nem kap az egész áramot. Lehet, hogy valameyly vezetősáv szakadt meg, kösd át a tápfesz bejövettől (ha vann benn fesz szabályzó akkor onnantól) egy vékony dróttal a chip tápfeszét, ez lehet, hogy segít, aztán teszteld.
Más: Ha fenn van a "műtőasztalon" és csinálja a hibát kocoktasd végig a csipeket, csatlakozókat, tekerd meg, mozgasd meg a panelt ha visszajön a kép akkor valamiféle kontakt hiba, ezt csak úgy tudod kideríteni, ha működik az eszköz. Sokat kell vele tökölni az biztos, de ha magadnak csinálod és nem órabérbe számolod akkor megéri.
Üdv:TT

000000000

köszi,de ez nem jött be .kap analog és digitális tápot is lehet,hogy kuka lesz belőle továbbra is néha elindul ,akkor megy a monitor,majd leál tanácstalan vagyok

ra8nsmk6w

Lehet, hogy termikus kontakthiba van és ha visszahül elindul. Próbáld ventillátoros hütésel üzemeltetni, hogy kiszürd a lehetőségét.Az alkatrészeket kocogtasd és tekergesd csavargasd a panelt. Ha nagyon szakszerű akarsz lenni rakj árammérőt mindkét tápra és ha már szerinted mindent megpróbáltál, még mindig vehetsz másikat

rbbhbyvfs

Nem lehet, hogy valamelyik órajel megy el?
Ellenórizd a kvarc környékét, esetleg ha tudod magát az órajelet...

5bzs27u7

Üdv a csapatnak.

Hozzá jutottam egy Brushles dc motorhoz. Azt szeretném megtudni, hogy milyen tekercselési megoldással készülhetett. Háromfázusú, hall ic jeladó. Ezt szeretném működésbe hozni, de olyan probléma is van, hogy a forgórész mágnespólusait nekem kell felrakni, és instrukció kellene hogyan. Valakinek van ötlete?
http://kepfeltoltes.hu/081026/DSCF0004__tm_retezve_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>
http://kepfeltoltes.hu/081026/DSCF0005__tm_retezve_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
" border=0>
http://kepfeltoltes.hu/081026/DSCF0006__tm_retezve_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

ra8nsmk6w

5bzs27u7

Valóban hasznos oldal.
De sajnos nem találtam Hall ic vezérlési ötleteket. De még így sem tudom kihámozni a tekercselést, nem tudom követni a zománchuzalt.
Azért lenne ez érdekes mert az állórész pólusai szerint kell felraknom a mágneseket.

000000000

Ellenőriznem a kvarc órajelét,de nincs szkopom,s igy nehezen menne.Egyebként három kvarcot is tartalmaz.Az is a bajom,hogy ha tenyérbe fogom a panelt,akkor néha beindul.Nem tudom,hogya kezem mit zárhat rövidre,vagy "kondiként"működne?