Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

5bzs27u7

Hali.
A pwmbasefreq.-t 1000, minimumPWM pedig 50%, és az active low a port and pin is aktív, de semmi változás, csak csippant, szerintem a szabályzóval van a nyűg.

000000000

No, akkor meg is van a baj. A minimum PWM nem jó 50 % -on, mert biztonsági okokból a modellezésben használt brushless szabályzók nulláról indulnak.

5bzs27u7

Ezt én értem, az 50% az a PWM kitöltési tényezője, nem a szabályzóba bemenő jel"freki" nagysága.

dg8n4i8x

Ha néztél már szkópon adóról jövő jelet akkor tudnod kell, hogy a teljesen lehúzott botkormány sem 0-s kitöltési tényezőt jelent! Ráadásul a legtöbb rádiónál középállásra van téve a nullpont. Nekem is így van a rádiómon is és simán megy a szabi vele... Csak egyszer kellett felprogramozni, de az sem a nulláról szólt... Állt a bekapcsolási állapotot veszik nullának a szabályzók!

000000000

Tudom, hogy neked működő megoldásod van brushless vezérlésre, természetesen a gyakorlat és a tapasztalatok előtt fejet kell hajtani az elméletnek.
Elméletileg azonban az RC szervók vezérléséhez hasonlóan egy asszimetrikus négyszögjelre van szüksége, ami 1-2 ms -ig H szinten van. Ebből az 1 ms -hoz tartozik a minimum állás, a 2 ms -hoz pedig a maximum. Aztán néhány ms L szint. Általában 20 ms szokott lenni a teljes periódus.

Vagyis én 50 Hz -en próbélkoznék, ahol a minimáslis állás a 10 % -os kitöltés.

(De hozzá kell tennem, hogy ez pusztán elmélet, nekem nincs gyakorlatom, a tévedés lehetőségét fenntartom.)

000000000

Úgy látszik ez a számolás nem megy ma :)
Szóval 50 Hz és 5% -ra vagy 100 Hz és 10% -ra gondoltam.

5bzs27u7

Üdv Balu.

Fejlemény van a PWM-es szabályzóval, nos vettem egy másik típust. És azt tapasztaltam, hogy a szabályzókkal lesz a gond, itt van a kutya elásva. Ennél még azt sem tudtam elérni, hogy elinduljon a moci, mig a másikal ment "úgy ahogy". Annyi a külömbség, hogy az újat nem tudom programozni, mert nincs hozzá prog kárya,"még".
Ja és itt kérdezném, milyen számú optocsatolót használsz? Mert ugye ez sem mindegy.

e6bkdgi5f

Sziasztok!

Elkezdtem dobozolni az elektronikát és az lenne a kérdésem, hogy a motorokhoz milyen csatlakozót érdemes használni? Nema 23-as 1nm-es motorjaim vannak.
A DB9-es csatlakozó elbírja azt az áramot, ami a motornak kell?

Ha nem megfelelő, akkor tudnátok valami ajánlani?

Köszi és üdv.:
Zoli

s7manbs8

hány A-es a motor ? mert 1 Nm-es lehet 1A-es is akár, ha nagyobb feszültségű, azt elbírja, pl. meg ha aranyozott csatlakozók vannak az is egy pozitívum. De ha már 3-4 A-es az már lehet melegíti kicsit, szerintem.

e6bkdgi5f

A fázisáram 1.25A. Miért kell aranyozott csati?

Köszi és üdv.

s5f8tmfv3

http://ecommas.tycoelectronics.com/commerce/DocumentDelivery/DDEController?Action=showdoc&DocId=Catalog+Section%7F82068_AMPLIMITE_Subminiature_D_Conns%7F0108%7Fpdf%7FEnglish%7FENG_CS_82068_AMPLIMITE_Subminiature_D_Conns_0108.pdf" TARGET=_fnew>Itt találod az említett kontaktus adatlapját amiből kiderül hogy a max árama 3,7A. Mi ezt használjuk a cégnél aranyozott kivitelben. 1,25A-t biztosan kibír ha új.

s7manbs8

mert az aranyozott csatlakozó nfelülete nem oxidálódik el, és emiatt jól átvezeti az áramot az érintkezési felületen.

Az amatőr által megadott adatlapban még azt is írja, hogy 250 ki-be csatlakoztatást bír ki legalább ez az aranybevonat. Tehát 2000-szer ne dugdosd össze meg húzd ki. Az nem használ a bevonatos csatlakozóknak.

svejk

A RET 5A-t ad a Canon dugóira..

Farkas Ádám

Csinált valaki vezérlést TA8435H -val? megkeresném magánban, és a motor pihentetés is érdekel, tudom hogy sokan vettetek ilyen IC-t valaki csak csinált...

Rinaldo

Szia Ádám,
Én készítettem 8435-tel vezérlést most foglalkozok a nagy tesójával 3.5A .Keress magánban ...