Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

4um5b65d

Egyszer, mikor még a 386-os gépek voltak a királyok a PC országban akkor nekiálltam írni egy angol magyar fordító programot. Pedig messze nem tudok tökéletesen angolul, de hát mire való a szótár és a nyelvkönyv......
Már olyan gyönyörűen ragozta a szavakat aztán egyszer unokaöcskös rákéreckedett a gépemre, és mivel a gép bios-án nem tudta beállítani a saját rákötött vincsijét, így hát kipróbálta, hogy mi lehet az a funkció, hogy Low level format.
...... Nem volt biztonsági másolatom a programról.....[#szomoru1]

s7manbs8

Na látod ennyin múlik, ki lesz az első valamiben, vagy kinek adják a szabadalmat. [#falbav]

2vkx6unz

Azok a telefonok amik hangutasítással működnek(nem úgy hogy előre felvett hangmintát azonosítanak be hanem a beírt névből dolgoznak) , SMS-t olvasnak fel már évek óta kaphatóak. Persze a fordítás azért egész más dolog.  

s7manbs8

Ez olyasmi, hogy valamikor én is csak annyit tudtam, hogy egy tranzisztorral kapcsolni tudok egy kis áramot, de hogy abból hogy lesz léptetőmotor vezérlés PWM-módban, fogalmam sem volt. Sokszor a gondolat vagy elképzelés időben nagyon messze áll a megvalósíthatóságtól.

000000000

Ő a finn-angol szekcióban dolgozik.
Azt mondja, ha most kellene felvételiznie nem kerülne be (14 éve dolgozik ott), mert amit az orosz inform-programozók produkálnak tudásban és munkabírásban az valami elképesztő.
A hangzás megjelenítés az Ő fő profilja.

s7manbs8

Én is vakarom a buksim, mikor látom mit tudnak az oroszok és egyéb nemzetek fiai, nemhiába ők csak sokkal többen vannak és akár hiszi valaki, akár nem, ez nagy előny. Több szem többet lát, ahogy Péter fórumtársunk mondaná. Ráadásul az oroszok meg vannak áldva még a parafenominális 7. érzékkel is sokszor, hogy ne is hivatkozzak még ettől is furcsább dolgokra.
Egyébként márcsak a jelenlegi tudományos eredmények olvasása láttán is jutottam én arra a következtetésre, hogy ez az idő még kicsit odébb van.

s7manbs8

Vagy pl. ha angolról kellene hollandra fordítani, hát az tényleg könnyebb, mint magyarra.

3k74cecek

Csak azért kérdeztem, hogy tudjam, minek fényében értelmezzem az írásodat.

ebalint

Halihó!

Ki tudna segíteni egy ilyen kijelző dokumentációjával. Sehol sem találok, ezt adja egyedül /nekem/ a net.

http://cgi.ebay.com/Sharp-Display-Screen-w-Cables-LM240102-13571-WH_W0QQitemZ360119006973QQihZ023QQcategoryZ97184QQtcZphotoQQcmdZViewItemQQ_trksidZp1713.m153.l1262" TARGET=_fnew>Kijelző

Nagyon pofás /lenne/...

Üdv, ebalint

ebalint

Kb. így nézki /az enyém mono/:

http://cnctar.hobbycnc.hu/ebalint/lm240128tcc-blon(380).jpg" border=0>

.

HJózsi

Írtam az eBay-os címre, küldjenek adatlapot, vagy linket hozzá, talán ...

ebalint

Hát az pazar lenne.

Köszi Józsi.

240*128 -as van sokféle, de ezt nem lelek.

e.

svejk

És mivel akarod meghajtani??
Ez csak egy mezei pontmátrix kijelző, valamely nem világszabványos  protokollal.

ebalint

Jó reggelt!

Bocs HJózsi!

Még egy kis bontás, évtizedes "takaróréteg lehántás" után a típus :   LM24010J!

Ebből azért most többet találni a Neten...
Ha jól értettem, van aki "zenegép" kijelzőnek használj(t)a.

Svejk!
A kijelző vminek az egysége volt, van rajta meghajtó is + soros port 2db /rs232c + 20 mA/ lehetőséggel.
A ROM : Behringer, 1991 -es évszám.

Azért szeretnék többet megtudni róla, hátha fel tudnám használni.

e.

ebalint

Innen elérhető egy pdf :

http://pdfsea.com/down/down.php?downid=8258&id=0" TARGET=_fnew>LM24010

.