Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

KoLa

TBS-TEAM

A frekiváltók álltal keltett zajok nem kerőlnek ki a belső hálozatodra.Érdemes beépíteni.
József

sarktibsi

Melyik a jobb megoldás? Tegyek a betápra egy nagyot , vagy tegyek a két frekiváltóra külön-külön. (nekem is van két motoros marógépem ATV61 ,V1000)

KoLa

Azt hittem hogy nem lesz jó, mert nagy a teljesítménye!
Van még egy Lenze 7.5 Kw a továbbmenő ágban 4Kw-os motorral az E-400-on, akkor még ezt is beleveszem bár ott volt valami gikszer annó hogy a zavarszűrője leküldte a fi relét és ennek külön van vagy nem tudom.
Sajnos úgy körül lett pakolva a gép hogy nem tudok odamenni hogy kinyissam az elektromos szekrény ajtaját, hogy benézzek mi van?
A tipusa: Lenze 8200 7.5 Kw

TBS-TEAM

Mind a két megoldás jó.
Ha van akkora szürőd ami képes az üzemi áramot átengedni a gépnek akkor egy is elegendő.
József

TBS-TEAM

Tipikus szűrési diagrammok.
Minimális különbség van 20-50-100A között.

A=50 Ω/50 Ω sym;
B=50 Ω/50 Ω asym;
C=0.1 Ω/100 Ω sym;
D=100 Ω/0.1 Ω sym

József

KoLa

Nagyon köszönöm a válaszod![#eljen]
Ez hihető , a frekiváltóknál azt írják hogy csak a gyári előírásoknak megfelelő szűrőt alkalmazzuk, persze ez az üzleti része.
A Gildemaister CT 40 az első leágazás a bejövő 32A-ről.
Őt kell megvédeni mindentől!
Ez az 50A-es cucc megvédi az egész műhelyt, valamelyik székesfehérvári talin vettem Bencze András fúrum társunktól, régen volt, biztos azt hitte, értek hozzá, de nem! most került porondra.
Köszönöm.

TBS-TEAM

A Fi relé is egy zavaros mindenki össze vissza használja.
Alap eset:
Minden olyan 20A névleges áramnál nem nagyobb csatlakozó aljzatot áram-védőkapcsolóval kell védeni, ami általános használatra van szánva, illetve azokat szakképzetlen személyek használják. Szintén kötelező az alkalmazása a szabadban használatos 32A névleges áramúnál nem nagyobb készülékek esetében is.
Frekiváltó,szervo,lágyinditó stb.. nem alkalmazható mezei AC vagy A tipusu Fi relé amit álltalában kaphatók a boltokban.
Különleges B (SI) tipus lehet használni. Ezekhez igencsak zsebbe kell nyulni.
József

KoLa

Akkor lehet hogy ez van itt, mert q-va sokkba' került![#nyes]

Bencze András

Kedves Lajos ahogy a klasszikusok mondanák: hinni a templomban kell.[#eplus2] Summa-summárum örülök, hogy tudod használni.[#eljen]
Megjegyzem van még tán 100A-es is, kezd útban lenni...de sok más is. [#circling]

KoLa

Szia András!
Erről a zavarszűrő-ről rögtön azt hittem hogy ez erre való, ezért is vettem meg, jó befektetésnek bizonyult!
Azt olvastam minden freki manuálban hogy csak az ajánlott szűrőt használjuk!
Most előkerült a polcról és elgondolkodtam...
Hát rákérdeztem!

tekes

Sziasztok!

Az alábbi frekvenciaváltóról szeretnék kérdezni. (Gyárilag villásdugóval szerelve kaptam.)

A panelján a betáplálás bekötési helyén L, N betűk vannak. Kell-e foglalkoznom a fázishelyességgel, vagy simán bedughatom?

A konnektor, ahonnan üzemeltetném, AVK mögött van, jó lesz így, vagy meg kell kerülnöm az AVK-t?

A frekvenciaváltóról egy kis CNC 2,2 kW-os főorsó motorja megy.

Köszönöm a jótanácsot!

svejk

Nem fázisérzékeny.

Hogy szereti-e majd az ÁVK az majd a próba után fog kiderülni.

Valószínű menni fog, mert a kis Kínaiak szeretnek mindent kispórolni még az EMI szűrőket is.

tekes

Köszönöm!

Hétvégén kipróbálom.

Csuhás

Van  úgy hogy egy áramkör első prototípusa nem úgy sikerül ahogy terveztem, no ilyenkor jön néhány átkötés és esetleg egy egy tapasz ic is.