Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

svejk

Nincs véletlen valakinek talonba egy ilyen átalakítója?
Megvenném, vagy kölcsönbe kérném 2-3 hétre.

Kidwick

Üdv!
Egy idősebb kolléga kérésére kellene némi segítség. Van másik is neki de ez egyrészt jobban látható kijelzővel rendelkezik valamint ezzel áramkörben is tud méréseket végezni.  
"Viktor! Itt küldöm az esr
mérő fotot. Ebbe kellene irni új memoriat vagy memoria adatokra lenne szükség hogy irjak egy uj
PIK ic-t"
Válaszaitokat előre is köszönöm szépen!  Meghívom ide a fórumra mert én nem vágom ezt a témát.  :)

Személyes átvétel Óbudán, Százhalombattán ill postázásuk előreutalás után megoldható. Vételi szándékot kérem privát üzenetben is jelezni!

Kidwick

Bocsánat ! Csak annyit láttam ,hogy elektronika aztán kinagyítva látom,hogy ez léptetőmotor stb topic.. kérném törölni valamint szerintetek melyik topikba illik ez a téma? Előre is köszönöm szépen!
Személyes átvétel Óbudán, Százhalombattán ill postázásuk előreutalás után megoldható. Vételi szándékot kérem privát üzenetben is jelezni!

svejk

Hmmm... én eddig az alcímet szerintem sosem olvastam, minden elektronikai dolgot, kérdést ide szoktam írni, még senki sem panaszkodott.
Szerintem jól van az itt.

svejk

Ezzel a [#t19p186840#] levilágítóval hogy kell a másik oldalt levilágítani?
Meg lehet vákuum alatt fordítani?
Netán alul is vannak csüvek csak nem látszik a képen?

kaqkk007

Sehogy . Ez egyoldalas levilágításra alkalmas csak .

Csuhás

Sokszor adtatok már jó tanácsot, most ismét belefutottam egy hibába: Egy pen drive-re rufus programmal felraktam egy win telepítőt. A telepítés után viszont nem tudok mit kezdeni vele. A win CD driveként látja és nem engedi formázni. Elvileg van rajta egy 5 kbyte partíció és egy 16Gb cd. Egyiket sem tudja olvasni a win, és sem particionálni sem formázni nem tudom. Mit lehet tenni? Nincs valami kis törlő programocska?

TBS-TEAM

Bal alsó sarok Start Jobb egér Futtatás.
cmd
diskpart
list disk
select disk x (x pendrive száma pl:3 )
clean

József

Csuhás

Nem működik a dolog, mert így látszik a 16Gb-os pendrive. (Egyébként vadonat új volt és a win telepítés előtt jól működött, egy csomó hangoskönyvet vittem át rajta egy másik gépre )

dtb

Ezt próbáld meg futtatni: diskmgmt.msc
a Futtatás menüből.

dtb

A dos ablakot rendszergazdai jogosultsággal futtattad?

Csuhás

Pass, nem panaszkodott. Total commander parancssorába írtam be.  Kezdetben látszott egy 16GB-os cd is de valamelyik kísérletem után eltűnt, most látszik egy cd meghajtó (ami nincs a gépben ) de azt írja nincs benne lemez.

TBS-TEAM

Bal alsó sarok Start Jobb egér lemezkezelés.
Ott látod az usb-t?
Ha látod ott is lehet particiokat törölni stb..
József

Csuhás

Igen látszik, de 5kB !!! a mérete.

TBS-TEAM

A lenti listában ráállsz az egérreél jobb gomb kötet törlése
ha többvan ugyanazon a meghajtón akkor egyesével mind mig
egybefüggő fekete nem foglalt nem lesz.
Majd formázás
József