Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Jelenleg azon az 5kb-os területen nincs már partíció így törölni sem engedi. Ha partíciót akarok létrehozni akkor 5kb-os méretet kínál fel.

TBS-TEAM

Megsérűlt az usb partició
RAW-nak hozza.
Helyreállító program
József

TBS-TEAM

Ha nem kell helyreállítás:
A RAW merevlemezt a CMD paranccsal  NTFS formátumba a RAW merevlemez formázása helyett.

1 lépés: Típus cmd a Windows indító keresősávján, majd a jobb egérgombbal válassza ki a ,,Futtatás rendszergazdaként" lehetőséget a Parancssor ablak megnyitásához.

2 lépés: Diskpart a parancssori ablakban, majd nyomja meg a gombot

3 lépés: Típus G: /FS: NTFS és nyomja meg az Enter billentyűt (G a RAW lemez meghajtó betűjele).
József

Csuhás

A 3. lépés nem világos nekem.

Csuhás

Erre a sorra csak egy help-et kapok.

TBS-TEAM

G: /FS: NTFS
A Raw konvertálás Ntfs be.
A példában a G az usb meghajtó elérési út a Win.ben.
Nállad E: /FS: NTFS
József

Csuhás

Igen erre jön a help. De igazából itt a hiba az lehet, hogy valami felülírta a pen drive méret leíróit. ( Nem tudom hol van ez, de valahogy lekérdezhető a partíció nélküli drive mérete ) Azután minden program kiakad amikor 5KB-os disken akar partíciót létrehozni vagy konvertálni.

TBS-TEAM

cmd
diskpart
list disk
select disk 2
clean
create partition primary
select partition 1
active
format fs:ntfs quick   (format fs:fat32 )
assign
exit

József

Csuhás

Ok köszönöm hogy ennyi időt szántál rá. Ezt a módszert már az elején próbáltam:

DISKPART> list disk

Disk ###  Status         Size     Free     Dyn  Gpt
  --------  -------------  -------  -------  ---  ---
  Disk 0    Online          223 GB  1024 KB        *
  Disk 1    Online         1863 GB  1024 KB        *
  Disk 2    Online          5632 B      0 B

DISKPART>

Már itt elbukik a dolog mért nem látja pen driveot, azaz csak kb 5 KB-ot. Vagy a disk méret íródott felül ami valahol a disken van, csak nem találok olyan programot ami ezt tudná igazítani ( Pedig van ilyen mert ezzel adnak el 1GB-os driveket 256GBos driveként ) vagy olyan pechem van hogy csak egy hónapot bírt ki az eszköz a polcon pihenve.

TBS-TEAM

Elírtam nem : hanem =

format fs=ntfs quick   (format fs=fat32 )

Működnie kell mert leteszteltem varázsoltam RAW USB formátumot
[#eplus2]

József

TBS-TEAM

Persze akár véglegesen is megsérűlhetett a particiós tábla. [#nemtudom]
József

Csuhás

Ha tovább lépek akkor a clean parancsba belefagy ( legalább is már vagy tíz perce csak egy cursor villog. Persze ha teszteli a memóriát akkor akár egy órát is futhat. )

TBS-TEAM

Ma már lefárasztottam magam hogyan tudnék kreálni
PLC kimeneti analog 0-10V-ból egy átalakítóval +-10V-ot.
0V =-10V
5V = 0V
10V=+10V

A te problémád szórakoztató felüdülés volt.[#kacsint]
József

Csuhás

Ez történhetett. Azért hétfőn megnézem a céges gépemen is.

DISKPART> list disk

Disk ###  Status         Size     Free     Dyn  Gpt
  --------  -------------  -------  -------  ---  ---
  Disk 0    Online          223 GB  1024 KB        *
  Disk 1    Online         1863 GB  1024 KB        *
  Disk 2    Online          5632 B      0 B

DISKPART> select disk 2

Disk 2 is now the selected disk.

DISKPART> clean

DiskPart has encountered an error: I/O eszközhiba miatt nem lehetett a kérést végrehajtani.
See the System Event Log for more information.

DISKPART>

Csuhás

Egy műveleti erősítővel, ami nem invertáló alapkapcsolás kétszeres erősítéssel csak az inv láb nem a földön van hanem egy ell. osztón ami +5V-ra van belőve.