Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

y0ymaie2g

A marómotor gondolom frekiváltós. 4G1,5, vagy ilyesmi...
A léptetőmotornak nem fog ártani, de a vezérlőjének sem, ha mellette megy egy frekiváltós motorkábel.

A kábelt nem szűrtem le kellőképp. Bocsánat.

Többen is foglalkoznak gép bontással itt a fórumon, 1-2m-es darab szerintem akad náluk is. Ha nagyobb az energialánc, 5 éven belül nem fog eltörni a jó minőségű használt kábel sem.

sarktibsi

Az eredeti szakmám szerszámgép lakatos ( tehát nem tanultam elektronikát ) dehát ugye a szükség az törvény bont. Én csak a privát véleményemet irtam le. Egy probát megér az árnyékolt Ysly kábel is ( föleg , hogy jó az ára ) inkább a hajlitási sugaron kellene növelni , ha van rá lehetőség.
Nálam szerintem azért működik jól mert nagy az iv amin hajlik.

kgl

Köszönöm a véleményed. Az ár nem utolsó szempont, de nem is ipari felhasználásra épül a gép.
Viberen is elérhető vagyok : 06-20-976-6330

PSoft

Tudok olyan alkalmazásról, ahol energialáncban futnak "mezei" Ysly 12x0,5 mm2-es gyűjtőkábelek immár kb. 15 éve.
Egy palettázó/csomagoló vezérlőkábelei, napi több száz mozgásciklussal.
Folyamatos az üzem, évi 2-3, pár napos üzemszünettel.(TMK)

TBS-TEAM

4 éves olasz lapszabász gép energialánc kábelei.

József

svejk

MBM2212  EEPROM-hoz keresek írási/olvasási lehetőséget.

Nekem LPT-s TOPMAX-om van de sajnos nem ismeri.

Első körben már lehet egy törlés is segítene rajtam.

Ugyanitt keresek is ebből az EEPROM-ból 1-2 darabot.

horcsab

Szia Svejk!

Nézd meg a Xicor-t (X2212). Nekem az tudja, igaz topmax2.

svejk

Köszi, tényleg ugyan az.
Délben pár percen volt, de úgy emlékszem csak a számra kerestem rá és nem adott találatot.
Még ma este megnézem tüzetesebben.

svejk

Köszi, tényleg ugyan az.
Délben pár percen volt, de úgy emlékszem csak a számra kerestem rá és nem adott találatot.
De most megnéztem és tényleg ott van a Xicor alatt. [#finom]

szabo janko

Segítséget kérnék.
Van egy léptető motor vezérlő elektronikám . Ezzel szeretnék egy négyvezetékes léptető motort meghajtani . Az a problémám hogy nem engedi a beépített védelem miatt működni , csak próbálkozik de letilt . Azt gondolom hogy a motornak nagyobb áram kéne ( 1.7 A van ráírva) Egyébként egy NEMA 17-es motor áttétellel . Kellene egy teljesítmény fokozatot készíteni a vezérlő és a motor közé . Ehhez keresnék egy kapcsolási  rajzot , fetekkel gondolnám mert az van kéznél. Ha tudtok ijen kapcsolást nagy segítség lenne .

TBS-TEAM

Ez a vezérlő max:800mA tud.ha olyan ami neked van.
Hogyan sikerűlt ilyen kis képet készítened? [#eplus2]

Foglalat
Vezérlő 2A-ig.

József

szabo janko

A netről lett kiollózva.

TBS-TEAM

Gondoltam [#eplus2]
Az a vezérlő csak mikro léptetőkhöz jó max 800mA-ig.
Nema 17-hez amit linkeltem meghajtó és foglalat tökéletesen megteszi.
A vezérlőből kinyerve a STEP és a DIR jeleket (5V) meg tudod hajtani a meghajtót.
József

ajpwg6jrn

A múltkor ígértem hogy megmérek egy léptetőmotort, mint enkódert.
Amit gondoltam, az igaz. Nem lehet kézzel olyan lassan tekerni hogy ne lehessen detektálni. Pláne ha a tengely és a léptecs összekötésénél van egy kis gumicső, ami az apró lépéseknél engedi hogy a mágnesek gyorsabban pozícióra ugorjanak.
Csatoltam egy képet.
A képen egy léptetőmotor két tekercskivezetése van csak egy szkópra kötve és baromira óvatosan lassan tekerve.
Mindenféle erősítés és szűrés nélkül.
Szóval simán abszolválható a feladat.