Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

O ez van a honlapjukon:
SOS electronic Kft.
H-3527 Miskolc,
József Attila út 74.
(Személyes áruátvételre nincs lehetőség!)
József

x5izpkum

Keresek szakembert, aki össze tudna dobni nekem egy kis áramkört, ami egy 50%-50% 4szögjelet (jel-szünet) ad ki, 100-200V-os csúccsal (csak a +tartomány kell) és a frekvenciát képes változtatni kb. 5-50kHz között egy feszültség szintjének figyelésével, annak a maximumát megkeresve. Egy "trafó" primer oldalára menne a jel. Az egész egy rezgőkör, és annak a rezonancia frekvenciáját kell megkeresni és tartani. PLL-VCO jellegű valami lenne ez az áramkör.

OlyFlyer

IdézVan valami különbség a két feszültség csökkentő között?
[/i]

Egyik 2A másik 1A.
Egyik TO-220 + TO-3 másik TO-220 + D-PAK.

Más különbségek is lehetnek, össze kell hasonlítani a táblákat, arra nincs időm.

7ribea2ss

Építek egy labortápot, a bemérésnél tartok. Nem működik, az ic2 erősen melegszik és ennek az okát kellene kideríteni a segítségetekkel. Az ic1 nem melegszik pedig azonos tápfeszültséget kapnak. Leválasztottam a BD 241 ről, kivettem a foglalatból,  az összes kivezetést megmértem a foglalatban egymáshoz képest
sehol nincs zárlat.Több ic-vel is próbáltam. Nincs több ötletem.A táp sok példányban meg épült már gond nélkül.

tekes

Boscánat az off-ért!

Elkopott a hajszárítóm motorja. A google nem segített, Nem tudja valaki hol kaphatnék belevalót? Kínai is jó lenne.
Feliratai:
Johnson
31945
3K1922605

Köszönet!

tekes

Csak találtam az alin:
RS-365S Motor

Összezavart az a sok szám :)

Vetesi75

Szia! A már beültetett lapról is tudsz képet rakni?

y0ymaie2g

Kedves Ferenc!

Nem látom a 100nF-os hidegítő kondenzátorokat a 723 és 071 IC-k tápjain (X5R, X7R).
 A 7815 és 7915 bemenetén sincsenek meg ezek.
Ha a nyák át van tervezve, korrekt a szűrés, utána szerintem nem lesz vele gond.

Üdv.:
Tamás

Vetesi75

Belsőkompenzálású műveletierősítővel sem célszerő nagyon kis időállandójú integrátort alkotni, mert könnyen oszcillátorként működhet a kütyü. Így nyilthurokban vajon milyen lehet annak a fokozatnak a dinamikus viselkedése?

7ribea2ss

Ma annyi időm volt, hogy 100 nF-al hidegítettem a TL072-öt már kevésbé melegszik, de még nem működik. Holnap teszek 100 nF-ot a szükséges helyekre.Még a nyákot izopropillal le kell mosnom, de itt falun nincs a bótba.

TBS-TEAM

A TL071 és a TL072 lábkiosztása nem egyezik meg.

József

7ribea2ss

Köszönöm a segítő hozzászólásokat, a táp kiválóan működik,
a hiba az volt, hogy az alkatrész jegyzék a beültetési rajz alapján készült ahol az IC 1, IC 2 TL072, közben a kapcs. rajzon TL071. Ezt sajnos benéztem.
TBS-TEAM fórumtárs vezetett rá a megoldásra.

x5izpkum

Valakinél nincs elfekvőben pár db 27C512-es UV EPROM 28lábú (tetején van egy kis ablak) meg 29F010-es PLCC32-es tokozásban?

kgl

Sziasztok!

Segítséget kérek. Egy kis cnc marógépet szeretnék építeni, vásároltam hozzá egy léptetőmotor készletet. Ezt :
https://www.aliexpress.com/item/1005003912398322.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.21.21ef46b5coalQ3

A tápegységet hálózatra kötöttem, és a 36V-os tápegység 36V feszültséggel indul, majd körülbelül 5-8 másodperc alatt felmegy a feszültség 46V-ra terheletlenül.  Van egy állító pótméter a vezeték bekötések mellett, az a minimumra van tekerve. Ha állítok rajta akkor 55V-ra is fel tudom állítani a terheletlen feszültséget. Félek így rákötni a vezérlőkártyára aminek a típusa Mach3 sorosport vezérlésű, BSMCEO4U-PP túpusú. A teljesítmény meghajtók pedig DM556 típusuak. Sajnos semmilyen kapcsolási rajzot vagy leírást nem küldtek a csomagban, így emailban kértem egy bekötési rajzot az eladótól.Amit küldött, azzal sem megyek sokra, mert minden kínai feliratozású és nagyon hiányos is mert csak 1 teljesítmény meghajtó bekötése van rajta. Van valakinek normális rajza ehhez a készlethez?
A másik kérdésem az lenne, hogy szeretném az asztalon próbából összekötni a rendszert elektromosan, de nem tudom hova kellene árnyékolt vezetéket vásárolnom.
Úgy tervezem, hogy a legkisebb feszültségre állítva indítom el először az összehuzaozott rendszert, és a tápegység terhelt feszültségét fogom beállítani 36V-ra. Ha a motorok elkezdenek forogni, akkor sejtésem szerint ez le fog csökkenni, így nem tudom hogy jó lesz e így az első beállítás.

Köszönöm a segítséget és Boldog Új évet kívánok.

Viberen is elérhető vagyok : 06-20-976-6330

kgl

Amit kifelejtettem:

A géphez 4 motort és teljesítmény meghajtót vásároltam mert az X tengely mindkét oldalán lesz egy-egy motor mivel az Y tengely 100 cm-es és elcsavarodna ha csak az egyik oldalon van meghajtás. Elég nagy lesz az Y és Z tengely súlya is, így kell az erő is a mozgatáshoz.
Nem találtam még leírást, hogy hogyan kell a 2 db léptetőmotort úgy bekötni, hogy egyszerre müködjön párhuzamosan és ezt majd hogyan kell beállítani a Mach3 programban.
Viberen is elérhető vagyok : 06-20-976-6330