Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

KoLa

Ez jó! ilyet találtam én is!
A hideg' lenne a lényeg!
Ne kelljen csatlakozni tápra, csak a vezetékre ráhúzni valamit amin van egy led és az világít ha áram folyik, létezik ilyen?

2f428kduf

Csinálj egy megfelelő áramváltót. Gyűrüs ferritre 1-2 száz menet+led+dióda-ellenállás. Primér az áthúzott áram-vezető.

TROMF22

Nem értek hozzá, csak találtam egy ilyet:
https://muszakiwebbolt.hu/Fazisceruza-faziskereso-erintesmentes-funkcioval

820.-Ft az ára. Én szétszednék egyet, ha nagyon kell.

bobak.denes

Haliho!

nem beleszólni akarok..de egész életemet a villamosság közelében éltem le.

ez amit linkeltél , ne bántódj meg , pénzkicsalás,az elemei hamar elpusztulnak. és hamis eredményt ad . ennek ugye rázós következményei lehetnek.

ha már fázisceruza akkor a hagyományos glimm lámpás sokkal  biztonságosabb .

vannak érintés mentes fázis kémlelők .
a villanyszerelő szakmában nemigen használják az olcsóbb verziókat .sok fals eredményt ad . szerencsére általában feszültséget mutat tévesen. ami még mindíg jobb mintha azt mutatná, hogy nincs fesz alatt. a jobbakon van elem tester ami használhatóságát kicsit javítja.

amik használhatók és megbízhatóak viszont drágák .

pl

https://www.soselectronic.com/hu/products/benning/duspol-digital-050263-132716

csak ennyit akartam.

kerüljétek a rázós élményeket..

Bencze András

Mi a cél: feszültség meglétét jelezni, vagy azt hogy áram folyik (adott érték felett) az adott vezetőn? Nagyon nem mindegy.

TROMF22

[#worship]
KoLa-nak épp a glimm lámpa nem fér el.
Ezért a vak ló bátorságával jeleztem, hogy mit találtam.
Eddig LED-est nem is ismertem. Arra meg végképp nem figyeltem, hogy mi is hajtja.

Egyébként óvatos duhaj vagyok, inkább kérdezek és nem veszem zokon a figyelmeztetést. Észrevételed másoknak is hasznos lehet.

PSoft

Azt írja lentebb:

IdézNe kelljen csatlakozni tápra, csak a vezetékre ráhúzni valamit amin van egy led és az világít ha áram folyik...

Bencze András

Tudok olvasni és értelmeztem is..[#taps]Lehet így és úgy is értelmezni, majd Lajos megmondja. [#nemtudom][#nemtudom]Ha a feszültség megléte a cél akkor a ,,Ne kelljen csatlakozni tápra" szöveg felesleges hiszen abból tud működni. De ha "csak a vezetékre ráhúzni valamit amin van egy led és az világít ha áram folyik..."  akkor az azt jelenti, hogy a ténylegesen folyó áram meglétére kíváncsi. Részemről az ügy lezárva.

Rabb Ferenc

A glimmhez képest létezik (filléres dolog) hangyafülnyi LED is amit két szál vezetékkel meg lehet táplálni.

Az áramváltót, terhelő ellenállást, feszültségkorlátozó zenert és az áramgenerátorként funkcionáló ellenállást pedig a vezeték mentén bárhol el lehet helyezni.

svejk

Csak nehogy a pontosításban az is kiderüljön hogy nem is a vezetékre hanem a kábelre akarja rakni. [#kuss]

Rabb Ferenc

Na úgy már érdekesebb lesz  [#vigyor2]

PSoft

IdézRészemről az ügy lezárva.

Úgyszintén! [#wave]

jani300

Apró kis gonoszkodás , de tetszett :)

KoLa

Hát, kedves barátaim! kérdezni tudni kell!!![#nyes]
Olvasok...