Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

frob

Sziasztok

Adott egy fasti lemezvágó, egy tengelyes Elgo Electric TYP85 -ös vezérlő van rajta.
sajnálatos módon nem működik úgy ahogy kellene ( speciel sehogy)

Én arra tippelek valahol sérülhetett valami géptesten lévő vezeték, akinek került már ilyen a kezébe tud e ilyenről, vagy esetleg tényleg a vezérlő adhatta meg magát?

Olyan mintha sem a végálláskapcsolókhoz nem menne ki a delej, sem az engedélyezést nem adná ki, hogy megmozduljon a távolság állító motor, az olló mozgatás is csak akkor megy, ha a kapcsolószekrényben az egyik mágneskacsolót kézzel behúzom, akkor öntartásban marad és megy...

előre is kösz!

R.

Distributor

Szia!

Én először a biztonsági kört (safety relay) vizsgálnám meg.

Sajnos nem láttam még ilyen gépet.

Egy fotó a szekrény belsejéről? Rajz?

Üdv.

48t7axh7e

Üdv!

Problémába ütköztem, egy kis segítséget szeretnék kérni a következő hibaüzenettekkel kapcsolatban.

A gép és vezérlő típusa:
- Mazak QT 10
- Mazatrol TN-1

Hibaüzenetek:

- F CPU 3 error
- F RAM error

Hiba fellépésekor a mozgásokat letiltva, néhány óra áramtalanítás után újra üzemképes.
Ha valaki találkozott ilyen problémával ennél a vezérlőnél kérem privátban írjon!

Segítségeteket előre is köszönöm!

x5izpkum

Érdeklődnék, hogy van-e valaki, aki BGA chipet (kb. 30mmX30mm-es méret) újra tudna melegíteni, esetleg újra golyózni? 2db egyforma panel (monitor vezérlő) lenne, mindkettő ugyanaz (típushiba) amíg be nem melegszik, addig fut a kép.

vadember

Számítógép javítók megcsinálják neked. Nekem a videokártya vezérlő chipet forrasztották újra egy laptopban, 8 ezer Ft. volt.

emerzee_

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Egy Sculpfun S9-en van ilyen motorokkal: 42BYGH1601-B-27DH Van egy 17HS4401 motorom, amit szeretnék egy épített forgatón használni, úgy, hogy átdugom a kábelt az X tengelyről. Nem értek hozzá, lehetséges, hogy a két motor nem ugyanaz? Ha rádugom a 17HS4401-et akkor csak erőlködik, kerreg, mintha a saját maga ellen akarna forogni. Van rá megoldás, hogy működésre bírjam? Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Karácsony Sándor

Szerintem a két motor között nagy különbség nincs .A gyorsulás ,sebesség értékekkel lehetne játszani ,csökkenteni.

TBS-TEAM

Nem egyezik a kábel szinbekötése a két motornak.
1 kép: 42BYGH1601-B-27DH
2 kép: 17HS4401

József

emerzee_

Akkor, ha jól sejtem, a két középső szálat felcserélem, és jó lesz. Az irányt programból már tudom szabályozni.

emerzee_

Megcserélve a két középső vezetéket, a motor gyönyörűen működik. Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

emerzee_

de... Újabb kérdés:
Itt most teljesen elakadtam.
A Sculpfun S9 kapott egy Neje A40640 lézerdiódát. Mivel az  S9 vezérlője nem tud átvinni annyi energiát, ami a lézerdiódának kell, így a fej és az S9 ugyanarról a tápról külön leosztással kapja az áramot. Gyönyörűen megy a rendszer. Eddig kézzel kapcsoltam be az elszívót és a kompresszort az air assist-hoz, de az alaplap tud relét vezérelni, ha a Lightburn irányítja. Viszont. Ha bekapcsolom a kompresszort, akkor kb., 10 kompresszor bekapcsolásból 4-8 alkalommal megszakad a kapcsolat a számítógép és az S9 között egy pillanatra. Eddig nem volt gond, mert kézzel indítottam az elszívót és a kompresszort és volt ideje a gépnek visszacsatlakozni az S9-héz, mire indítottam a munkát. Tegnap vettem egy relét, amivel az S9 vezérlője tudja kapcsolgatni a kompresszort. Viszont a lecsatlakozás most is előjön, a munka így megakad. Az egész rendszer 1 elosztóra van rádugva. A gép, az S9, az elszívó és a kompresszor. A kompresszor típusa: Hailea Aco318 Ez egy tó szellőztető. A külföldi oldalakon nagyon ajánlott kategória a lézervágóhoz.  Jól is használható vágáshoz. 32 wattos. Ha az elszívót kapcsolom, ott nincs lecsatlakozás, csak a kompresszor kapcsolásnál. Valamiért úgy gondolom, hogy a kompresszor áramlökést generál. A pc tápja kibírja, de az S9 alaplapja egy pillanatra lekapcsol. Hogy tudnám ezt a problémát orvosolni? A tápegység az S9-neje kombinációhoz: 12V 7A. Elvileg a neje 4A-t eszik, az alaplap, a motorokkal, nem hiszem, hogy sokat. (Remélem, minden információt megadtam.) Köszönöm a segítséget!

TBS-TEAM

Sima relé helyett szilárdtest relé alkalmazása.
USB kábel amin van zavarszürő ferrit mindkét végén.
József

b6jgvrtfe

Sziasztok,
Használt e valaki közületek HBS57H Hybrid Servo Drive vezérlőt? Egyenlőre csak a gyári beállításait szeretném megtekinteni, ezért egy DB9 - RJ11 kábellel összekötöttem a PC-vel és a LONGS Motor HBS Pro Turn programjával próbáltam megszólítani, de nem sikerült. Ekkor az ELTIMA Serial Port Monitor 4 programjával figyeltem a COM1 porton zajló tevékenységeket , látszólag minden sikeres, de mégsem a konnektált a PC-hez a készülék.
Próbáltam egy kínai programmal is Leadshine-nál találtam a programról angol nyelvű leírást, mert csak kínai menűje van.
Azzal sem tudtam kapcsolódni hozzá, és ekkor ráadásul hiába monitoroztam a COM1 portot, nem láttam rajta semmi történést, pedig egy külföldi fórumon egy felhasználó azt írta, hogy ezzel a programmal neki sikerült csatlakozni és módosítani a beállításokat is.
Szóval kellene nekem, hogy mi a soros kábel helyes bekötése, milyen programmal lehet megszólítani, egyáltalán tapasztalat ha van valakinek vele kapcsolatban, azt megköszönném.
Egyébként GD32F330C8T6 Chip van benne. Ott a fórumon azt írta az az illlető, hogy ECON Technology gyárthatja.
Köszönöm a válaszokat.

jani300

https://www.elgo.de/fileadmin/user_upload/pdf/manual/predecessor_types/85P-MA-D.pdf

Öreg gépnek tűnik , hát ránéztem ,ezt találtam .
Talán valami plc hez hasonló régi tecnika ?

Biztosan megoldódott már , de most láttam a hozzászólást, és kíváncsi lettem .
A vezérlőjét is adja a net , de az is meghaladja már a felkészültségem :(

horcsab

Szia!
Pontosan hogyan kötötted be a DB9 csatit?
2-3-5 lábakat?
Az 1,4,7,8 szabadon van?