Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

bbalazs

Bocsi, elnéztem, az csak kosz...
De szerintem ott lesz, valamelyik lehet a standby 5V, valamelyik meg 2K-n keresztül földre húzva az engedélyező.
Tudsz mérni a földhöz képest rajtuk feszt?

xsugix

nyiszi

Sziasztok,
Keresek APC Smart-UPS DLA2200I -hez kapcsolási rajzot.
Hátha lenne valakinek és megosztaná velem.
Az SU2200i rajza teljesen más.
Talán a SUA2200i jó lenne.
Olyan hibát produkál, hogy terhelés ledek mind világítanak és utána a túlterhelés led is világít. A kimenetre semmi terhelés nincs csatlakoztatva.
A tesztet rendesen végigcsinálja hiba nélkül.
Ha az árammérő trafó kimenetét lezárom 20 Ohmos ellenállással akkor kialszanak a terhelés ledek. és rendesen működik.
Terhelni is lehet, 1000W-al terheltem és akkuról is szépen megy.
De így nem jelzi a terhelés mértékét.
Az árammérő két kivezetése egy LF347 ic egyik műveleti erősítőjére megy.

svejk

A TME megint bekeményített?
Gondolom megunták a sok át nem vett utánvételes csomagot. :(

KoLa

Ahá! Te most már csak egy sofőr lettél![#nemtudom][#csodalk]

mex

Az összes webáruháznak a csomagkézbesítés menüpont alatt fel kell ajánlani a Magyar Királyi Posta szállítási szolgáltatását egy rendelet értelmében. Gondolom a TME-nek nincs kapacitása a postára szaladgálni minden egyes tétellel, inkább felfüggesztették egy időre az egyéni vásárláról kiszolgálását.
A többi magyar illetőségű elektronikai cikkeket árusító boltnál is megjelenta Posta csomagszolgálata, de dupla áron, mint a többi futárszolgálat, így biztosítják, hogy eleget tettek a rendeletnek, és ha valaki mégis a postát választaná, akkor vastagon felszámítják a plusz ráfordított munkát, meg az időt...

Karácsony Sándor

Az állórészt is ellenőrizted.

TROMF22

Az állórészt nem vizsgáltam.
Viszont a számos javaslat közül kiválasztva a leggyorsabbat, és legegyszerűbbet: a szépen felcsiszolt kommutátor kapott néhány csepp kontaktsprét.
A szikrázás nem nagyon változott, de mintha simábban, egyenletesebben járna.

Összeraktam, kíméletesen használom, amíg nem jelez (füst), hogy mégis a végét járja.

morvfer7

nekem van egy barátom, aki naponta 70-80 csomagot ad fel és a rendelet úgy szól, hogy szerződést kell nekik kötni a postával és a webáruházukban kizárólag a szerződött összeget kérhetik el csomagonként.

az első gondolatom nekem is az volt, amit írtál, de akik kitalálták ezt, már látták előre, mit kell tenni.

ugyanez a barátom szállíttat a gls-el is, velük is szerződése van és a gls-nél már tudják, hogy ők vannak a célkeresztben, a posta le akarja ültetni őket.

gondolom a gls tulaj nem akarta eladni a céget, így megoldják másképp.
Eladó cuccok: webshop.morvaiferenc.hu

TROMF22

Rendezgetem a kacatokat ...
Az egyik polcról előkerült néhány tartalék kártya egy retro
VBKM/Transzvill EV-01 jelű PLC-hez. 1980-as évek.

Közöttük egy ilyen is, mint a fotókon.
Ügy tűnik, hogy bár ez egy egy késztermékhez tartozott, a kis darabszám miatt, a kártya alapja valamilyen Próba/Proto NYÁK lap lehetett.

Laikusként is szépnek látom a kivitelezést, és külön előnyös, hogy a forrpontok kis szigetcsoportokat képeznek.

Lehet manapság ilyen rajzolatú Próba/Proto NYÁK lapocskát valahol venni?

Van néhány kisebb próba lapom, de azok csak egyszerű, egy furat - egy fóliapötty kialakításúak. A kocsi kínaiak is mind ilyeneket ajánlgatnak.

TROMF22

De jó ez a net, csak nem kell lustálkodni.

Kicsit másképp keresve találtam is.
Próbanyák, szigetekkel

Igaz nem olcsó.
Viszont ismét bebizonyosodott, hogy nincs új a nap alatt.

TROMF22

Ennek pedig még a "kapcsolási sémája" is szinte ugyan az.
PCB Proto

Bocs, bizonyára ez csak nekem volt újdonság ...[#falbav]

mex

Csak egy példa:

morvfer7

a GLS jelenleg veszteséggel dolgozik, a partnerekkel új szerződést kell nekik kötni.

Az olcsó árak a korábbi csomag mennyiségekre vonatkoztak és most 40%-al csökkent a csomagszám náluk.

Ezt kénytelenek lesznek áremeléssel kompenzálni és onnantól a posta ára lesz majd a kedvezőbb.

A megrendelők meg ha választhatnak, akkor az olcsóbb szállítást fogják választani.
Eladó cuccok: webshop.morvaiferenc.hu

mex

Ez a kép a jelenlegi állapotot mutatja. Ha változás lesz, akkor előnyösebb lehet a postai díjszabás, mindenesetre az adminisztrációs díjat a postán keresztül lenyeletik a vevővel,ezután is.
Kíváncsi vagyok milyen megoldással áll elő a TME.