Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

afjybsise

Vettem volna Schneidert, csak a fillérbaszás...

afjybsise

[#taps]

Hát, tényleg banális volt, de nem is vettem észre, itt az X1X2 tetején van a kapcsoló érintkezője, nem középen, mint a Schneidernél.
Köszi

lari

Segítséget szeretnék kérni egy hall érzékelő beazonosításában, ami egy immergas gázkazán ventilátorában található.
Az alábbi feliratok vannak rajta:
2047
O19K
S14E
Sajnos én nem találok ilyen típust, örülnék ha valaki felismerné.

atgdhkanv

Szia!

Nézegetem a neten de nekem állandóan az SS49E jelű háromlábú állatot hozza fel. Nagyon én sem találtam megfelelőt. Ezek szabvány lábkiosztású alkatrészek, a középső láb a föld, a két szélső közül az egyik a táp a másik a kimenet. Nagy valószínűséggel lineáris eszköz, így szerintem, bármilyen hall IC-vel helyettesíthető, ami lábkiosztással és alakkal kompatibilis az eredeti darabbal.

Üdv.

morvfer7

Van itt a fórumon olyan szaki aki foglalkozik multiméter javítással, karbantartással?

Olyan problémám van, hogy egy Metex M4650CR multiméterem van, ami nem mai gyerek, valamikor kb 30-35 éve vettem még a Somogyinál Győrben, akkoriban talán az egyik legjobb volt, számomra még most is az, ha nem rosszalkodna mostanában.

Szóval a problémám az, hogy néha nem akar működni, vagyis mérni. Ha olyankor megütögetem, akkor 1-2 mérés működik vele, majd újra 0-ákat mutat, bármit akarok mérni. Újabb ütögetés, megint 1-2 mérés jó.

Már próbáltam kitakarítani, de semmi eredmény.

Szóval erre keresnék egy szakit, aki megoldaná, hogy a következő 30 évben úgy működjön mint a korábbi 30-ban.

csakyt

Szia. nekem is Metex műszerem van és igazán jó, megbízható műszerek. Ennyi idő után érdemes a benne lévő kondikat átvizsgálni, és a kontakt hibákat kijavítani benne. Szedd szét, és elsőként az elemnél nézz körbe, De ha csak nullákat mutat, akkor valahol, kontaktos lehet. nekem két Metexem van  az egyik 3850, a másik 3850D. A 3850 az egy iszonyatosan jó műszer volt ameddig véletlenűl (megfeledkezve arról, hogy nagyobb értékű biztit raktam bele) tönkrement. Szereztem a 3850.-et és jó is volt, de ez is elkezdett hülyeségeket  mutatni. Vettem agy testó 760-2-es műszert kimondottan azért, hogy megcsináljam a Metexet. Találtam is benne 3db rossz kondit. Kicseréltem és király. Szóval, a kontaktokat nézd meg és a kondikat.

cgsday4p2

Sziasztok.

Van egy szóbanforgó touch monitor, amelynek tipúsa Pro-Face GP2500-SC41-24V. Nos háttérmegvilágitásért felelős inverter csere útán a kijelző 3-másosdperc útán nem akarja fogadni az érintést.
A gépkönyve szerint megkell neki mondani hogy inverter csere lett....és le is irják nagyából hogyan kell...de a menűbe lépve jelszót kér a további paraméterek eléréséhez....
Nos, kipróbáltam minden variánst 0-9999-ig sőt a default paswordra 1101-re se halgat...
Kérdezném ha az alaplapon levő 3v-os ellem kiforásztasa...és várakozás útán visszaforrasztása segitene e problémán?
A hozzászólásokat előre is köszönöm.

TBS-TEAM

Ha van benne program le kell menteni.
Az elem kivételével minden bennelévő beállítást és programot elfelejt és gyári alapra áll.
József

cgsday4p2

Szia. Végűl is nem volt bátorságom az ellemet eltávolitani....de addig tettem vettem mig mostmár nem tiltakozik a touch,....hogy minek köszönhető nem túdom...az eggyik elektrós hawerom azt mondta biztos a műhely szelleme vagy Úri Geller a felelős a csodáért...
Ettől fűggetlen...valószinű rendelni kell majd egy spéci komúnikációs kábelt meg a programot hozzá aztán lehet a monitor agyába túrkálni....Köszönöm a hozzászóllást.

TBS-TEAM

Programozó kábel
A programozó szoftware ingyenes.
József

cgsday4p2

Köszönöm....igen én is rákerestem....amúgy melyk link-en találtad az ingyen komúnikációs programot ehez a kűtyűhöz?...kiváncsi vagyok úgyan az e, amit én találtam.

TBS-TEAM

József

szf

Keresek encoder jel osztót.
Azaz felezném az encoder 50imp/f jelét. Jelszint 24V. Freki 1khz. Valami egyszerű házilag is megépíthető kapcsolás.
Köszi

svejk

Ha csak felezni vagy negyedelni kell, akkor CD4013 vagy 7474. Jelillesztéshez 1-1 tranzisztor, de ekkora frekire akár két optokapu is megfelel.

dch7hz36

Sziasztok!

Hobbi szinten bütykölök... és most a 130/170A-és hegesztőgép trafó feszültségét szeretném egyenirányítani. Mi kell hozzá, hogy jól működjön?

Köszönöm!