Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

jani300

Aha !
Akkor lehet valami klixon a motorban ....
Azért van 3 vezeték , és lehet azért nem marad bent ,vagy tényleg szakadt .
Hát jó hogy beszélgettünk erről .is .

jani300

0 - I  , nem föld .
De a hozzászólásod (és persze a többi miatt is ) alapján lett nyilvánvaló hogy a mechanikus "megnyomást" akarják ezek jelezni .  
Szerintem legalábbis .

Etib

Köszönöm!
Korábban 4 pines volt, de állandóan elengedett. Mondták, hogy volt egy rossz széria ezekből , de ez tuti. Meglátjuk. Az 5. pinről ott sem tudtak mit mondani. A vészkapcsoló közbeiktatása jó ötlet, eddig külön reléztem, de átgondolom.

kuner

Anno régen valaki közzétett egy rajzot, ami a végállás és az encoder index kimenetét logikázta össze referencia kapcsolóként.
Valaki emlékszik erre? Merre találom?

dezsoe

Akár ez is lehet az, szerintem itt gyűjtöttem. :)

kuner

Ez az, ezt kerestem! Köszönöm!

noctiluxx

Sziasztok!  
Gondoltam bedobozolom a vezérlőmet.... egy ilyen kínai BOT-ot használok, eddig 12V-ról ment, de egy másik gépen ugyanez 24-ről. Gondoltam a táp úgyis 24 (megmértem,23.9), menjen ez is.
Mire odanéztem, pukkant egyet. Nem fordítottam meg a polaritást (bár papír szerint védett erre). Ránézésre nem füstölt semmi, szaga sem volt, de a 12-24v led nem ég..
Nem nagyon méregettem még, mi az első, ami ilyenkor meghal?

noctiluxx

https://img.fruugo.com/product/7/56/770796567_max.jpg

Nem bírtam beszúrni a képet... Az 5v rész szerintem rendben maradt

bbalazs

A pukkanás lehet kondi, de akkor annak rendes nyoma van.
Vagy valamelyik félvezető (biztosan erről hallottad a pukkanást?), de az is látszik, csak kevésbé - a fekete tokon keress púposodást/repedést, de soxor a szaga is árulkodik.

bbalazs

És a tápod jó még?
Rámérnék Ohmmérővel a bemenetre, táp nélkül, van-e rövidzár.

Vetesi75

A sorkapocstól annak végénél van a soros dióda (M7), utána 220uF35V + kiskondi (C7) a panel sarkán. Nem ért bele az utóbbiba a csavar feje? Ezeket az LM317 stab. követi, valamint a PWM rész.

noctiluxx

Köszi a segítséget, megnézegetem!
Táp jó, a csavar nem 100, hogy nem ért oda, bár a doboz még nem volt földelve akkor. A 12V led nem világít, de nem néztem működik e... volt egy másik, kciseréltem, de megnézem még!

noctiluxx

Méregettem és nem találtam buncusságot sehol, így visszatettem, 12v táppal és minden működik, kivéve a 12-24v ledet.. köszi mégegyszer!

borvendeg

Sziasztok!

Van tapasztalat ezzel a mozgásvezérlővel:
https://variometrum.hu/hu/programozhato-egy-tengelyes-mozgasvezerlo?search=vez%C3%A9rl%C5%91&description=true&page=2

Egy forgatóhoz szeretném használni. De nem vagyok teljesen megyőzve hogy ez jól használható.