Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Teljesen logikus, hogy satnyább, hiszen nem locsolják rendesen, nehogy elázzon a router.

Az a probléma ezekkel a fotókkal, hogy egyrészt nincs két teljesen egyforma növény, másrészt ezeket a képeket szigorúan wifi ellenes oldalakon/környezetben találod, ahol - teljesen váratlanul - nem fognak olyan képet felrakni, amelyiken a wifis bozót zöldebb. Magyarul: a világon semmit nem bizonyítanak. (Legfeljebb azt, hogy bármit el lehet az emberekkel hitetni.)

Jozs

Köszi. Nem tudom lenne-e kedvem túlzottan belemélyedni a témába bár biztos van benne fantázia. Nemrég olvastam hogy vannak cégek ( egyelőre elsősorban külföldön ) amik lakóházak EM és RF árnyékolásával foglalkoznak, megmérik a sugárzás mértékét, bevonják a falakat árnyékoló anyagokkal, sőt még speckó ruhát is árulnak, pl. hálóinget.
Én viszont egyelőre csak azt szeretném kideríteni káros mértékű-e lehet a sugárzás ami ér.

rekw74z

Sziasztok!
Segítségeteket kérném egy Tracon sstm-045 bekötéséhez. A kimeneti oldalon 3 pin van amiből 2 egyértelmű az egy fázis nullája és fázisa. De mi a harmadik (5.jelölt) pin?

jani300

Ha ez kiderül ,valószínűleg nem kell tartanom a betonkeverőm gombját ,hogy működjön .
De úgy érzésre a 2-5 között kellene lennie a "ki" gombnak .
Ha egyáltalán 230 voltos a benntartó tekercs ....
Kíváncsi vagyok én is .
Régi probléma ,csak nem jártam utána .

fisrcxuk3

Mivel  inditáskor fizikálisan benyomod a  rugós nyomógombot  /zárod az érintkezőket / , a benttartó tekercs is áramot kap , behuzva marad . Hogyan kapcsolod ki ? Hát azon az ötösön megszakítod!
Csak megjegyzem; van ahol ezt elintézik a kapcsolón belűl nincs ötös láb.

jani300

https://webvill.hu/biztonsagi-kapcsolo-reles-sstm-04

Itt egy hasonló !
Akkor ez hogy kapcsol ki ?
Ott a rajz ,csak hát mit csinál a piros gomb.
Piszkált ez a dolog régebben ,(lecsúsztak a vezetékek) .de elengedtem ,tartottam a "ződ" gombot .
De lassan megint kellene betont keverni , és hát okosodnék :)

fisrcxuk3

Nagyjából , van 4,5 ,6 lábú  ,mind 230 as.
A négy lábú elintézi házon belül , az ötös egy tekercs kivezetéssel, a 6-os két tekercs kivezetéssel kb . te kötöd be, pl ,;külön leállító gomb .
Az ötlet marha jó, áramszünet esetén újra indulás esetére, egyszerű.De a jelenleg forgalomba lévő  ,kapható, drága és fos   ,satnya , megszakad a tekercs....

morvfer7

természetesen a földelés, ahogy az jelezve is van a rajzon

B.Zoltán

Sajnos van ilyen megoldás is, hogy mechanikusan szétszakítja a betartó mágnest a piros gomb.
Ilyen van az esztergámon, nagyon rühellem, főleg amikor lágyan nyomom meg, és remeg az ujjam alatt.
Egy előnye van a biztos kikapcsolás, mert te szakítod meg a mágnes behúzó erejét.

fisrcxuk3

Ez is kinai; pontosan azt a tekercset szakitja meg! (csak a rajzra sem adnak)

fisrcxuk3

Hol is van a főd?

jani300

Megnéztem jobban , az eredeti kérdésben lévő rajzon nem is ugyanaz a rajz mint a kapcsolón lévő képen .
Lehet nálam a ben tartó tekercs szakadt , de hát betonozni kellett hagytam a fenébe .
Talán még a motorból is jött 3 szál , de nem vagyok már biztos benne .

jani300

Köszönöm mindenkinek !
Mire leírtam ,már volt több hozzászólás amit még nem láttam .

fisrcxuk3

A bent tartó tekercs szakadt . én még csak ilyennel találkoztam.

somma

Ez pontosan úgy működik, hogy a zöld gombbal mechanikusan zárjuk a 3-at az 1-re és a 4-et a 2-re tehát feszültség megjelenik az 1-4-es kimeneten, és egyúttal a 240 voltos tekercs egyik ki nem vezetett végén.(mivel rá van kötve a kimenet 1-es pontjára.
A másik tekercsvége (ha van hőkioldó vagy és vészstop gombon keresztül) ha nincs akkor csak simán a 2-es pontra. Így öntartásba kerül a kapcsoló. Kikapcsolás a piros gomb megnyomásával szintén mechanikusan nyitja 3-1 4-2 érintkezőket.
A nem lebecsülendő funkciója, hogy áramszünet után, mikor az visszatér, nem indul el az ilyen kapcsoló utáni készülék!
Ha valaki másképp tudja győzzön meg.[#nemtudom]