Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Elektronika

Indította gaben, 2025 február 03, 18:18

Előző téma - Következő téma

vadember

A Youtube-on van egy rakás video különböző felhasználásban. ST-PMC1.
Hozzá olvasod még a kézikönyvét és abból el kell tudnod döntened, hogy tudja-e azt amire szükséged van.

ANTAL GÁBOR

Egy fet meghajtésnál túl lassúnak találom a BC 639 es tranzisztort . Mit ajánlanátok helyette ?  Pár napja hasonló problémánál egy BF170 es fetet tettem az sokkal gyorsabb volt de most mindenképpen bipoláris kellene hogy alacsony feszültségnél már átkapcsoljon  ( Uce =15 V  Ic= 20 mA, h21= 50-100 )

svejk

Milyen jellegű a vezérlőjel?

ajpwg6jrn

Nem tudom hogy érted a lassúságot, de ha nagyfrekit akarsz kapcsolni (Nx100kHz-től felfelé, akkor BF szériát keress)
Ha csak nagyobb Bétájú kell, akkor darlingtont keress helyette.
Típust tudnék sokat linkelni, de gondolom úgyis valami helyi boltban fogsz venni pár darabot, szóval ami ott van készleten típus, olyat vegyél. :)

svejk

Ez egy alap diszkrét meghajtás, mert ugye jellemzően a Cgs kiürítésével van a baj.

svejk

Egyébként a BC639-et a "nagy" árama miatt szeretjük.
Ha gyors bipoláris kapcsolóelem kell akkor 2N2222.

Látni kellene azt a kapcsolási részletet amit módosítani karsz.

TBS-TEAM

BF240 400Mhz. 40V 25mA
József

mex

ANTAL GÁBOR

20 perc alatt 7 hozzászólás! ( és még azt mondják hogy a fórumlakók eltunyultak ) Mindenkinek köszönöm  . Megvizsgálom hogy mi van itthon .

svejk

De ugyan firkantsd már ide azt a meghajtást!

ANTAL GÁBOR

6 tól üzleti vacsora a Rákoczi pincében .majd felhivlak

dch7hz36

Sziasztok,

Ez mi lehet? Mágneskapcsoló? Fehérvári gyártmányú hegesztőgépnél volt rácsatlakoztatva.

Segítségüket előre is köszönöm szépen!

TBS-TEAM

Mágneskapcsoló
50A tud kapcsolni 380V~
József

Timár László

Keresek IC forrasztót. Egy kazán kijelző paneljében kellene kicserélni. SAA1064 lábas bogár.
És persze IC is kellene. Nekem nincs ilyen soklábú forrasztóm.
Úgy tudom. 4 digites kijelző meghajtó. A jelenség, hogy elhagyja a gombok érzékelését, nem változik a kijelzés, ha bemelegedett a kazán, meg az IC.
Ha rárakok egy alulemezt, mint ahogy most csináltam, akkor bírja melegen is. De azért attól még elég érzékenyített lehet ez az IC, ha gyárilag nem hűtik, és egy kis meleg megárt neki.
Halásztelek, környéke, de megvan az adatlapon. Mail, főleg. Telefonom nincs, csak a nejemnek.

TBS-TEAM

A tápegységben lévő elektrolit kondik kiszáradtak és
a szüretlen feszűltség miatt melegszik túl.
Cseréld ki a kondikat.
József